Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brutálně syrová freska o cestách, jakými neapolská camorra ovládá všední život lidí. Jsme ve světě, kde jediným zákonem je násilí, jedinou hodnotou moc a jedinou řečí štěkot zbraní. Jde o nadvládu nad trhem s narkotiky, s nebezpečným odpadem a dokonce i s oblékáním. Film vznikl na základě knihy Roberta Saviana, která se v roce 2006 stala rázem bestsellerem. Na nedávném festivalu v Cannes získala Gomorra Velkou cenu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (187)

Larky 

všechny recenze uživatele

To, že Gomora nemá žádnou dějovou kostru by mi nevadilo v případě, kdyby měla povedeně vykreslené charaktery a kdyby jednotlivé scény fungovali...ale nefungují, Gomora celá nefunguje..tvůrci se vůbec neobtěžují s tím vysvětlit i ty nejzákladnější věci a tak sledujeme různé situace bezejmených hrdinů na neapolských sídlištích a neskutečně to nudí...ani dialogy se nepovedli a občas vůbec nedávaji smysl..velmi špatný film...myslím si, že právě o Neapolské mafii by se měl natočit pořádný film a ne takovýto ultra - nudný, prázdný blábol...nemůžu na ní najít nic, co by za něco stálo...no jediná pro mě pozitivní věc byla, že jsem usnul už asi po 10-ti minutách filmu, za chvilku jsem se vzbudil se zjištěním, že jsem o nic nepřišel a že je úplně jedno jestli jsem něco zaspal nebo ne, protože v Gomoře se stejně vůbec nic neděje...1* za kameru... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já v Neapoli párkrát byla, Je to jedno z nejkrásnějších a zároveň nejpříšernějších měst. Absolutní nádhera a absolutní bída ve scenérii přírody, až se tají dech. Luxusní budova banky, před ní zahrádka, v ní u stolku luxusně oblečený chlápek s noťasem, pět metrů od barikáda z odpadů a za rohem hořící kontejnery, z kterých se valí dým,Nikoho to nevzrušuje. Hořelo ve spoustě ulic, válka o odpady vrcholila. Hlavně se nesmíte křivě kouknout na karabiníka, končí všechna legrace. Asi týden po návratu se v Neapoli vystřílelo asi osm lidí ze dvou rodin. Kvůli obchodu s odpady. Karabiníci přihlíželi a čekali, až to skončí. i to je nádherná Itálie., A tenhle film, to byla realita. A ne pěkná. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Gianni Di Gregorio, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso, Roberto Saviano .. Chladná a brutálně nudná freska o cestách, jakými neapolská camorra ovládá všední život lidí. ___ Pár kulek do hlav anonymních gangsterů. Nuda. Aukce na zakázku na šaty. Nuda. Snaha kluků o proniknutí k mafiánům. Nuda. Vybírání výpalného. Nuda. Hledání místa pro skládku. Nuda. Návštěva strip baru. Nuda. Poprava ambiciózních mladíků. Nuda. ___ Nefilmový dokumentární styl, absentující hudba, strohá kamera, nulový děj. Nuda, nuda, nuda. 25%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kdo hledají akčňák, střílečky, honičky s autíčkama plus mrknutí romantiky, tak pro ty tenhle snímek určitě není. Tohle jsou fakta, skutečný život mafiánů, kde už malej prcek ví, jak se která zbraň jmenuje a jak se s ní zachází. Ano a věřím, že ten test, který tam probíhal na těch mladých, tam opravdu existuje. Je to jedna skládačka menších, či větších rozhodujících momentů, která je ve výsledku obrovské a nebezpečné monstrum. Žádné efekty a jiné cukrbilky nečekejte, ale realitu, která je špinavá, surová, bezemoční, hnusná........tohle je Gomorra. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je jiný snímek než "Kmotr". Není to o to, jak je být gangsterem cool, jak to vypadá dobře a jak epické to dovede být. Tohle je snímek o tom, jak je to hnusné, jak je to krvavé a jak se to může dotknout každého, a to z různých důvodů. No, vlastně jsem rád, že nemusím žít v Itálii. Dobře natočený jiný pohled na mafii. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Robertu Savianovi mafie vyhrožovala, protože ukázal ve filmu její praktiky. (Avalon820)
  • Název Camorra vznikl spojením dvou slov, capo (šéf) a morra (hazardní hra). (blackrain)
  • Film přibližuje praktiky neapolského mafiánského klanu Casalesi. (JoranProvenzano)

Související novinky

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Reklama

Reklama