Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 912)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mohutná dávka dobré nálady a naděje, že filmy s hromadou nesourodých postav oblečených v různých oblecích a s různými schopnostmi (bůh vs sexy agentka vs lukostřelec), mohou fungovat na výbornou. Málokdo si asi uvědomuje, jak měl Whedon těžké spojit všechny tyhle postavy do funkčního celku a předvést je ve filmu současně, ve scénách a sekvencích, v kterých by se divák smál, tam kde tvůrce chce a nikdy nikde jinde. To se mu povedlo a patří mu za to mé díky, mnohem větší než za přehlédnou akci nebo ve výsledku velmi přesnou stopáž. Tenhle film má totiž všechno. Dobře fungující postavy, svět, relativně logické kroky, komiksovou stylizaci včetně "fyziky" a především vynikající scénář, který dává prostor všem a naťukává "příběhy jednotlivců". Já se snad víc bavil vtipy a konverzací, než akcí, ale i ta včetně triků brala dech. Když pominu klasické postavy, které prostě mají své kouzlo, tak jednoznačný vládce je Hulk, který se v podobě Marka Ruffala konečně dočkal herce hodného jeho ... ehm... velikosti. Každý jeho pohyb je perfektně záměrně dokonalý. Abych jen nechválil,je tu pár věci, co mě trochu trápí. První je, že scénář a Whedon obecně se snaží příliš často rozesmívat publikum, čímž shazuje dramatickou úroveň okamžiku i filmu. Bavilo mě to, ale osobně nechápu, že to má takový vliv na tak široké pole diváků (91%?). Ta sebeparodie přeci nemůže být tak univerzální... Další věc mimozemšťané nezabíjeli, mimozemšťané neefektivně ničili taxíky...a jediné, co Whedon zatím nezvládá je udržení tempu v akčních závěru, který jak má být dlouhý, tak ztrácí na tahu chvílemi. Přesto je to film, který mezi komiksy v podstatě nemá obdobu a zvládnutí celé látky s těmi postavami si zaslouží potlesk. Potlesk, smích, potlesk. PS: proč Josh nezakázal dávat do traileru "Hulk catch Iron man"?:(z vrcholu filmu bylo jen "hm, zase..." ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Žádné zbytečné vytáčky, přímý tah na bránu. Tvůrci sázejí na to, že znáte předchozí filmy, víte, o co šlo na Asgardu, kdo skončil jako kus ledu a proč má někdo problém se svou druhou identitou. Je to rozumné, protože v opačném případně by film působil jako zbytečná rekapitulace (na druhou stranu se však nedostává dostatečného backgroundu postavám bez „vlastního filmu“). Whedon to každopádně ustál a přestože děj mohl být o něco méně classic, není důvod, proč brblat. Týmovka se vydařila a nabízí přesně to, co fanoušci chtějí (=vydatnou porci kvalitní akce, hlášek a ikonických scén, hodných svých hrdinů). Jako bonus dost možná nejlepší ukončení monologu záporáka, jaké kdy bylo natočeno! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// V kategorii letních oddychových ultragigamegakulervoucích akcí typu Transformers je to jasných pět hvězd. Dialogy, akce, postavy, jednoduchost, nějaké ty emoce. Je tu vše. Ve srovnání s dospělými filmy a například takovým Dark Knightem tomu ale pořádnej kus chybí, takže ve finále by to asi skončilo o nějaký ten stupínek níž... jenže to nikoho nezajimá a nikdo neporovnává (kecám, porovnávají to všichni, protože jsou úplně blbí). Avengers je zkrátka výtah toho nejlepšího z předchozích Marvelovek (a teď myslím hrdiny), položený do neskutečně zábavně popcornové akce, kde se nic moc neřeší a Hulk dělá Smash! Těším se na další díl. 9/10 EDIT:// po nějaké době to dost vyšumělo, snižuju na 70% a Marvel u mě začíná mít dost problémy s jejich filmy, oproti DC ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na projekci od půl desáté, po fyzicky velmi vyčerpávajícím dnu, a tak jsem se zařekl, že pokud mě ten film dokáže zabavit tak, že u něj neusnu, má pět hvězd jistých... takže tady jsou. Ale vážně: Avengers jsou dokonalý blockbuster s ohromným smyslem pro humor, nevídanou chemií mezi postavami a krásnou akcí. Když člověk nečeká batmanovskou depku, watchmenovskej přesah (či cokoli podobně "navíc") a chce se jen kvalitně filmově pobavit, není co řešit, v mezích oddechových letních blockbusterů to prostě skoro nemá konkurenci. A to říkám jako člověk, kterého předchozí marvelovky příliš nebavily. A do Whedonova seriálového fanklubu se taky neřadím. Na konec jen malá výtka: Black Widow a Hawkeye působí mezi těmi ostatními superhrdiny jako pěst na oko a děsní chcípáci. A teta Robin je v řídícím centru SHIELDu divná. Hulk/Banner rulez. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nějak tak jsem Tušil, že mé nadšení nebude Stoprocentní.. Opět mi místy vadila Přepísklá Stopáž, Plno dialogů téměř o ničem, zasmál jsem se Jednou, Přišlo mi to jako taková Pohádka pro Dospělé.. Dark Knight Rises ve mně zanechal určitě větší Dojem, co se týče Letních Blockbusterů ... Nebýt Poslední Hodinky tak Hodnocení je o 20% menší.. Film neshazuji jedná se o Dobrý Film.. Jen jsem mu Neuvěřil.. Akce, Efekty.. Mám radši když je film více reálnější.. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (305)

  • Výzkumné oddělení špionážní a protiteroristické agentury S.H.I.E.L.D se natáčelo ve středisku NASA Plum Brook Station, kde se nachází zařízení pro simulaci vesmírného prostředí, používané pro testy raketových motorů a vesmírných stanic. (NifKor)
  • Jedna z karet agenta Coulsona (Clark Gregg) ze sběratelské sady Captaina Americy (Chris Evans) je odkazem na sešit „Captain America Comics #1“ z prosince 1940, kde dává pěstí Adolfu Hitlerovi. (Kubaaa97)
  • Když k městu míří stíhačka s atomovou bombou, pilot řekne, že do výbuchu zbývají 2 minuty a 30 sekund. Délka filmové stopáže do výbuchu je skutečně přesně 2 minuty a 30 sekund. (Mr.Baboon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama