Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve virtuálním světě on-line počítačové hry The World jsou mezi hráči vrazi hráčů (PK), kteří zabíjejí jiné hráče. Proti nim bojovala brigáda hráčů vedená Ovanem a jeho zástupkyní Shino, kteří vrahy hráčů zabíjeli (byli proto označováni PKK). Půl roku před začátkem příběhu byla Shino zabita hráčem Tri-Edge. Nezmizela tím však pouze ze hry. Ve skutečném světě upadla do kómatu, z něhož ji lékaři nedokáží probrat. Hráčů s osudem podobným Shino po celém světě přibývá. Po „smrti" Shino mizí ze hry také Ovan a brigáda se rozpadá. Haseo je rozhodnutý svoji přítelkyni Shino pomstít zabitím jejího vraha, zdokonaluje své bojové schopnosti a pokouší se Tri-Edge nalézt, aby jeho porážkou vrátil Shino do reálného i herního života.

Tajemný Ovan se vrací do herního světa a prozrazuje Haseovi, kdo zabil Shino a kde se s ním setká. Souboj s Tri-Edge však znamená pro Haseo drtivou porážku, při které přijde jeho postava o všechny schopnosti, zbraně a kontakty. Nechápe, jak je možné, že existují hráči se schopností mazat data jiných hráčů. Skupina herních administrátorů mu vysvětlí, že hru napadlo cosi zvané AIDA. Jedná se o nezávislou umělou inteligenci parazitující na elektrických impulzech a jako virus napadající počítačové programy i lidskou mysl. V The World působí ztrátu dat a chyby v programu a zdá se, že její spojení s vrahy hráčů (PK) je pro zabité hráče fatální. Haseo se postupně sbližuje s mírumilovnou přátelskou Atoli, jejíž herní tělo nápadně připomíná Shino, a zoufale se ji snaží zachránit poté, co je i ona záhadně napadena a hrozí její zánik. Haseo sice od administrátorů získal sílu, ale stále v sobě nedokáže probudit jedinečnou schopnost nepřátelskému elementu čelit. Ukáže se, že Tri-Edge není jediný se schopností mazat data. Napadení hry AIDA a ohrožení jejího světa a hráčů roste, administrátoři jsou bezmocní. Haseo musí v boji čelit Ovanovi, který své skutečné motivy a cíle nikomu neodkrývá a k Haseovu úžasu také disponuje zbraní a schopností mazat data druhých hráčů. Je Ovan skutečný nepřítel? Podaří se očistit herní svět od AIDA a vrátit životy všem smazaným hráčům, kteří jsou v reálném světě v kómatu? (bergenia)

(více)

Recenze (2)

skretik 

všechny recenze uživatele

u mňa 3,5... a to sa zaokrúhľuje hore :) Slabšie ako seriály. Na začiatku chaos, človek len pozerá ako sa to furt mení (príliš rýchlo) a na konci zase príliš rozvláčne. Tiež mi chýbalo to rozpitvávanie postáv (aj keď v seriály má na to človek viac času). ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hack nám v tomto díle nepřibral jen třetí rozměr (je 3D), ale také zesládl a zpatetičtěl, více se v něm křičí a bojuje, méně mluví a přemýšlí. Vizuelně sice hloubku získal, myšlenkově ji ztratil. Propracované postavy z hack//sign jsou zřejmě nenávratně pryč. Je to škoda, the World mám rád, ale... v nejlepším se má přestat. Slabé ***. ()

Reklama

Galerie (20)

Reklama

Reklama