Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matematika a tajemství v tomto filmu spolupracují na poutavém vyústění situace. Sledujeme příběh uzavřený do velmi omezeného prostoru a stejně limitovány jsou i možnosti jeho dramatických proměn, pojednávaných s elegancí, zručností a působivě evokovanou atmosférou dneška. V hlavních rolích vystupují čtyři vědci, bojující o přežití v prostoru, který se smršťuje. Umněle budovaná fabule se vyznačuje důmyslnými logickými zvraty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem mě tyto typy filmů baví. Tady se to ale ne úplně povedlo. Všechny zvraty jsou předvídatelné, hádanky uhodne každý, kdo byl někdy na nějakých manažerských školení nebo dává pozor ve škole a konec je přinejmenším odfláknutý. I tak se na to dívá celkem příjemně. Jenom si s tím tvůrci mohli víc vyhrát. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Čtyři protagonisté, uzavřená místnost, matematické hádanky na časový limit jedné minuty a lisy za každou stěnou, které se postupně přibližují, dokud není otázka zodpovězena správně. Kdo však tahá za nitky a proč je chce zabít zrovna tímto způsobem je divákovi postupně odkrýváno skládáním jednotlivých částí většího celku. Většina matematických kvízů je však známá již ze SŠ a tak se zde ničeho unikátnějšího nedočkáte. Atmosféra je docela napjatá a s příslibem čtyř rozmačkaných hrdinů lisy značky Poseidon postupně nabývá na intenzitě. Ta je ale nakonec rozprášena tristním koncem a tak se nic zajímavého bohužel nekoná. Film se místy snaží i o vtip, a zda se mu to povedlo, posuďte sami z následující citace. "Pressure is unpredictable. It can turn coal into dust or a diamond. Was that Archimedes? No, MacGyver." (6/10) ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jo, hádanky jsou již oposlouchané, má to pár chybek, ale filmu se nedá upřít nesmírná poutavost, hra s divákem, zajímavá zápletka, snadné sžití s postavami, ale také vtipnost vyplouvání minulosti protagonistů na povrch a celkem odbytý konec. Ovšem Fermátův pokoj si mě získal už jen tím prostředím, podobné filmy vyhledávám. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Další z příběhů skupiny lidí, kteří jsou vylákáni neznámým hostitelem na odlehlé místo, ze kterého je problém uprchnout. Téma, které měla tak ráda Agatha Christie a využila je v několika svých úspěšných knihách. Tady navíc jde ještě o hádanky, jejichž uhodnutí má být pro uvězněné cestou k jejich záchraně. Samotný námět mě zaujal více, než jeho zpracování. Celkově mi vychází hodnocení něco mezi 3 a 4 ***, za to, že párkrát zazní i nějaký dobrý fór, dávám za 4. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem a to docela dost dobře. Nesála jsem všechny hádanky spolu s mateřským mlékem (jak se alespoň snaží naznačit někteří další diváci), a proto mne neurážela jejich omšelost. Film nepostrádal napětí, postupné odhalování motivů jednotlivých aktérů a nebýt poněkud překombinovaného konce, mohlo být mé hodnocení i vyšší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 1:05:04 spadne PDA na zem. Na displeji se objeví „ERROR NUMBER 4-8-15-16-23-42“. Toto číslo je odkaz na seriál Ztraceni (od r. 2004). (Muldy)

Reklama

Reklama