Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, které-ho denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.
Sledujeme příběh, který se mohl stát a bohužel kdykoliv stát může. Ano, takhle se to i ve skutečnosti stát mohlo. A první, co nás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, kolik chybělo, aby se obětí stal kdokoli z našich blízkých a známých, nebo dokonce vy samotní. A právě nedávno medializovaný příběh „heparinového vraha“ nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle se opravdu mohlo stát komukoliv z nás. Tohle už nebylo „někde ve světě“. Tohle bylo opravdu blízko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nepopisuje skutečný příběh heparinového vraha, ale je jím jen volně inspirován. A to je asi největší chyba. Jako divák jsem se cítila hodně ošizená, protože mi ve filmu předkládali něco, co byl jen výplod scénaristické fantazie založené na tom, že někdo zabíjí pacienty heparinem. Skutečné pohnutky, důvody a myšlenkové pochody reálného vraha, který dnes sedí ve vězení nám vlastně představeny vůbec nejsou. Na začátku nám "hrdina" přijde jako někdo, s kým bychom měli soucítit, ale postupem filmu se z něj stává jen pomstychtivá kreatura, kterou začneme nenávidět. S tím skutečným příběhem heparinového vraha to nemá nic společného (ten aspoň zabíjel jen ty, kteří doopravdy umřít chtěli). Ovšem, když se odprostíme od tohoto faktu, je to průměrný film. Nenadchne, neurazí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky takřka dokonalé, Jiráček se svým "nehraním" byl tou nejlepší volbou a příjemně potěšil i scénář, který se heparinovým vrahem inspiroval jen velmi volně. podle mého názoru další ze zbytečně podhodnocených domacích filmů. Jakoby jsme ani nechtěli, aby se v tuzemsku podařilo něco solidního. 70% ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Je to úplně to samé jako v případě Kajínka - široká veřejnost zná tento případ výhradně prostřednictvím médií. Jak to ale bylo přesně ve skutečnosti, to ví jen pramálo lidí. Pouze sám pachatel, jeho blízcí spolupracovníci a vyšetřovatelé. Šlo tedy jen o to, jakou formou tento případ dostat na filmový pás. A já si myslím, že na naše poměry je to film povedený a v podstatě také emotivní. Já uděluji 4 hvězdičky. Možná jsem ovlivněný tím, že sám pracuji ve zdravotnictví. Proto si troufám tvrdit, že to není jen o selhání jedince, ale celého zařízení. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Na české poměry docela originální snímek, u kterého je vidět inspirace ve Spalovači mrtvol (což neni nijak na škodu, ale bohužel jeho kvality zdaleka nedosahuje). Nejsem nějak extrémně obeznámený s příběhem heparinového vraha, jenom spíš tak co se kde šustlo, takže vůbec nemůžu porovnat, jak moc se autoři drželi pravdy, ale až na závěr filmu, který je naprosto hrozný co se týče scénáristické i režisérské části, se mi Hodinu nevíš líbilo a nelituju, že jsem na to šel do kina.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na české poměry nebývale povedený,místy až mrazivý snímek,kde narozdíl od Normalu forma neválcuje obsah.Po letmém náhledu na místní hodnocení sem čekal další průser,ale nakonec sem velmi příjemně překvapen a musím uznat,že takto nízke hodnocení si nezaslouží.Škoda toho trošku nezvládnutého konce...80% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (12)

  • Film inspirovaný tzv. heparinovými vraždami v havlíčkobrodské nemocnici se měl původně jmenovat Pocity vraha. Režisér Dan Svátek se nakonec rozhodl film pojmenovat podle sochy kostlivce na náměstí v Havlíčkově Brodě, na jehož kose je umístěn latinský nápis "Qua hora nescis (V kterou hodinu nevíš"). (Magyar)
  • Zitě Kabátové bylo v době natáčení 96 let. (M.B)

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama