Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chilská senzace na poli bojových umění, vycházející akční hvězda Marko Zaror přezdívaný „Latin Dragon“, se přichází představit českému publiku ve snímku Mirageman. Hraje zde Maca, mladého muže, který strávil celé dětství na ulici. Jeho rodiče byli během násilného útoku zavražděni a mladší bratr upadl do katatonického stavu, z nějž pravděpodobně nevede cesta zpět. Život sirotka ho ale naučil umět se o sebe postarat. Dnes Maco pracuje jako vyhazovač v jednom striptýzovém klubu, platí bratrovi lékařskou péči a sní o pomstě, kterou ale nemá proti komu nasměrovat. Přesto každý volný moment svého života věnuje tvrdému tréninku. A když se mu víceméně náhodou podaří zabránit zločinu, konečně pochopí, kde je jeho místo. Ulice Macova města se hemží kriminálními živly, na které patří už jen hrubá záplata. A právě jeho schopnosti se zde mohou stát tím pravým argumentem v prosazování spravedlnosti. Proto také nasazuje masku Miragemana, tajemného hrdiny a muže práva, který nemá důvod k milosrdenství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu jsem chcal maggi v kostkách, jestli se tak v komentáři mohu vyjádřit. Mirageman je ve skutečnosti hrdina typu Spiderman, Superman nebo X-men. Sundá tisíc protivníků a pokaždém zabití udělá brutálně vážnou grimasu, že já z toho absolutně tek. Stačí se podívat na galerii. Tam čtyři ze čtyřech obrázků s celkovým pohledem na bojovníka za spravedlnost , zobrazují Miragemana ve své absolutně nezničitelné poloze. Tak se totiž zachová pokaždé, když někoho probodne, uškrtí, či jinak umrtví. Tohle nemá už ani s béčkem nic společného, pokud to tak nebylo myšleno... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ten istý režisér ako u predchádzajúceho Kiltra, ale Mirageman vyzerá viac amatérsky. Po technickej stránke vlastne nemá ďaleko k domácemu videu. Problém je že pri tomto filme sa nedá jasne určiť čo je myslené vážne a čo má byť sranda, tieto dve polohy sa tu bijú ako starý jogurt s črevnou mikroflórou a len ťažko predpovedať či z toho bude skôr grc alebo sračka. V "civilných" momentoch hrdina väčšinou sedí so zvesenou hlavou a hádže ustarostené pohľady, alebo navštevuje svojho katatonického brata v ústave. Vyzerá bezradne, ale v skutočnosti má plán stať sa prvým Čílskym superhrdinom. Je to jednoduché, stačí si natiahnuť modrú kuklu s okulármi, behať po uliciach a nakopávať prekvapených vreckárov. Áno, vyzerá veľmi smiešne a smiešne sa aj pohybuje, najlepšie by sa snáď dal opísať slovami "ľahko dezorientovaná mucha v kabáte". Vtipné bolo keď po bitke s gaunermi zistil že mu medzitým zmizol civilný úbor, čo riešil tak že z miesta činu ušiel zavesený na smetiarskom aute. Alebo tie obálky novín s Miragemanom a zadkami v tangáčoch. Bola to teda komédia? Neviem, to je na dlhší rozbor. Každopádne je jasné že na toto sa človek tak či tak pozrie len kvôli Zarorovi a jeho bojovým schopnostiam a v tomto ohľade je to rozhodne akčnejšie a menej limonádové než Kiltro. Vrcholnou scénou je vymlátenie haciendy ( sidla gangu pedofilov ) plnej kukláčov a niekoľkých Kung-Fu borcov. Záver bol taký nejaký nijaký, čo v podstate podtrhovalo celkovú bizarnosť. Za pekne prevedené kopance a humor som rozmýšľal aj nad troma hviezdičkami, ale keďže sa na to už viackrát zrejme nebudem chcieť pozrieť, ostal som pri dvoch. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak pro toto sobotní dopoledne jsem si vybral vskutku nevídaný kousek. Mirageman. Neměl jsem pro to jiný důvod než ten shlédnout v akci představitele Raula ´Dolor´ Quinonese z filmu Undisputed 3 - Marka Zarora. Kdyby mi bylo 13 let, pravděpodobně bych teď otravoval mámu, aby mi upletla modrou škrabošku a vyšila na tričko písmeno M. Zbytek víkendu bych pak nejspíš běhal po městě, skákal přes schody, plácky a metal hvězdy přes obrubníky. Dnes mi to přijde jako šílená bizarnost, na druhou stranu postava Zarora to bere strašlivě vážně a svému konání věří. I když to celé vypadá jako obludná hňupovitost a triviálnost, je se na co koukat, jelikož v Chile neměří rychlost ani v km/h ani v mílích za hodinu, ale jednoduše v ´zarorech´. Protože rychlejší než údery a kopy Marka je už jenom teleport. Využívá se i akrobatických technik, vysokých kopů, otoček, atd. No jako určitě si tohle budu pamatovat, jednak pro tu směšnou masku, ale hlavně pro chilskou raketu, která bude v akčním žánru stoupat hodně vysoko... ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Občas velmi zábavné a hlavně neskutečné kýčovité. I kdyby to byla videohra, řeknu si, jak je stupidní...Na druhou stranu je poznat, že se opravdu nikdo nesnaží dělat něco, na co by neměl. Choreografie zápasů je vydařená a hlavní hrdina má vkus na ženské...Tohle si někdy určitě musím pustit znovu! 75% ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Fuj! Nejdřív jsem se strašně lek,že je to pilot k nějaké nové chilské (argentinské,mexické,brazilské,bolívijské,novácké ) televelenovele,ale jak tam cákla první kapka krve,uklidnil jsem se. Úroveň (kvalitu)soubojů neposoudím (nerozumím tomu ani trochu), a ani si nemyslím ,že by to autoři mysleli byť jen chvilku sebeparodicky.Ale vyznělo to tak,-tak nějak úsměvně... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama