Reklama

Reklama

Gramo von balet

(TV film)
Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1966, 28 min

Obsahy(1)

Revuální koláž. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Místy mi to připomnělo Švankmajera. Je to jen další důkaz Schormova talentu, i v tom mi to připomíná Švank. Oba dostali zdánlivě okrajové úlitby, kde se režimu zdálo, že je bude mít pod kontrolou. Rozuměj-dáme jim nějakou práci, ale nějakou pevně danou ať je máme pod kontrolou. Švank. dokázal ze suchého dokumentu o Kostnici udělat dalších se svých úletů a Schorm z obyčejné tv revue udělal uměleckou událost, která mu dokonce vynesla nějaké to mezinárodní ocenění. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Výtvarně moc hezky vyvedený a přitom i vtipný film, tak trochu ovlivněný op-artem. Výtvarník Miloš Noll se zde vyřádil. ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Scénář Evald Schorm. Cena kritiky - MTF Prix Italia 1967. Velká cena MIFED - mezinárodní festival MIFED Miláno 1967. Televizní perla - MIDEM Miláno 1968. 2. cena v kategorii zábavných pořadů - světový televizní festival Austrálie 1968. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavý počin, ohromné výtvarno spojené s baletem a šmrncnuté erotikou. Zajímalo by mě, co by na ty originální animované spojováky řekl Terry Gilliam. Myslím, že by byl navýsost spokojený. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama