Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aténský prodavač motocyklů Tassos miluje svoji ženu Aliki. Opravdu moc ji miluje. Dokonce natolik, že by ji byl schopný z lásky i zabít. Anebo sebe? Každopádně do jejich vztahu zasáhne smrt. Po další velké žárlivé hádce Aliki uteče z domova a Tassos se rozjede na motorce za ní. Vinou nehody však neskončí v ženině náručí, nýbrž na „druhé straně“. Rozhodně mu ale nebude dopřáno poklidné spočinutí, právě naopak. Ostatně on sám o ně ani nestojí. Raději se vrátí coby duch zpátky do světa smrtelníků s jediným úkolem – za každou cenu získat Aliki zpět dříve, než se k ní dostane jeho nejlepší přítel. Na splnění této mise má ale proklatě málo času, pouhých pět minut. Poučí ho snad toto dobrodružství, že příliš žárlivosti je vždy jen na škodu? Možná ano, možná ne. Ale to už uvidíte sami v řecké komedie, jež spatřila světlo světa v roce 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak řeckých filmů jsem dosud příliš neviděl. Vlastně pokud si tak vzpomínám, tak jsem dosud neviděl žádný řecký film. A protože jsem to chtěl napravit, tak jsem si v televizi zapnul komedii Koncem nic nekončí. A ačkoliv je to možná tak trochu vykrádačka, přesto to přinásí do duchařských filmů zase něco nového, něco zajímavého. Není to úplně okopírovaný hollywoodský snímek Duch, není to ani věrně okopírovaný francouzský snímek Řidič a fantom. Jistě, je to také o člověku, který zemře a jeho duše zůstane na Zemi. Ale dostane tzv. "pět minut navíc", což znamená, že má k dispozici pět minut, během kterých se může zhmotnit a normálně hýbat věcmi (např. psát propiskou nebo házet věcmi), a živí lidé to zaregistrují. A zemřelý hrdina toto využívá především ke kontrolování své ženy a k tomu, aby jí případně překazil intimity s jinými muži. Konec už je pak docela zvláštní a tak trochu překvapující, ale to už je vedlejší. Hlavní je, že Koncem nic nekončí je svěží vtipná duchařská komedie, která mě dokázala zaujmout a od které jsem dostal přesně to, co jsem od ní očekával, totiž zábavu a pobavení. Takže se dá říci, že mé úplně první setkání s řeckým filmem dopadlo docela úspěšně, čemuž jsem sám rád. Tenhle film vnímám jako nadprůměrnou záležitost, a proto uděluji čtyři hvězdičky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Klasická duchařina s jedním originálním nápadem (pět minut), který není moc originálně využit, a s koncem sice pěkným, ale v kontextu předchozího děje nesmyslným. Každopádně nejlepší (protože jediný) řecký film, který jsem doposud viděl. 60% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama