Reklama

Reklama

Cry Wolf

Trailer

Obsahy(1)

Sandra se po manželově smrti přihlásí o své dědictví nic netušícímu strýci. Ten se chová velmi divně, zejména ke své neteři Julie, což Sandru donutí zůstat a zjistit, co se doopravdy v jejich domě děje. (fleurette)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

V přehnaně hbitém tempu se střídají podezření a divák podléhá bezpočtu nabízejících se výkladů, než vše uzavře jedno z možných vysvětlení. – Snad kdyby se rychlost zvolnila a každá z eventualit byla propracována do věrohodnosti, vznikl by nadprůměrný snímek. Takto jen napínavý sujet buduje nákladnou scénu pro ústřední hrdinku, jak jinak než skvěle zahranou Barbarou Stanwyckovou. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Barbara Stanwyck přijíždí do domu svého zesnulého manžela. Otevřeně přiznává, že to byla svatba z rozumu a že si jede pro peníze, které má zdědit. V domě žije strýc jejího manžela (Errol Flynn) se svou neteří. Od začátku působí jako takový rodinný diktátor, bez jehož svolení se nikdo v domě nesmí ani vysmrkat. Barbara brzy začne čmuchat nějakou levárnu a podezřívat Errola z toho, že by mohl smrt jejího muže fingovat a věznit ho někde v domě kvůli penězům, no a začne se rozjíždět velice tajemný příběh. Cry Wolf má skvělou atmosféru a ten příběh mi přišel hodně dobrý, protože, i když jsem tušil, že věci určitě nebudou tak, jak nám jsou servírovány, tak rozuzlení jsem teda nečekal. Co ale musím nejvíc ocenit, tak je fakt, že jsem Flynna viděl konečně v takovéto zajímavé a pro něj netypickéroli, neboť jeho Stryček Mark nemá vůbec nic společného ani s Robinem Hoodem, ani s kapitánem Bloodem nebo generálem Custerem. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

U nás málo známy režisér natočil slušne atmosferický noir odohrávajúci sa v prostredí starého domu. Treba podotknúť, že hlavné hviezdy filmu sú v plnej sile a stvárnené postavy im slušia. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrý mysteriózní film má napínavou atmosféru, která diváka udrží až do konce. Výborný mysteriózní film má závěrečné vysvětlení, které mu vezme dech. No, a tohle je dobrý mysteriózní film. _____Poměry v neustále zšeřelém domě jsou dostatečně stísňující a Barbara Stanwycková, jako nečekaná nevěsta, je dostatečně akční i chladnokrevná, aby se jí dalo věřit, že začne s pátráním na vlastní pěst. Některé scény vyšroubují napětí na maximum (když skrytá za dveřmi sleduje Barbara rozhoupanou vodu ve vodní nádržce, do které předtím neúmyslně vrazila, a děsí se toho, že si kývající se hladiny v průsvitné nádobě všimnou i muži, kteří vstoupili za ní, a tak ji odhalí). Perfektně funguje i chemie mezi Stanwyckovou a Flynnem, kdy není jasné, jestli on ji chce zabít nebo políbit, a jestli ona ho miluje nebo jím opovrhuje do morku kostí. Tohle vše je skvělé. Až na to závěrečné vysvětlení. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Flynn je známy skôr v postavách dobrodružných či dôstojníckych romantikov, ale tu celkom prekvapil v svojskej a tajomnej postave, ktorá si vie poriadne dupnúť, a to aj voči ženám. Aj preto hrá nepohľadná Stanwycková iba druhé husle a divák jej postave praje iba to, aby jej už konečne niekto klepol po zvedavých a trúfalých prstíkoch. Mysteriózna príbeh pomaly odkrýva svoje tajomstvá, asi presne tak, ako divák očakáva. Preto vyvrcholenie asi nikoho neprekvapí, a to ešte žmúrim očko pri logicky vyvrátiteľných záverečných vysvetleniach. Ale mysteriózna atmosféra obohatená o nemálo trilerových prvkov je vzhľadom na 40. roky veľmi slušná. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama