Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný zabiják hledá lásku a roztržitá asistentka nakladatelství zase nového Maria Puza. Německá bláznivá komedie ve stylu Růžových panterů s cameo rolemi Buda Spencera a Franca Nera. Toni Ricardelli, šarmantní muž s italskými kořeny a v nejlepších letech, hledá lásku. Překážkou na cestě ke štěstí je ale jeho zaměstnání, které ačkoli vynáší hodně peněz a zahrnuje cestování i zaručuje, že se dostane mezi lidi, vždy potencionální přítelkyně okamžitě odradí. Toni totiž pracuje jako nájemný zabiják, nutno dodat, že jeden z nejlepších v oboru. Nebezpečně roztržitá Julia Steffensová má naopak na svatbu již zaděláno, a to rovnou se svým nadřízeným, neurotickým synem majitele velkého nakladatelství, pro které pracuje. Toniho a Juliu svede dohromady společný pracovní úkol, kterým není nikdo menší než slavný spisovatel mafiánských románů Mario Puzo. Zatímco Julia má od něj vyzvednout rukopis nového díla, Toni na něj má kontrakt. Německá ztřeštěná komedie s lehkostí a šarmem zesměšňuje klišé mafiánských filmů a předkládá divákům až komiksově nadsazený svět zabydlený karikaturními figurkami, které převracejí na hlavu žánrová schémata. Snímek evidentně inspirovaný stylem klasických bláznivých komedií s žánrovým podkladem, jako byly např. legendární série Růžový panter i Fantomas. Řady hlavních i vedlejších rolí se zhostily přední německé komediální talenty jako Rick Kavanian a Christian Tramitz proslavení pořadem Bullyparade. Čestné role přijaly také ikony italské kinematografie Bud Spencer a Franco Nero. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Němečtí tvůrci dostali nápad vzdát hold klasickým komediím jako třeba série o Růžovém panterovi (což připomenou už úvodní titulky), či střeštěné komedie Pierrea Richarda a mnoho dalších a určitě se úmysl vydařil. Zajímavostí se stal fakt, že se povedlo dát do jednoho filmu dvě legendy, jakými jsou Franco Nero a Bud Spencer. Škoda jen, že se spolu nepotkali v jediné scéně. Gagy se tu střídají jako na běžícím páse a jasně dávají najevo, že takovéto komedie se už dnes skutečně netočí. A proto z nostalgie velké díky alespoň za tento. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, a tak jsem si počkala na noční odvysílání. A jsem tomu ráda. Příjemné, vtipné, ztřeštěné, ale ne hloupé a trapné. Ernesto Čekan v dabingu vynikající. Určitě komedie, na kterou se ráda podívám znovu. ...Mám rád upřímnost. Jsem nájemný vrah. Ale nelekejte se, má to svoje výhody: hodně peněz, pružná pracovní doba, jsem hodně mezi lidmi.... :-) ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Milý a vtipný film se sympatickou hlavní dvojicí mě mnohokrát rozesmál. Já vím, že místy byl tento humor trošinku infantilní, ale raději maximální infantilitu, než nyní moderní fekální humor. Dokonce i ta romantická linie byla hodně snesitelná, protože se nebrala vážně. Musím mírně nadhodnotit, když vidím, jak se s tímto Niemannovým rošťáckým kouskem vyrovnali ostatní. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

,,Vy jste všichni blázni, tohle není žádná TalkShow :-D" Německá komedie ? Přesně tak a velice povedená... Každá postavička, která se ve filmu mihne, byla dobře vybrána. Komedie jak se patří, plné nadsázky, humoru, který neurazí a nepřipadal mi nikterak trapný, na typ podobné komedie. A co více na tohle se dá koukat více než jednou. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Toni - nájemný vrah na volné noze, sympatický fešák toužící najít tu, která bude mít pochopení pro jeho adrenalinové povolání. Zvláštní znamení = miluje čokoládové bonbóny (čokoláda je potrava pro nervy), no jasně Toni, jsi můj člověk. :-) Julča - knižní agentka, momentálně zasnoubená, ale z toho se dá kdykoliv vycouvat. Zvláštní znamení = milovnice čokoládových bonbónů. Spojení těch dvou = vražedná lásko - kombinace. Němci opět příjemně pobavili. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama