Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No je to slusnej western, ale urcite sel udelat lip. Prestrelek je tu dost, ale mohlo by jich bejt vic a nejaky rvacky tu skoro nejsou, ale neni se co divit, kdyz chybi Spencer. Misto nej tu je Henry Fonda, kterej je takovej nemastnej neslanej, ale dava si to slusne. Film samozrejme tahne Hill, kdyz tam neni, tak to je prumer, ale jakmile se objevi na scene, kvalita filmu dost stoupa. Do toho hodne dobra hudba, zajimava kamera, docela slusnej pribeh. A pak tu je zaverecnej souboj, na kterej jsem se fakt tesil, ze zacatku to vypadalo hodne dobre, jenze pak tam soupli fotky a bylo to v haji. Tak jsem se aspon tesil na zaverecnej duel, ale ani ten neni nic extra. Sice jsem po celou dobu filmu vahal mezi 4* a 5*, ale diky tomu zklamani na konci se priklonim k lepsim 4*. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Škoda přepálené stopáže už tak typické pro Leoneho. Tenhle špageťák (rozuměj špagety western) je dobře koukatelný a to obzvlášť díky perfektní ústřední dvojce (Fonda by však měl hrát už jen záporáky), skvělým pistole soubojům a nejvíc, kvůli tak obyčejně geniálnímu hudebnímu rukopisu Morriconeho.... ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Western, který se sice hezky sleduje, ale po jeho skončení máte pocit, že byste jeho ignorováním o nic podstatného nepřišli. Terence Hill ze sebe po většinu času dělá šaška a Henry Fonda je poněkud vyčpělejší, než by si jeho role žádala. Vliv Leoneho je zde patrný v každém druhém záběru, jakémukoli jeho filmu se to ale rovnat nemůže, nicméně Morriconeho hudba je jako vždy parádní a leckdy připomene Tenkrát na Západě (jeden motiv se hodně podobá skladbě A Man With A Harmonica). A předělávka Jízdy Valkýr je vysloveně lahůdková. P.S. Ty odkazy na Peckinpaha měly být pouze humorným rýpnutím, nebo se jednalo o poctu? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Prostředí 8/10/// +parádní hudební doprovod, zajímavé postavy, obsazení, spousta zajímavých scén -řekl bych slabší příběh, o nic extra se ve filmu nejedná/// Tak to je hezký. Je to regulerní western, který začíná dramaticky a vlastně je i docela vážný, jen do něj nějak zabloudil Terence Hill a potkal se tu s Henrym Fondou, který hraje typicky westernovou postavu. Setkání a (nejen) slovní přestřelky těchto dvou herců jsou výtečné. Do toho spousta banditů a padouchů, kupy zlata a snaha udělat z jedné postavy západu věčnou legendu. Díky hudbě a občasnému odlehčenějšímu směru, kterým se film vydal je to i slušná zábava. Jen škoda, že některé komické scény jsou přehnaně dlouhé a trošku ruší a občas i mírně nudí. Nicméně i tak to byla výtečná podívaná a svým způsobem ojedinělá./// Celkem 85%/// ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad by sa zdalo, že Leone, Morricone a Fonda sú dostatočnou zárukou pre vznik ďalšieho vynikajúceho filmu. Boli by, ak by súčasne niekto nemal ambíciu spojiť spaghetti western s prvoplánovými a nudnými komédiami Buda Spencera a Terencea Hilla a ktovie s čím všetkým ešte. A navyše veľkého Henryho Fondu upozadiť ako nejakého komparzistu. Slabiny filmu vynikajú najmä pri jeho opakovanom zhliadnutí, ktorého som sa dopustil včera. Pri ňom už nefungujú ani fórky na jedno použitie. Napriek všetkým slabinám určite nejde o podpriemerný film, aj keď naň jeho tvorcovia nemôžu byť hrdí. Ale Morriconeho hudobný motív je skvelý. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy hlavní hrdina pije whisky a následně sklenice zahazuje a střílí do nich. Tyto sklenice jsou naplněny opravdovou whisky ředěnou vodou. Terence Hill chtěl, aby tak scéna vypadala realisticky. (Diego75)

Související novinky

Reklama

Reklama