Reklama

Reklama

L' hippocampe

  • USA The Sea Horse
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Francie, 1934, 15 min

Režie:

Jean Painlevé

Recenze (3)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Tieto Painlevého magické filmy zachytávajúce najkurióznejšie detaily života ako takého (v podobe pračudesných morských tvorov, ktorými bol natoľko fascinovaný) nemajú šancu zostarnúť ani o sekundu. Nemá na nich čo starnúť, stále sú čarovné a navždy budú. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Náročnejšie ako (teda možno) natočiť tento dokumentárny film pre autora je v dnešnej dobe nájsť odkaz na celý film bez toho aby bol z niektorej zo stránok odstránený kvôli porušeniu autorských práv...ale kto hľadá nájde. Celkový dojem pokazilo aj to že neviem po francúzsky, takže som bol o komentár chudobnejší. Údajne 97 najlepší krátkometrážny film. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Prozkoumejte mořského koníka, jediného obyvatele moří, který plave vzpřímeně. Vidíme, jak používá dlouhý ocas, který ovine kolem rostliny nebo jiného koníka. Vidíme samici jak uloží vajíčka do samčího ústrojí, kde jsou oplodněna a vyživována do doby, než jsou v kontrakcích vypuzena Sledujeme zrání embrya ve velkém zvětšení, bijící srdíčko a pohybující se páteř. Mladí koníci se spojují s jinými.... ()

Reklama

Reklama