Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matematika a tajemství v tomto filmu spolupracují na poutavém vyústění situace. Sledujeme příběh uzavřený do velmi omezeného prostoru a stejně limitovány jsou i možnosti jeho dramatických proměn, pojednávaných s elegancí, zručností a působivě evokovanou atmosférou dneška. V hlavních rolích vystupují čtyři vědci, bojující o přežití v prostoru, který se smršťuje. Umněle budovaná fabule se vyznačuje důmyslnými logickými zvraty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

misterz 

všechny recenze uživatele

Takýto námet mám veľmi rád - uzavretá skupinka ľudí, ktorá musí na svoju záchranu použiť rozum, alebo šikovnosť. Ale narozdiel od napr. takého Would You Rather (2012) tu chýba thrillerový, prípadne hororový šmrnc. Ani scénok s napätím nebolo bohviekoľko. Obávam sa, že keby bol snímok o čosi dlhší, tak by preto skĺzol do ťažkej nudy. Navyše aj rozuzlenie mi prišlo akési nemastné neslané a hlavne bez nápadu. Slabší priemer. 55/100 ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Důmyslný a logicky bezchybně propletený snímek, který si mě získal už svým námětem. Měl jsem strach aby to nebylo až moc složité nebo až moc jednoduché. Ale myslím že divák snadno chápe souvislosti a snad každý musí ocenit vyváženou propracovanost děje. Chápu, že někdo odepíše film z důvodů, že tam je nějaká smršťující se místnost... Chápu, že ty hádanky jste někdo neslyšel poprvé, ale pokud se nesnažíte hledat chyby a chcete si film užít, určitě se vám jen velmi těžko podaří hoďku a půl neodtrhnout oči od obrazu. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, jak to může být zajímavý, ono to tak působilo a tenhle styl filmů mám vcelku rád. Záhady, hádanky, něco na přemýšlení atd. Ale když víte, že se z místnosti mají dostat 4 vědci (vynikající matematici), a oni mají problém rozlousknout matematický hádanky, který se dávají do Klokánka, je to na pováženou. A největší vrchol je jejich chování. Místnost se zmenšuje, jde jim o život a oni místo aby řešili hádanky, který posun zdí zastavujou, tak se radši ptají sami sebe na úplně zbytečný otázky (jakože jeden z nich počítá a přemýšlí, další dva tlachají a ten poslední čumí kolem). Uff, no a tak to plyne až do závěru... a ani ten trn z paty nevytrhne. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jo, hádanky jsou již oposlouchané, má to pár chybek, ale filmu se nedá upřít nesmírná poutavost, hra s divákem, zajímavá zápletka, snadné sžití s postavami, ale také vtipnost vyplouvání minulosti protagonistů na povrch a celkem odbytý konec. Ovšem Fermátův pokoj si mě získal už jen tím prostředím, podobné filmy vyhledávám. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem shlédl ve Varech a jen potvrdil ono pravidlo, že těm popiskům v brožurce se nedá věřit! Pravda, byl to celkem odpočinek mezi dramaty a podobně, ale namíchl mě scénarista který zřejmě navštívil pár fór s názvem -Hádanky- a vygůglil několik rébůsů co nás obklopují od ranného dětství, připsal pár nechtěně vtipných dialogů a měl vyděláno. Očekával jsem rozhovory matematiků na úrovni, zatímco mi naservírovali pár mladíků(+ 2 vyjímky) recitujících ty nejstarší hádanky co se na netu povalují. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 1:05:04 spadne PDA na zem. Na displeji se objeví „ERROR NUMBER 4-8-15-16-23-42“. Toto číslo je odkaz na seriál Ztraceni (od r. 2004). (Muldy)

Reklama

Reklama