Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 2

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 2

Recenze (2 910)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Avengers jsou snad s výjimkou prvních dvou nolanovských Batmanů či druhých X-men jednoznačně nejlepší film o superhrdinech v barevných kostýmech, který jsem viděl. Zatímco zmíněné série vlastně původní komiksové světy v rovině jejich fungování zcivilňovaly, metaforizovaly a přibližovaly fungování světa našeho, Avengers na to zvysoka... Jsou o superhrdinech a se superhrdiny, superpadouchy a transdimenzionálními bitvami. Civilnost? Ale jděte. Více na Douglasových poznámkách. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na projekci od půl desáté, po fyzicky velmi vyčerpávajícím dnu, a tak jsem se zařekl, že pokud mě ten film dokáže zabavit tak, že u něj neusnu, má pět hvězd jistých... takže tady jsou. Ale vážně: Avengers jsou dokonalý blockbuster s ohromným smyslem pro humor, nevídanou chemií mezi postavami a krásnou akcí. Když člověk nečeká batmanovskou depku, watchmenovskej přesah (či cokoli podobně "navíc") a chce se jen kvalitně filmově pobavit, není co řešit, v mezích oddechových letních blockbusterů to prostě skoro nemá konkurenci. A to říkám jako člověk, kterého předchozí marvelovky příliš nebavily. A do Whedonova seriálového fanklubu se taky neřadím. Na konec jen malá výtka: Black Widow a Hawkeye působí mezi těmi ostatními superhrdiny jako pěst na oko a děsní chcípáci. A teta Robin je v řídícím centru SHIELDu divná. Hulk/Banner rulez. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Mám armádu!" - "My máme Hulka." Na toto som čakal 20 rokov a je to nakoniec presne také dobré, ako to za daných okolností byť malo a mohlo. Každý z hrdinov má svoje veľkolepé okamihy, medzi postavami to správne iskrí, každá je iná a nad všetkými stojí otec Nick Fury a snaží sa stoj čo stoj uzmieriť rozhádaných členov svojej novej rodiny. Šikovný scenár si nájde viacero spôsobov, ako proti sebe postaviť viacerých hrdinov, hoci sú to spojenci (Hulk vs. Thor, kapitán vs. Iron Man...). Je to svižné, zábavné a má to všetko, čo od toho čakáte. „Je to šialenec!“ – „Pozor na ústa, je to môj brat.“ – „Za dva dni zabil osemdesiat ľudí!“ – „...Je adoptovaný.“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

3D verze ,,JSOU NEBEZPEČNÍ?“ ... ,,TO ROZHODNĚ JSOU! A CELÝ SVĚT TO TEĎ VÍ. VĚDÍ TO TEĎ VŠECHNY SVĚTY.“ ... ,,V TOM JE TEDY JEJICH SMYSL? BÝT HROZBOU?“ ... ,,NADĚJÍ....“ /// Parádní popcornová jízda, který chybí jen propracovanější 3D efekt (jestli vám je 3D u prdele, asi nebudete řešit rozmazanost v rychlých sekvencích, a že je zajímavý až v závěrečným megafinále). Stejně tak dabing votravoval jen občas - když zrovna nebylo na co čumět – a já ho měl čas řešit. Samuel L. Jackson neomládnul (jen nějak víc zčernal) a nástup Tonyho Starka (za doprovodu AC/DC) nadchne nejen příznivce australskejch elektrikářů. Loki je snesitelnej (místy i sympatickej) padouch, ale nejvíc obdivuju, jak si filmaři poradili s rozdělením a podělením akce a času gerojů (nepřekvapí, že si Stark urval pro sebe body navíc...). AVANGERS jsou (podle mě!) lepší (mnohem!) jednotlivejch ,,hrdinskejch“ filmů. Všeho je víc. Prostě všeho! Takhle nějak bych si představoval superhrdiny v New Yorku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem infantilní jedinec, kterej má rád infantilní zábavu. 2.) Myslel jsem, že New York dokáže zničit jen Al-Káida. 3.) Miluju tě Tony Starku! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ***** NAPĚTÍ * ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela se povedlo. Nad drobnými nedostatky se, myslím, dá mávnout rukou. Spousta akce, málo vysvětlování pro tupohlavé (super!), a musím uznat, že ty asi dva opravdu dobré vtípky mě rozesmály stejně jako celé kino. Captain America mi narozdíl od svého filmu skoro nepil krev, Stark ze sebe sypal hlášky, které se daly, no a vůbec spousta postav byla mnohem méně křečovitá, než v předešlých filmech. Pro mě nejsympatičtější opět Thor, ale kupodivu Nataša mu docela šlapala na paty. A Hulk - první zfilmování mě tehdy ukrutně zhnusilo, další jsem neměl nejmenší chuť vidět, ale jestli bude v tomto obsazení nový, třeba se nechám zlákat... P. S. Joss Whedon si mě asi nezvratně získal seriálem Firefly, kde se předvedl jako skvělý vypravěč a bojovník s klišé - a já jsem celý na trní z možnosti, že po obrovském úspěchu Avengers by mohl dostat volnou ruku a peníze na návrat do vesmíru Serenity... ()

Galerie (375)

Zajímavosti (304)

  • Když se členové Avengers baví o Lokim (Tom Hiddleston), tak Captain America (Chris Evans) řekne, že chápe zmínku o létajících opicích, pronesenou Nickem Furym (Samuel L. Jackson). Jedná se o odkaz na „Čaroděje ze země Oz“, přičemž Steve si mohl samozřejmě přečíst literární dílo Lymana Franka Bauma, ale také zhlédnout stejnojmenný kultovní americký muzikál, který měl premiéru v dubnu roku 1939. Tedy více než čtyři roky předtím, než Steve Rogers nastoupil do výcvikového tábora ve filmu Captain America: První Avenger (2011). (Kubaaa97)
  • Steve (Chris Evans) nosí boty značky Converse. Odkazuje to na fakt, že tuto značku dobře zná, protože vyráběla boty pro americké vojáky během druhé světové války. (Kubaaa97)
  • Ve filmu se poprvé ve světě MCU (Marvel Cinematic Universe) objevuje druhý z Kamenů nekonečna – Kámen mysli (Mind Stone). Je uschován v Lokiho (Tom Hiddleston) žezlu. (Nevka)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama