Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a vášnivý milostný příběh zasazený do 20. let minulého století. Milionářská dcera Sapfó přijíždí na řecký ostrov Lesbos na své líbánky se svým manželem - umělcem Philem. Zde vzápětí potkává Helenu, dceru ruského archeologa, do které se ihned zamiluje. Během tohoto milostného trojúhelníku Sapfó propadá myšlence, že je reinkarnací bájné básnířky Sapfó. Nicméně naše moderní Sapfó si neuvědomuje, jak tragicky skončil příběh starověké Sapfó? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Normálně bych hodnotil tento film dvěma hvězdičkami, protože jde vlastně o několik erotických scén, které jsou střídány filozofickými dialogy, jež slouží jako slovní vata. Jenže zde je třeba vyzdvihnout invenci Ukrajinců, že už před víc než patnácti lety našli tu odvahu filmově zpracovat téma lesbického vztahu, přitom ukrajinská společnost je více nábožensky založená a konzervativnější než česká. Nejvíce pak tato ukrajinská tvůrčí svoboda vyniká v kontrastu se současným Ruskem, kde by něco takového nedovolili. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jo, to je tak, když film nadabuje pět lidí... Nejedná se o hereckou prvotinu půvabné Avalon Barrie, to jen na csfd zatím nemáme její kompletní filmografii. Každopádně můžeme jen litovat, že se rozhodla ve filmu proměnit svou podobu, jako brunetce jí to sluší ještě víc. Nepamatuju si, kdy jsem naposled viděl ukrajinský film, nicméně pokud data na imdb nelžou, Krym nevypadá tak špatně. Je to klasické romantické béčko, který rozhodně nepokazí herecké výkony (nalijme si čistého vína, už pohled na ty dvě milovnice mužské oko navnadí dosti, aby slaboučký scénář osmaosmdesát minut vydržel) obou žen. Todd Soley coby Phil je spíš jen do počtu, aby trojúhelník měl opravdu tři strany. Jen bude asi lepší dát si pozor na český dabing (Libor Terš opět naférovku dabuje dvě postavy, průvodce na ostrově a holiče) studia Grand pro MIDO a dialogy Václava Merhauta, protože, milý pane Merhaute, Apolón opravdu NEBYL řecký bůh slunce, přečtěte si třeba Eduarda Petišku. Anglický zvuk je docela v pořádku. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film sa odohráva v 30.-tych rokoch 20. storočia a predstavuje nám krásnu, no emancipovanú ženskú, ktorá sa práve vydala. Avšak až tak veľmi sa chce podobať mužom, že si nechá ostrihať krásne vlasy, všade sa len zmieňuje, že nie je majetkom svojho manžela, a z toho celého kvapkania na karbid sa rozhodne lesbiť a neustále tvrdiť, že je dievčaťom aj chlapcom v jednej osobe. Celé sa to odohráva v režisérsky častokrát amatérskom spracovaní, ktorého účelom je akoby len priniesť erotické scény. Niektoré pasáže sú úsmevné, hoci taký zámer pôvodne nemali mať. Ako napríklad keď ste sa zamotali do siete pod vodou, v poslednej chvíli vás zachráni manžel, nakoniec úspešne vyplávate na povrch a namiesto ďakujem alebo paniky z vody alebo akejkoľvek reakcie na to, že ste len o vlások unikli smrti, začnete normálne konverzovať o talizmanoch. Ako by sa nič nedialo. Film prináša trápny konštrukt, že nevera je zastaralá a ženská pýcha, túžba a sebectvo má vládnuť svetu. Avšak aspoň na konci prinesie úľavu a návrat k odrobinkám zdravého rozumu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Základní devízy byly dobré až skvělé. Ale výsledkem je amatérské balancování mezi soft pornem a pseudo sondou do života jedné rádoby reinkarnované Sapfó. Nuda. Přičtu-li lacinou výpravu, špatný střih, nemožné užívání minimálního počtu hudebních motivů a jednu horší zvukovou stopu než druhou = katastrofa. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Na rovinu – šel jsem do toho v očekávání lízaček a jelikož se mi jich v soft-verzi a podání vpravdě krásných žen dostalo, nemůžu být úplně nespokojen. Vlastně jsem byl docela překvapen, když postavy, bez výjimky notabene příšerně špatní herci, vedly MÍSTY snesitelné konverzace, (byť s divným přízvukem) citovaly ctihodné zdroje a přes nepatrné nepřesnosti (skutečně to nebyl Pythagoras kdo tvrdil, že dvakrát do stejné řeky nelze vstoupit – vlastně tvrdil pravý opak) skýtá mezi vlhkými scénami neobvykle širokou paletu neužitečných informací a citátů. Na viditelně zanedbatelný rozpočet žehrat nebudu – je to právě to, co dodává tomuto „céčku“ zvláštní kouzlo videa z prvorepublikové přímořské dovolené; jako biják s rozpočtem 40 miliónů by to bylo k nesnesení. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na Krymském poloostrově nacházejícím se na severu Černého moře. (VMa)

Reklama

Reklama