Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že hodně dlouhá pauza mezi 6. a 7. řadou výborného seriálu 24 hodin, bude důvodem vytvoření skvělého prequelu, ale bohužel tomu tak není. Jedná se o průměrný film, který těží z úspěchů předešlých řad a kdyby tvůrci udělali radši 8-10 minutový prequel, jako u předešlých řád, tak by možná udělali lépe. Měl jsem pocit, že koukám na Krvavý diamant 2, protože tohle je taková vykrádačka, že nechápu, proč zrovna tohle museli tvůrci vymyslet. Akce jsem se také moc nedočkal, ale když už nějaká byla, tak nebyla vůbec špatná. Ale zase konec alespoň vystihuje to důležité slovo Redemption. A vůbec je konec docela solidní a hlavně nám dává velkou touhu po 7.řadě, abychom čekali zhruba dva měsíce na to, jaký bude osud Jacka Bauera. Kifer Sutherland zde nemá bohužel moc prostoru a nedočkáme se ani jedné hlášky "Damn it". Škoda!!! Na druhou stranu mně potěšili ostatní herci. Robert Carlyle, který zahraje kdykoliv, kdekoliv a cokoliv naprosto výborně a v menší roli Jon Voight. Otázkou je, zda-li mohl tento prequel dopadnout líp a nebo hůř? Těžko říct! Každopádně se jedná o pouhý pruměr, který mně dobře naladil na 7. řadu na kterou už se nemůžu dočkat! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Začínám být v Africe pečený vařený. Nejdřív Far Cry 2 a teď tam střílí i Jack. REDEMPTION dopadlo více méně tak jak jsem čekal. Nic světoborného (za skromné 2 hodinky se toho moc nestane), ale každého fanouška návrat Jacka potěší a jak teď nad tím tak přemýšlím na novou řadu mě to navnadilo opravdu hodně. No prostě Jack je zpátky a já jsem tomu rád. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

"The following takes place between 3:00 P.M. and 5:00 P.M. Events occur in real time." 24-ka a Jack mi poriadne chýbali a Redemption ma pekne naladila na siedmu sériu...Síce úvod bol trochu nezáživný, ale po zhruba polhodinke sa Jack vrhne konečne do akcie a stojí to za to:). A predvedie aj jeden obzvlášť pekný kill. Už aby tu teda tá siema séria bola... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Návrat Jacka Bauera určitě neměl být velkolepý a pompézní, ovšem i přesto se Redemption jeví skutečně trošku jinak, než je na TV film zdrávo. Konečně není hlavní lokalitou Los Angeles, ale africká Sangala, která působí velmi dobře a je to velké zpestření. Ovšem kvalit jednotlivé série dosahuje jen těžko, ale i přesto jsem rád, za samostatný film z mého oblíbeného seriálu! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 84%***TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// PLUS: Jack Bauer ve filmu, zachován koncept seriálu, dějově předchází sedmé řadě, rozhodně potěší obsazení, především Robert Carlyle, záporné postavy, akce a dramatičnost MÍNUS: dlouho jsem nevěděl co vlastně mohu očekávat a jak to bude natočeno, trochu jsem se taky ztrácel v tom (alespoň z počátku) jestli je to opravdu film a není to jen začátek seriálu, k páté hvězdičce nechybělo moc, možná o něco větší rozpočet, ještě větší spád, víc akce, ale to bych možná chtěl příliš, taky by mi nevadilo, kdyby se celá jedna řada odehrávala v tomto prostředí./// Shrnutí: Velmi dlouho očekávaný a čistě shodou náhod konečně viděný film, v hlavní roli s jednou z největších seriálových akčních ikon posledních let. Ano Jack Bauer je tohoto titulu hoden a já si film do poslední minuty užíval./// PS: V tento moment je mi velice líto, že natáčení seriálu skončilo, nicméně už teď se velice těším na nový film, který s prostým názvem 24 by měl zavítat přímo do kin. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)
  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)

Reklama

Reklama