Reklama

Reklama

Přežít s vlky

  • Francie Survivre avec les loups (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1942. Brusel, Belgie. Míši je 7, možná 8 let. Její život spočívá ve skrývání, stálém stěhování ze školy do školy, protože se její rodina snaží držet si náskok před pronásledováním ze strany nacistů. Škola, dům, ulice - Míša není nikde v bezpečí. Když jsou Míšini rodiče zatčeni, přijme ji rodina, která ji má v plánu prozradit nacistům. Když se to Míša dozví, má jediný cíl - najít své rodiče. A tak se vydává na zoufalou cestu. Sama, traumatizovaná, zranitelná. Její spása přichází v podobě rodiny vlků, kteří ji přijmou mezi sebe. Mezi dívkou a jejími zvířecími ochranáři se postupně rozvíjí jedinečná a silná láska. Míša zažije mnohá setkání - některá tragické, jiná legrační, všechna dojemná. Vlčice Mama Rita a vlk Papa Ita pomohou dívce přežít a dají jí sílu, aby pokračovala ve svém hledání. Míša cestou z vesnice do vesnice prochází Německem a Polskem, krade jídlo a oblečení, základní suroviny, které potřebuje k přežití, až se dostane na Ukrajinu. Opět je sama a vyčerpaná. Její odhodlání najít svou rodinu nikdy nezmizelo, ale už ji nikdy neuvidí. Míša je jedním z tisíců sirotků, jejichž rodiče byli nacisty zavražděni. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

whack 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol možno vymyslený, aj tak si myslím, že tzv. divoké deti (feral child) nie sú fake. Toto je nádherný príbeh súžitia dievčaťa s prírodou, ktorý pripomína, že ľudí sa treba báť viac ako divokých zvierat. Pevne verím, že tie krásne vlky, ktoré ho sprevádzali, pri scéne s pytliakmi filmári nahradili atrapami. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková drsná, vylhaná pohádka ... což nemyslím až tak jako kritiku, poněvadž z vylhaných pohádek (či jiných vylhaných útvarů) pro děti i dospělé je k všestranné spokojenosti poskládaná drtivá většina filmové produkce - i když nebývá úplně obvyklé, aby byly natáčené podle vylhaných autobiografií. Nicméně abych se vrátila k věci: Potíž je v tom, že tohle lidské a vlčí drama se nedokáže vžít do své role natolik, aby za každých okolností vzbuzovalo ZDÁNÍ REALITY - a míra pravdivosti předlohy v tom nehraje vůbec žádnou roli. Neřeším jednotlivé situace, které se na první pohled mohou zdát málo pravděpodobné. Prožívá je vystresovaná sedmiletá dívenka, takže lze asi dost těžko předpokládat, že si za každých okolností zachová chladnou hlavu - že se vždycky se bude řídit rozumem a logickým úsudkem. Ale jsem přesvědčená, že to dítě by muselo v DALEKO větší míře splynout s přírodou i s vlčí smečkou, aby dokázalo přežít dlouhou zimu ... případně by se muselo zásadně zdokonalit v nelehkém umění krást - a přitom se dovedně ukrývat někde poblíž lidských příbytků. Protože od příslušníků svého druhu žádnou pomoc očekávat nemohlo - což je asi nejzásadnější poselství snímku, který (kromě jiného) vypráví o přežívání s vlky ... že člověka ukazuje jako toho nejhoršího tvora, který kdy obýval zemský povrch - tvora, který se za určitých okolností chová jako bezcitný predátor, když (kromě všeho živého, co se mu znelíbí a co se nachází v jeho dosahu) úspěšně a ve velkém likviduje vlastní rasu. Kam se na něho hrabou vlčci - neměl by na něj ani takový borec, jakým svého času býval Tyrannosaurus Rex. Neboť lidská krutost je VĚDOMÁ. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nevím,proč byl tento film natočen,nevím komu je vlastně určen a už vůbec nevím,proč jsem se na to dodíval až do konce.Film se ze začátku tváří jako válečné drama,pak přejde v pohádku o Červené karkulce s hodným vlkem a na závěr se vracíme k dramtu.Osamělá sedmiletá!!! dívka se vydá hledat své rodiče na východ,kde nejspíš zemřeli v koncentráku.Po cestě si ochočí vlčici,přečká zimu,ochočí si cvičeného rotvajlera,jí žížaly a syrové maso,které ji opatřuje vlčice.Na jaře už dorazí do Polska (na cestu se vydala z Belgie!!!),kde ji dostihne vlčice i s mláďaty,se kterými si hraje.Na závěr je pak zachráněna ruským vojákem.Toto vše máme spolknout ,jako realitu?Na závěr pak se ještě dodává,že Misha(tak se jmenuje) se chodila každý den ptát,jestli se její rodiče nevrátili.Navozuje to tedy to,že se příběh opravdu stal? Nevěřím!!! Z takových tragédií,jako je druhá světová válka a holocaust by si nikdy srandu dělat neměl!!!Tu jedinou hvězdu dávám za nádherné psy a vlky. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Mám rád příběhy z války více než přímo válečné filmy. Chtěl jsem dát 5***** , nakonec je to 4**** kvůli rozporům ohledně skutečnosti. Film za to sice nemůže, ale pokud to s tím skutečným příběhem není pravda, mělo by se to pozměnit v popisu filmu. Důvodem toho, že jsem se na něj podíval nebyla jen láska k vlkům, ale taky žasnout nad tím, co všechno za války lidé zažili. Nicméně je to krásný, silně emotivní příběh. Platí zde přísloví: Člověk člověku vlkem a dodávám, že za války to platí dvojnásob. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • "Tento případ je unikátní. Ale nepravdivost příběhu je nesporná," uvedl soudce Marc Kantrowitz ve svém rozhodnutí v roce 2014. (MRPitivier)
  • Za to, že si celý příběh autorka vymyslela, byla odsouzena k navrácení 22 milionů amerických dolarů nakladateli, který její román vydal jako její autobiografii v knize "Misha: A Memoire of the Holocaust Years". "Tento případ je unikátní. Ale nepravdivost příběhu je nesporná," uvedl soudce Marc Kantrowitz ve svém rozhodnutí v roce 2014. (dobrota128)
  • 29. února 2008 autorka spolu se svými právníky připustila, že nejprodávanější kniha "Přežít s vlky", podle které byl natočen tento film, byla pouhá lež, přestože byla prezentována jako autobiografická. Autorka knihy je ve skutečnosti katolička, nikoliv Židovka. Původní kniha byla vydána v roce 1997 a hned po svém uvedení slavila velký úspěch. (deedulka)

Reklama

Reklama