Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbara Stanwyck hraje zištnou herečku Jean Harrington. Podle jejího stejně zlodějského otce, "plukovníka" Harringtona (Charles Coburn), by měla oškubat bohatého, naivního Charlese Pikea (Henry Fonda), plachého milovníka hadů, který se vrátil z dlouhé expedice po Amazonce. Tenhle plán ovšem selže. Odhalí ho Pikeův komorník. Naštvaná Jean se do Pikeova života vrátí v podobě odporně noblesní Lady Eve, rozhodnutá ho trápit, jak jen to půjde. Pikeovému otci se Lady Eve velice zamlouvá a chce tento vztah porpořit za každou cenu. Zpletenec příběhů se rozuzlí za pomocí opravdové lásky... (kyselina)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Další ze slavných romantických komedií klasického Hollywoodu. Od Sturgese jsem viděl zatím jen Sullivanovy cesty. Ty pro mě nebyly nijak stoprocentně pozitivním zážitkem, ale spousta momentů mě pobavila a především, ústřední dvojice mě oslovila a zajímala (Veronica Lake? Veronica Lake!). Tahle pro romantické komedie esenciální potřeba mi bohužel schází u Lady Eve. Díky podivně rychlému úvodu (postrádal jsem pocit jakékoliv expozice) a skrze divný a zmatený děj, kdy se obě postavy chovají pro mě nepochopitelným způsobem, jsem si nedokázal ani k jedné hlavní postavě vytvořit vztah a cítit zájem o její osud. Pominu-li tak pár scének, u kterých jsem se zasmál (a to byly téměř a pouze jen ty slapstickové), prošuměl mnou celý film bez jakékoliv větší pohnutky. Vypadá to, že Sturges tak zůstane v mém pomyslném žebříčku daleko za Wilderem, Lubitschem, Cukorem či Caprou. 4/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno slovíčko na tento film pasuje asi najviac - roztomilosť. A to vo všetkých smeroch. Od hercov, situácií okolo nich až po finále a uzavretie dejovej linky. Príbeh síce nebol nejak extra zložitý a našli by sa tu aj hluché miesta, no tie našťastie poľahky vyplnilo osobné kúzlo tejto podarenej dvojice. Hlavne Barbara Stanwyck bola výborná, rola jej zapasovala ako riť na šerbeľ. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) V určitých ohledech mi snímek připadal modernější nebo nadčasovější než většina dobových filmů, nejspíš to bude pohybem kamery a některým chováním postav, ale v jiných aspektech to zase bylo tak klasické a nepřekvapivé, že se mi chtělo zívat. Henry Fonda má nějaké roztomilé kouzlo, Barbara mě zase překvapila svojí drobností, takže nakonec asi můžu říct, že jsem si to vcelku užila. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Plně jsem prozřel jsem až napodruhé. Henry Fonda je ve svém odskoku od vážného herectví neodolatelný (obzvlášť když trhá závěsy), Barbara Stanwyck je bohyně, která měla na svoje půvaby dostat zbrojní pas, a společně s podpůrným ansáblem (moji oblíbenci Eugene Pallette a Eric Blore) stloukla tahle dvojka dohromady nejlepší Sturgesův film. Chytřejší, vtipnější a kouzelnější romantickou komedii aby člověk pohledal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi moje prvé stretnutie so Sturgesovou tvorbou a hollywodskou klasicou bláznivou romantickou komédiou všeobecne. Vyvolala vo mne túžbu spoznať aj tie ďalšie a ešte slávnejšie. Možno preto, že tá romantika bola cynickejšia (čiže nie dnešne rádoby cynická) a zároveň inteligentnejšia, ako dnes (samozrejme v globále). Stanwyck manipulujúca s bezmocným Fondou, to musí byť a aj je povinnosťou pre každého bezmocného, zmanipulovaného kinematografiou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama