Reklama

Reklama

Pytel na palici

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mohlo jít o roztomilý příběh o tom, kterak se parta mladých nadšenců pokouší prorazit natočením svého vlastního hororu. Jenže to by se pak nesměla objevit další parta šílenců s papírovými pytli přes hlavu, kteří jakoby vypadli přímo ze stránek scénáře. A tihle nemají gumové nože. (Davies182)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Gore 

všechny recenze uživatele

Dost neucelený snímek. Ohodnotil bych ho jak nejlepší amatérský film, co jsem viděl. Problém, ale je v tom, že se vůbec nejedná o amatérský film. I když musím přistoupit k tomu, že ta špatná, velice špatná kamera má své opodstatnění, jak se v závěru dozvíme, ale ono je to jasné už od začátku, jaké se dočkáme pointy. Ale na druhou stranu musím vyzdvihnout autentické herecké výkony a námět snímku. Sice místy je to vykrádačka Záhady Blair Witch a Strangers (s Liv Tyler), ale po pravdě mě se to docela líbilo a dvakrát jsem se brutálně leknul. Jen ten závěr byl příliš přiblbě sentimentální. PS.: "Přísahej na svoji levou kouli, že se nevyspíš s Michelle..." ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Film převrátil má očekávání naruby. Špatná není stylizace do amatérského filmu (ta naopak přidává autentičnosti) ale naprosto nevydařené uchopení tématu. Neustále vás totiž spolehlivě vyrušuje nedořešené chování postav, přehrávání a scény, které vyznívají do ztracena... ()

Reklama

jenerikku 

všechny recenze uživatele

Tento film funguje obstojne jedine ako celkom zábavná paródia na ešte stále vysokú vlnu nízkorozpočtových docu-horrorov. Partička neveľmi talentovaných štyroch "filmárov" sa dozvie, aké jednoduché a lacné je takýto film natočiť, a rozhodne sa pustiť do práce na izolovanej horskej chate... správne, s klišé sa tu nešetrí a nielen vďaka tomu Baghead zaručene nikoho nevystraší. Na docu-horrory odkazuje viacerými svojimi charakteristikami: handycamová estetika, "prirodzene" jednoduchá príbehová línia, basic dialógy a autenticky sa správajúce postavy, ktoré sú skôr úbohé a viac či menej stupídne komické figúrky než duchaprítomní hrdinovia mainstreamových horrorov. Všetka česť hercom, ktorí si svoju úlohu splnili výborne. Aspoň bod dolu za pre mňa značne otravný záver, ktorý tam síce logicky patril, ale zdal sa mi vo svojej nevkusnosti a zdĺhavosti až príliš dôkladný. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, jak moc mě štvala kamera, to má kupodivu docela dobrou atmosféru (až na prostřední část, kdy je to celé jen vztahovka), zajímavý vývin příběhu (i když mi pointa byla jasná docela brzo a to mě samozřejmě zklamalo), občas i vtipnou scénu a celkově mi to nepřišlo zrovna špatné, trochu jsem si při tom vzpomněl na Nebýt dnešní, který působí podobně amatérsky, ale taky se snaží být něčím víc než se zdá být. Nebýt dnešní je teda o mnoho levelů výš, co si budem, ale tohle taky není úplně mizerné. Ono je i fajn vidět u mumblecoru jiný žánr než je očekávatelné (zde horor) a taky mě potěšila ta občasná, hodně lehká parodie na found footage horory, která ne vždy fungovala, ale místy ano - a opět jsem si u ní vzpomněl trochu na Petra Marka, tentokrát na druhou půlku Českého Pulp Fiction a Blair Witch. A potěšily mě i civilní herecké výkony. Tohle všechno pro mě tedy tahá nahoru mínusy pokažené dojmy a i když to rozhodně nemusím vidět znova, nelituji, že jsem u toho trávil čas. 3* ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama