Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Slušná a vtipná romantická oddechovka, i když mohla být kratší. Zvláštní spojení moderní hudby s minulostí vůbec nerušilo. Williamovo "služebnictvo" bylo jak parta HIC, moc se mi líbil Mark Addy. Záporák Rufus má na to ten správný ksicht. Ale nejvíc to jiskřilo mezi rytířem a Jocelyn, slušelo jim to. A ta líbací scéna nakonec....!! ()

k212 

všechny recenze uživatele

Rufus Sewell, Paul Bettany, Laura Fraser... britský herecký výkvět v takovémto filmu?! Nechápu, skutečně. Hnusná polévka uvařená z rádoby vtipného nápadu dát středověku punc součanosti --- moderními písněmi, tanečky, postoji. Ne, toto tu už bylo a v daleko lepším provedení. I přes hereckou trojku uvedenou výše, jejichž přítomnost trčí nad ostatním herecko-ozdobným potenciálem, nemohu dát více než **, A možná je to až moc. Protože -ač jsem se snažila jak to šlo- žádnou nadsázku a lehkost, která by mě rozesmála nebo nadchla, jsem v tomto skoro nudném a bezdušném filmu nenašla. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Udělat ze slavného minnesängra Ulricha z rodu Liechtensteinů (pol. 13. století) podvodníka s aristokratickými tituly, to tedy vyžadovalo trpkou zkušenost Briana Helgelanda se školními škamnami a hodinami dějepisu. Chaucer to taky schytal. Ještěže rejžu za to potomci Liechtensteinů nevsadili do útrob železné panny. No nebýt vtipné party seskupené kolem Ledgera (Tudyk!, Bettany!, Fraser!), zakopu film do pododpadových vod...ono natočit takovou slátaninu jakoby ze středověku s moderní hudbou i jinými vsuvkami, to chce um a odvahu...a Helgeland zvolil silnou nadsázku a nadhled...a já se vždy z "polohy vležmo" bavím. To jste nevěděli, že Nike s.r.h.o. (společnost s ručením hodně omezeným) založila kovářka ve středověku? Fakt ne? Já taky ne...čtvrtou hvězdu dávám za nejlepší postavu filmu - Černého prince z Walesu. Ovšem při všech "cituplných scénách" jsem trpěl jako tažné zvíře. A když se na obrazovce objevila mimořádně nevzhledná Shannyn Sossamon, chodil jsem si vařit čaj. A přiznám se, že Karla Dobrého jsem nemohl poznat! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu pomohlo to, že tvůrci od samého počátku dali najevo, že není myšlen smrtelně vážně. Rockové vsuvky z děje udělaly spíše akční než historický snímek. Heath Ledger se své role zhostil velmi dobře a ani ostatní herci nehrají špatně, i když samozřejmě největší pozornost na sebe strhává právě Ledger. Rufus Sewell (mj. Smrtihlav) v roli titulního záporáka předvádí rovněž dobrý výkon, ovšem typově mi do té role tak úplně nesedí. Vyzdvihnout bych chtěl akční scény rytířských soubojů, ne všechny jsou sice dokonalé, ale naprostá většina z nich je strhující a kdyby kvůli ničemu, tak kvůli nim stojí za to snímek vidět, i díky skvělé práci s kamerou. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Asi som staromódny, ale modernistické prvky v tomto filme pôsobili na mňa veľmi rušivo. Hudba by sa ešte dala zniesť, ale ultramoderné róby pani Jocelyn, alebo skandovanie pri zápase, či rôzne pomaľované tváre v štýle anglických rowdies - tak to nie ! Ani neviem ,či to bol film pre teenagerov, alebo akčný, alebo .... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Když se Will (Heath Ledger) učí tančit a Chaucer (Paul Bettany) dostane ránu do nosu, tak má poté vatu v jednotlivých záběrech střídavě v pravé a levé nosní dírce. Vata se navíc začala vyrábět až někdy v 18. století. (Terva)
  • Hoci Ulrich (Heath Ledger) súťaží iba v disciplínach s mečom a kopijou, turnaje obsahujú šesť podujatí. Sú to meč, kopija, sekera, luk, palcát a kopija. (Arsenal83)

Reklama

Reklama