Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

...a pak pustili tu písničku. Jmenovala se "The Funk Soul Brother". Na to nikdy nezapomenu, protože to byl taky veškerej její text. Byl z té písničkářské školy, kde to se slovama nepřehánějí ...pro případ, že by jich byla škoda. Znělo to jako milion požárních aut, který honí 10 milionů sanitek přes válečné území. A pouštěli to tak nahlas, až z toho začala prázdná židle vedle mě krvácet. Zpívalo se tam: "The funk soul brother. Právě teď, jé. Je to funk soul brother. Vomrkni to. Je to, no, funk soul brother. V podstatě." Já neříkám, že je to špatná písnička. To vůbec ne. Říkám jen, že byste mohli vzít dejme tomu koště, namočit ho do ňějaké brzdové kapaliny, strčit druhý konec do mýho zadku ... a posadit mě na trampolínu v jezdícím výtahu, na jehož stěny bych napsal lepší písničku, jen tohle tvrdím. Tohle nemůžu nepodepsat :-) ()

marusaj 

všechny recenze uživatele

Obhroublý cynismus na ujetých až úchylných tématech z úst brilantního komika Dylana Morana. Ztělesnění Bernarda Blacka v reálném světě. Neuvěřitelný výkon. Obrovská porce britského humoru té nejtvrdší kategorie. Splendid! Ale.../toto je můj osobní problém, formát stand-up comedy není pro mne asi to pravé ořechové - tedy není to chybou Dylana Morana, nýbrž chybou formátu/..., z hlediska koukatelnosti, vtipu a celkové zábavnosti je to 90 minut s jedním "ksichtem" na obrazovce, často se ztrácí tempo, často se hledá co kde jak vypointovat, často je to "čekání na fór". Ano, je to boží, ale není to tak úplně pro mne. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pomozte mi, nemám o sobě ponětí.......... CITÁT - A víte, že je to znak rozkvětu venkova a rozvoje měst, když si tam nemůžete dovolit žít ? Lidi říkaj : Ano dobře se mi tam dojíždí, žiju na protějším ostrově......... Dylanům všeobecný humor mě celkem baví. Například ty jeho pasáže o kouření, drogách a ředkvičkách. O tom, že on nedroguje a když chce prožít závrať stačí, když se v jeho věku jen rychle postaví ze židle - a je to. Je to bavič a mě prostě baví. Toto setkání je v Dublinu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Nemám rád dokonce ani bankomaty. Vždyť víte, ty krámy, do kterých v jednu ráno ťukáte, snažíte se soustředit a ono se vás to pořád na něco ptá. -Jste spokojený s vaší hypotékou?- Co já vím?! Nejsem si jistej dokonce ani tímhle párkem v rohlíku. -Chcete si zkontrolovat váš účet?- Co seš, moje matka?! Kde je tlačítko s obrázkem půllitra?" Jestli jste si doteď mysleli, že Dylan Moran svojí pravděpodobně nejslavnější roli opileckého, cynického a vůbec asociálního knihkupce Bernarda Blacka z výtečného seriálu Black Books jenom hraje... tak jste úplně vedle :-) ()

Nebešťan 

všechny recenze uživatele

Irsko dalo světu jen dobré věci - Joyce, Becketta, kupu dalších plodných literátů...a Morana! Jeho kultivovaný stand-up nemůžu stoprocentně docenit, už jen těch výrázů kterým pročesává publikum bez mrknutí oka, vtípků, zvyklostí, etc...co ale mohu hodnotit je on jako člověk - ležérní, nepodbízející se, ze své podstaty vtipný, svůj v každé jízlivosti. On třeba jede přes půl světa do Austrálie - tam je v pěti minutovém vstupu urazí, sklidí nebávalý potlesk a sympatie všech - takový on je, přitom v tom není nic negativního či agresivního, spíše říka věci, které si mnozí myslí, ale málokdo má ty koule to říct. Co z toho plyne? Nepít ten gin, pokud nejste čtyřicetiletá ženská....atakdále ()

Zajímavosti (2)

  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)
  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)

Reklama

Reklama