Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matematika a tajemství v tomto filmu spolupracují na poutavém vyústění situace. Sledujeme příběh uzavřený do velmi omezeného prostoru a stejně limitovány jsou i možnosti jeho dramatických proměn, pojednávaných s elegancí, zručností a působivě evokovanou atmosférou dneška. V hlavních rolích vystupují čtyři vědci, bojující o přežití v prostoru, který se smršťuje. Umněle budovaná fabule se vyznačuje důmyslnými logickými zvraty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Filmy typu skupinky lidí bojucících o přežití či vysvobození, plnící různé úkoly, hádanky, event. kdy je třeba dávat bacha na nějaké ty pasti, pasti, pastičky, mám velice v oblibě. Tento nabízel v jednom jediném malém prostoru hodně věcí. Napětí, akci, neotřelé a velice zajímavé úkoly, tuze překvapivé zvraty a skutečnosti, inteligentní humor. Všichni se tam chovali (i vzhledem ke své situaci) racionálně, normálně, uvěřitelně. Žádní namyšlení šašci, povrchní slepice, trapáci, apod. Možná proto, že se jednalo o vědce. Jen víc takových filmů s vědci. :-) Nebo prostě s lidmi, co mají mozek. Pak se neřeší chujoviny, ale záležitosti ryze k věci. Nerozjíždí se to hodinu, ale jede se v podstatě velmi brzy po začátku (který mne taky bavil). Moc se mi líbily tuze rafinované hádanky. A pro ty, co zde lamentují, že všechny znali, a to snad už od kolébky. Jistě, v nějakých variacích jsem pár z nich znala taky, což však neznamená, že i odpovědi. Navíc je třeba vzít v potaz, že osazenstvo bylo pod velkým tlakem, čas jim běžel, a na každou měli jen velice omezenou dobu (a to čtení taky nějakou zabere). No a v neposlední řadě - však oni měli šanci se z pokoje dostat, takže by bylo nelogické dávat jim hádanky, u kterých by byla jen pramalá šance, že by je vyřešili. A doufám, že Fermat si připnul ten bezpečnostní pás až když už vzdálenost byla kratší, než dvě minuty... ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem shlédl ve Varech a jen potvrdil ono pravidlo, že těm popiskům v brožurce se nedá věřit! Pravda, byl to celkem odpočinek mezi dramaty a podobně, ale namíchl mě scénarista který zřejmě navštívil pár fór s názvem -Hádanky- a vygůglil několik rébůsů co nás obklopují od ranného dětství, připsal pár nechtěně vtipných dialogů a měl vyděláno. Očekával jsem rozhovory matematiků na úrovni, zatímco mi naservírovali pár mladíků(+ 2 vyjímky) recitujících ty nejstarší hádanky co se na netu povalují. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Takýto námet mám veľmi rád - uzavretá skupinka ľudí, ktorá musí na svoju záchranu použiť rozum, alebo šikovnosť. Ale narozdiel od napr. takého Would You Rather (2012) tu chýba thrillerový, prípadne hororový šmrnc. Ani scénok s napätím nebolo bohviekoľko. Obávam sa, že keby bol snímok o čosi dlhší, tak by preto skĺzol do ťažkej nudy. Navyše aj rozuzlenie mi prišlo akési nemastné neslané a hlavne bez nápadu. Slabší priemer. 55/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem a to docela dost dobře. Nesála jsem všechny hádanky spolu s mateřským mlékem (jak se alespoň snaží naznačit někteří další diváci), a proto mne neurážela jejich omšelost. Film nepostrádal napětí, postupné odhalování motivů jednotlivých aktérů a nebýt poněkud překombinovaného konce, mohlo být mé hodnocení i vyšší. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jo, hádanky jsou již oposlouchané, má to pár chybek, ale filmu se nedá upřít nesmírná poutavost, hra s divákem, zajímavá zápletka, snadné sžití s postavami, ale také vtipnost vyplouvání minulosti protagonistů na povrch a celkem odbytý konec. Ovšem Fermátův pokoj si mě získal už jen tím prostředím, podobné filmy vyhledávám. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 1:05:04 spadne PDA na zem. Na displeji se objeví „ERROR NUMBER 4-8-15-16-23-42“. Toto číslo je odkaz na seriál Ztraceni (od r. 2004). (Muldy)

Reklama

Reklama