Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josh koupil na webu staré křeslo, které chce odvézt jako retro dárek svému otci k narozeninám. Moc nechce, ale přibere s sebou na cestu svou přítelkyni Emily. A pak i bratra Rhetta, bez kterého by se zase obešla Emily. Road-movie s nesourodou trojicí hlavních hrdinů se v Americe stala výrazným nezávislým debutem roku 2005. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (7)

movie 

všechny recenze uživatele

Těží se tu z minima, ale překvapivě to celkem funguje, včetně zobrazených emocí a situací, které mi přišly věrné (a s ohledem na tehdy ještě amatérské herce dobře zvládnuté). THE PUFFY CHAIR je jedním ze zakladních filmů "mumblecore" subžánru, já mám radši třeba DRINKING BUDDIES (tedy ty mumblecore filmy s alespoň nějakým rozpočtem), tady mě většinu filmu hodně iritovala výrazně špatná a rozostřená kamera a pofiderní zvuk. ()

whimsy 

všechny recenze uživatele

V podstate ide o typický súčasný americký nezávislý film. Josh, jeho priateľka Emily a brat Rhett na ceste za kreslom, ktoré má byť darček pre jeho otca. Lacný (v zmysle rozpočtu – Joshových rodičov dokonca hrali skutoční rodičia Marka a Jaya Duplass), zakladajúci si na realistickosti (použitá kamera zachytáva dej až dokumentárnym spôsobom a skutočne nečakajte nejaké sofistikované akademické úvahy) a celé je to samozrejme o vzťahoch, ktoré sú asi tým jediným, čo sa tu rieši. Atmosféra sa mení v podstate zo sekundy na sekundu, ale nie je to tak aj v živote? A odraz života (možno čiastočne aj toho vášho) tu skutočne možno nájsť. Táto cesta ubehne síce príjemne, no neviem, či si na ňu spomeniete aj o rok (alebo hoci len o týždeň). Čo si skutočne zaslúži ocenenie je akási autentickosť a herci, ktorí celý príbeh držia pohromade. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Mumblecore potřetí a určitě naposledy. Tento žánr pro mě nic nepřináší, nemám z něho nic. Nebo právě naopak mám z něj opravdu smíšené pocity, v tom negativnějším významu. Přesně takový je i tento film - o ničem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama