Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čínský boxer Fen Kai-shan se zamiluje do Hua Cheng-fen, jejíž manžel Kuan Yu-lou je známý tím, že ztloukl Fengovy boxerské svěřence. Po Kuanově smrti se jeho bratr snaží pomstít a zabije nejen Fenga, ale též Kuanovu manželku Hua. Řetěz pomsty pokračuje. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

genetique 

všechny recenze uživatele

Celý film je o pomste. O nejakej pomste. Doposiaľ som poriadne nezistil o akej. Kto chcel pomstiť koho, som vedel, ale prečo vraždil každého, kto mu prišiel pod ruku, nie. Príbeh je navyše plný homonymických čínskech trojmenných postáv ako Fuj Čo Som, Beng Či Bong :), z ktorých sa mi úplne roztočil rozum, a ktoré by som si musel zapisovať na papier aby som si pamätal, kto je kto. A vlastne ma to už ani nezaujíma. Zápletka filmu je totiž nanajvýš tragická. Každú chvíľu niekto niekoho zabije. Prvý druhého, potom tretí prvého a nakoniec tomu tretiemu niekto úplne neznámy vrazí dýku do chrbta, či do brucha, aby s ňou ešte následne mohol vyzabíjať pol gangu. A ide sa od začiatku. A keď už nezaujal dej, začne si človek oveľa viac všímať iné negatívne pôsobiace maličkosti. Dialógy, herci a hudba totiž tiež nie sú na veľmi dobrej úrovni, ale nakoniec to som ani nečakal. Na čo som sa spoliehal, boli akčné scény a bitky, na ktoré som pozeral (chvalabohu) znova s nadšením. A to je faktor, ktorému patrí osemdesiat percent môjho hodnotenia. Inak by som sa šiel pomstiť MGM, že mi ukradli hodinu a pol života. 40%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zase jednou u televize a tentokrát MGM představila 39 let starý klenot z Hong Kongu. Film o pomstě, který je krvavý, brutální, přímočarý a nezastavuje. Lehce arogantní Kuan Tai Chen připravuje před svou smrtí půdu nejen pro krvavou pomstu a velké divadlo pro diváka, ale hlavně pro Davida Chianga, který přijde a už z obrazovky nesleze. Jeho pohled stejně jako perfektně uhlazený vzhled pasuje do příběhu výborně a divák si najde svého "oblíbence" opravdu rychle... a pokud ne díky vzhledu a chování, tak určitě kvůli první zlomené ruce a mohutným výstřikům rudé krve (ta je stále podivně červená, jako červená barva na malování...) z každého těla. Akce spojená s krví a brutalitou v příběhu o pomstě, za kterou se má občas jít bez ohledu na následky. To vše se stylem a skvělou atmosférou dvacátých let 19. století. (mimochodem, ten bílý oblek ze závěru snímku si patrně půjčilo více filmů...viz Equilibrium...nebo snad náhoda?) ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

Krvavý morytát, v němž žena klidně konverzuje se svým bývalým švagrem nad právě vykuchaným tělem svého milence - náhodné oběti msty, a kde se nástrojem zabíjení stává i obyčejná dýmka. Vložené záběry z čínského divadla, které předjímají a v ladných montážích protínají akci, jasně ukazují, že život jen napodobuje pravé umění, ne naopak; antistatická kamera proniká všude jako čepel nože Davida Chianga a noří se téměř v každém záběru do sytě rudé, ať je to ve scénách násilí, sexu nebo hry (hra je "zabíjení času", jak ve filmu zazní). Obraz je natolik cynický a přímočarý, že nijak nevysvětluje samoúčelný mechanismus nasílí založeného na odplatě, neobhajuje jednání hrdiny jinak než pokrevní mstou, prostě pouze zazmamenává děj ... a tím k němu vlastně dává ten nejvěcnější mravní komentář. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Manželka čínského divadelního herce a bojovníka Kuana Yu-Lou (Lung Ti) je obtěžována mužem, který má ve městě velmi vážené jméno. To ale Kuana nemůže zastavit a jde si s ním vyřídit účty. Díky svému kung-fu zvládne všechny jeho bojovníky a jemu velmi výrazně domluví. To ale mocného gangstera nezastaví a připraví krvavou pomstu, ze které se již Kuan nedostane a umírá. Na scénu poté přichází jeho bratr Kuan Hsiao Lou (David Chiang), který rozpoutá krvavé peklo...Tak první půle mě velmi zklamala, děj se odvíjel dobře ale bojové scény my až tak skvělé nepřišli. Naštěstí to zachránil příchod Davida Chinga a i když choreografie bojových scén občas vázla po celý film, zachránila to nemilosrdná řežba a spousta krve. 55% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se mi podařilo úspěšně zapomenout podrobnosti o filmu z recenze MaedhRos, čekal mě po první části lehčí šok: „Zabili mi hlavní dekoraci, parchanti!“ Jenže Msta je ještě z Changova období, kdy ještě neuvízl v pasti schématičnosti a povrchních homoerotických významů (hlavně pozdější kung-fu snímky). Takže tu máme hlavně jednoduchý, ale silný příběh, klasické Changovo hrdinské krveprolití a hrdinu, který vypadá jako upgrade Jednorukého šermíře. Klidný, tichý a přece magor... Ale přávě tyhle vyšinuté individuality dělají Changovy snímky výjimečnými, že? ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama