Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Inés, Evu a Carmen je lepší dávat si pozor. Tedy pokud jste se z jakéhokoli důvodu dostali do křížku se zákonem, či vás někdo z něčeho podezřívá. Všechny tři sympatické ženy, každá v podstatě přináležející k jiné generaci, jsou totiž soukromá očka pracující pro detektivní kancelář šovinistického a nadutého vyšetřovatele Valbuena. A dokážou se vypořádat skutečně s ledasčíms. Inés, nejmladší a nejambicióznější z trojice, je například momentálně nasazená do jisté továrny, kde v přestrojení za obyčejnou zaměstnankyni pátrá po důkazech o korupci a zločinném chování šéfů místních odborů. Eva, jež se právě vrátila do práce z mateřské dovolené, zas dostala na starost přeci jen poklidnější a svým způsobem roztomilý případ hledání jisté ženy, kterou se snaží naleznout její první milý. A nejstarší a nejzkušenější Carmen byla pověřena hledáním důkazů o nevěře ženy zkroušeného fotografa Sergia. Nicméně i když jsou všechny tři následnice slavné Mata Hari ve svém povolání nadmíru úspěšné, neznamená to, že si tak hravě umí poradit i s vlastním životem. Spíše naopak, plavou v něm, jak to jenom jde. A populární španělská režisérka Icíar Bollaínová jim to ve svém komediálním, na pět cen Goya nominovaném dramatu vůbec neulehčuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jen bych se rád vyjádřil k místní debatě o překladu názvu. Nevím sice, co ve španělštině znamená výraz mataharis (slovník mi v češtině nabídl totožné slovo), ale hlavní hrdinky příběhu jsou agentky a nesnázemi procházejí. Čili v tom nevidím problém. Jasně, z názvu by se dalo usoudit, že jde o parodii na Jamesa Bonda, leč při výběru ´dývka´ v obchodě neškodí obrátit pozornost i na zadní stranu. Bývá tam obsah! ;-) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dolů, jedna nahoru. Příjemný španělský film o obyčejných ženských detektivech, ženách - matkách, se všemi starostmi, které přináší život zaměstnaných ženských. Rodinné příběhy jsou zde střídány s časově náročnou prací pátrání dle požadavků zákazníka. Příběh Inés, která má najít důvod, proč vyhodit ze zaměstnání dva nepohodlné pracovníky. Příběh Evy, pátrající po stařečkově dávné lásce a dopátrající se při tom po synovi svého manžela. Příběh Carmen, šéfové této trojice, která si přestává rozumět se svým manželem a pátrající po nevěře ženy fotografa Sergia. Pěkné, trochu romantické, hezky se na to koukalo. Hvězdičky dolů: Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko - to jde na vrub dabingu, ale tahle píseň se snad nikdy v Madridu nezpívala. Z Madridu do Zaragozy i k moři je hezký kus cesty, i po dálnici je to tam i zpět vždycky na celý den... Aspoň tu scénu nahých milenců v moři mohl scénárista dát někam jinam. A jedna hvězda navíc - boj španělských odborářů proti propouštění, zdá se, že všude jsou problémy stejné, vedení firmy se vždy snaží mít pod sebou takové odborové vedení, aby mu do polívčičky moc nefoukalo. A když se objeví jeden dva slušní, kteří se pánů majitelů nezaleknou, už je snaha co nejrychleji se jich zbavit... ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Soudě podle názvu, zakoupila jsem si tento film v očekávání detektivního příběhu ve stylu amerických krimiseriálů. To jsem tedy střelila vedle. Byla jsem příjemně překvapena pestrým různorodým dějem a zajímavým i dojemným příběhem. Film má spád a je přehledný, i když se odvíjí v několika liniích. Aktérky se zhostily svých filmových rolí se ctí, obzvláště bych vyzvedla civilní herectví Najwy Nimri. Kdo má rád chytré psychologické příběhy ze současnosti, nebude zklamán. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mataharis mi zpříjemnily večer, je to fráze neoriginální, ale tohle je moje kafe, jak to jinak říct. Na českym názvu zapracoval nějakej ňouma, ani si to nechci brát do pusy, i když tam agentky de facto byly a nesnáze měly taky, stejně to je pro takhle výbornej film naprosto potupný a blbě zavádějící. Režisérka Bollaín už mě zaujala jednou - filmem Dávám ti své oči o domácím násilí, ale to si nebudu tahat triko, to jsem zjistila, až když jsem šla hodnotit a zděsila se těch 52%. Takže, proti názvu je tohle uplně civilní film, každej se nějak živí a tyhle ženský dělaj v jakýsi detektivní agentuře a maj trochu problém s odstupem, prej profesionálním, jak řiká jejich šéf. Nejsou stroje ani kusy ledu, taky mají svý soukromí a hranice mezi ním a prací je jen chiméra. Mně jdou takový filmy k duhu. I Najwa Nimri ze Sexu a Lucía mi k němu jde. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Španělsku, a to ve městech Guadalajara, Peniscola a Madrid. (GASTON73)

Reklama

Reklama