Reklama

Reklama

Jak se chovati?

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1960, 13 min

Obsahy(1)

Instruktážní film Studia dokumentárních filmů o tom, jak se máme v různých situací chovat. Vtipně pojatý snímek Václava Táborského. Manželský pár, který nás poučí jak se /ne/chovat „jako doma" ztvárnili Vladimír Menšík a Jiřina Bohdalová. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Volná série výchovných instruktážních filmů vřadila do svého programu i situace o chování mezi lidmi. Názorné ukázky jsou konfrontovány s fiktivně vzniknuvším němým filmem, v němž odhalíme jádro pudla. V rámci pozdější plodné spolupráce Bohdalová - Menšík je klíčové právě jejich první společné setkání v této krátké etudě. Inu, v restauraci jako doma. Role speakra se ujal již tradiční Karel Höger. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak vida, v roce 1960 si už občan socialistického státu nevystačil jen s montérkami, s tepláky a s pozdravem "čest práci". Donedávna zatracované buržoazní mravy tak propaguje oficiální filmeček komentovaný Karlem Högrem, tehdy hvězdou první velikosti. Moc hezké kreslené titulky a mezititulky Vratislava Hlavatého. Část filmu pojata jako parodie na němý film, což je asi první užití tohoto nápadu v čs. filmografii. Na svou dobu docela vtipné. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nu, dokumenty moc nehodnotím, tento se mi připletl mezi klasické filmy, takže, když už jsem to viděl, dal bych tomu tak čtyřicítku. Paní Bohdalová s panem Menšíkem a panem Kostelkou se objeví až ke konci. ()

Reklama

Reklama