Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

salahadin 

všechny recenze uživatele

One man show, v níž neúčinkuje Dylan Morran, ale Bernard Black. Velmi dlouhé, nudné, jen místy vtipné. A nemyslím si, že vyznávám stejný úhel pohledu jako onen "one man" v této show. U mnoha témat jsem jen kroutil hlavou a říkal si: "Ten chlap je úplně mimo." Jasně, lidem se dnes líbí drzí tlučhubové, jimž není nic svaté. Ale já jsem jiný. Mně něco svaté je. A když vím, že ten rozcuchaný kecálek je úplně mimo a jeho tzv. humor je urážlivý až na půdu, něco se ve mně sekne a já odmítám dál poslouchat jeho 85 minutový výplach mozku. Kdo se tomu "žvástání" směje? Lidi s hodnotami na stejné úrovni? Proč se musíme smát někomu/nečemu, co zakládá svoji popularitu na plivancích a cynismu? Přijde vám cynik vtipný? Diktovaná sranda není nic pro mě. ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Ako môže byť niekto takto dokonalý? On je...chodiaca legenda a pritom sa o to ani sám nesnaží, možno o tom ani nevie! Je jednoducho sám sebou, s ničím sa nehrá, proste si len príde na javisko, začne rozprávať a ja len čumím! A nemôžem dýchať od smiechu. =) Dylan Moran nikdy nehral Bernarda Blacka - on ním bol od začiatku a stále ním je! Žiaden človek by tak vytrvalo nemohol hrať stále jednu postavu, on je fakt taký! A to je na ňom najlepšie. Už som počula názory, že je príliš afektovaný, čudný a dokonca trápny (je trápne už len napísať takýto nonsens) ale on je presný opak... A potom ho nemilujte! =) Monster je pre mňa vrcholom stand-up vystúpení. Jimmy Carr, Gad Elmaleh či iní...existuje veľa dobrých stand-up komikov, ale asi som sa pri nikom nedostala do takej pohody ako práve pri Moranovi. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jako první Moranův výstup jsem viděl Like, Totally, a jeho prvotina Monster se mi líbila ještě víc. A po druhém zhlédnutí se to dokonce znásobilo. Chytnul mě už začátek svým krásně absurdním zákulisním rozhovorem, po celou dobu jsem se bavil a ke konci překvapivě kvalita vtipů a nátlak na moji bránici gradovaly, tedy opačný postup než u Like, Totally. V tom se navíc, jak jsem později zjistil, několik vtipů opakovalo, takže oproti druhému představení to bude ještě o půl hvězdy víc. Jinak mi přišlo, že v Monsterovi Dylan také více využíval mimiku a hraní tělem. „Nejsem rváč, víte…jsem krváceč. To nejlepší, v co můžu doufat, je, že někoho jinýho utopím ve vlastní krvi. Když se v ní neutopím první. Víte, nejsem moc dobrej v řešení takovejch věcí. Dobrej v zápasení a tak. Dokonce ani neumím plavat.“ ()

atlet 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipný a pro mě nejlepší one man show ever. Znal jsem tohoto herce z Black books, ale nidky bych nevěřil, čeho je schopný na jevišti. Připadá mi, že on to snad ani nehraje v Black books, že on prostě takový je. Neuvěřitelný na co tento týpek přijde a co dokáže rozebrat až na kost. Hodina a půl žvatlání, dá se říci o ničem, přesto hodina a půl výbuchů smíchu. Na závěr si dovolím citovat z tohoto představení, jedna z nejlepších částí - "Vypusťte svůj potenciál", To je velmi, velmi nebezpečný nápad. Ruce pryč od vašeho potenciálu. To je věc, od které byste se měli držet na míle daleko. Jen si ho pokazíte! Je to potenciál, neřešte ho! Je to jako váš bankovní účet. Vždy tam máte daleko méně, než si myslíte. Nechte ho za imaginárními zamknutými dveřmi ve vašem nitru. Neotevírejte ty dveře. Jediné, co uvidíte, bude jedna drobná šedá vyhladovělá kočka s průjmem. Bude sedět na tvrdé posteli bez matrací...a bude na vás mňoukat s vypoulenýma očima. Pravděpodobně s cigaretou v hubě. Na zdůraznění atmosféry bude její nájemnice v zadní řade lízat nanuk. A nějaký hrozný chlap, záblesk starého režimu, který bude mít v ruce čaj... a na sobě pruhovanou vestu, bude říkat "mň mň mň"... To je váš potenciál. :D ...a přídáte - li k tomu neskutečný vypravěčský talent Dylana Morana, válíte se pod stolem...je to těžké popisovat, tohle člověk prostě musí vidět!!! ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Přes vláčný začátek se to perfektně rozjelo, hlavně v druhé polovině. Dylan má výbornou anabázi o všem, hlavně o náboženství, pak o genitáliích a především o ženách. Vynikající poznatky, přesně vyřčené, brutálně vtipné. Opět spousta životních pravd a lidé v hledišti se můžou smíchy počůrat. A já ostatně také. Originální monolog s cigárkama. P.S.: Poznatek o tom, kdo je větší romantik a co si žena myslí o nových botech, sedí přesně jako prdel na hrnec. ()

Zajímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama