Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká černá komedie režiséra Richarda Benjamina vypráví šokující pravdivý příběh o matce a synovi, kteří měli na svědomí celou řadu obětí. V polovině 90. let se Sante a Kenny Kimesovi potulovali po Americe a provázely je nejen finanční skandály, podvody a loupeže, ale také vražda. Byli dopadeni poté, co zavraždili dvaaosmdesátiletou Irene Silvermanovou a Kenny, který se chtěl vymanit z vleku své uzurpátorské matky, svědčil proti ní u soudu v Los Angeles. V hlavích rolích Judy Davisová, Chelcie Ross a Jonathan Jackson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. A jak jsem tak zjistil, vražda je opravdu snadná. Scénář - Teena Booth, Randy Stone a Jeanne King. Produkce - Gary A. Randall, Fran Rosati a Randy Stone. Hudba - John Frizzell.Kamera - Robert McLachlan. Hrají - Judy Davisová jako Sante Kimes a Jonathan Jackson jako Kenny Kimes ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sante Kimes (Judy Davis) má na světě jednu jedinou velkou lásku - sama sebe. Sice má ráda ještě jiné věci, jako jsou např. peníze a nebo její syn, ale hlavně sebe. Se synkem objíždí Spojené státy, a snaží se "urvat" co to dá - tu si vypůjčí auto na projížďku a už jej nevrátí, támhle okradou stařenku vlastnící lukrativní byt - a ani vraždy se neštítí - pokud je někdo ohrozí. S policií a soudy jen mává, a jediné co ji může dostihnout, je svědectví jejího vlastního syna ... Ehm... na to že to bylo podle skutečné události, tak to byla pěkná ptákovina. To opravdu někomu všechno tohle procházelo ? I když, jak známe soudy, tak tam je možné cokoliv. Na filmu je vidět, že byl tvořen jen a pouze pro televizní vysílání - v kině by asi totálně propadl. Jediné, co bych na filmu pochválil, je výkon Judy Davisové (a vlastně nejen výkon, ale i vlastní postavu Sante Kimes) - jinak je to film, který pouze proletí a nic nezanechá ... ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak zlé, jak by se podle hodnocení mohlo zdát. Příběh o otrokyni, zlodějce, vražedkyni, manipulátorce - v jedné osobě. Aby na to nebyla sama, přizvala si k tomu syna, kterého nejprve vychovala k obrazu svému. Story podle skutečné události. Drsný příběh. Jako film - televizní, to je chvílemi zdát. Herecké výkony nijak zvlášť dobré. Český dabing - děsivý. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

skvela cerna komedie o genialni matce a jejim psychopatickym synovi. sante byla vazne skvela manipulatorka - vyuzivala slaby lidi a zila si jako milionarka. — kenny nejdriv vypadal jako roztomily chlapecek, ktery chtel vest normalni zivot, ale potom ho matka svedla na “zlou stranu” a stal se z neho (docela sexy) vrahoun. na konci se diky bohu “probudil” a usvedcil sante z podileni se na vrazdach a oba se vyhnuli trestu smrti. — moje oblibena scena byla ta, kdy kenny nastupuje do auta a rekne “rikala si, ze tata ceka v aute” a ona mu odpovi “ceka” a on “a kde je?” a ona na to “tam” a pak se otoci dozadu a tam ta urna…. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama