Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Lulu se s matkou a mladším bratrem přestěhuje do malého městečka. Po jedné zvláštní noční příhodě Lulu zjistí, že její bratr byl ovládnut duchem Hermana Hartmanna, člena starodávné lóže bojující proti zlu. Spolu s bohatým kamarádem Oliverem a zneuznaným jasnovidcem a vynálezcem Richardem, se Lu a její bratr, pustí do souboje na život a na smrt se silami zla, které začínají ovládat celé městečko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si vzpomněla na dva filmy, v úvodu na Harry Pottera a konec patřil Duchovi. Duše také odešly do nebe, kde se setkaly se svými blízkými. Začátek se mi hodně líbil. Ocitli jsme se jedné deštivé a bouřlivé noci, v roce 1871 při tajemném rituálu jedné starodávné lóže. Rituál bohužel nevyšel, tak jak měl. Pak jsme se přesunuli do současnosti. Zlo opět vystrčilo své drápky,bylo však po zásluze potrestáno. Vizuální efekty vůbec nebyly špatné. Působily tak akorát. Nic nebylo přehnané. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Škandinávska rodinná rozprávka bez štipky originality, ktorá je inšpirovaná všetkými možnými filmami podobného žánru, bez najmenšej inovácie či nápadu. Herci sa mi príliš nepozdávali, aj keď je pravdou, že sa jedná o maximálne neškodný film na počudovanie s peknými digitálnymi efektami (strašiak top). Ľahko zvládnuteľný priemer, ktorý večernú rodinnú atmosféru rozhodne nepokazí. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Přirovnávat tohle k Harrymu Potterovi? No to snad ne. Mám pocit, že ti, co jim tento snímek připomíná HP, asi žádný jiný film tohoto žánru nikdy neviděli... Ale vraťme se zpět k Ostrovu ztracených duší - příjemná fantasy, které určitě potěší i milovníky rodinných filmů. Na evropský snímek opravdu slušné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Harryho „Pottrata“ jsem nikdy neviděl, pokud nepočítám cca prvních dvacet minut prvního dílu a ani toho nelituju. Takže jsem naštěstí nemusel srovnávat tento film s jeho „velikostí“. Každopádně tato dánská rodinná fantasy nikterak neohromila mé chuťové buňky a místy docela slušně uspávala. Děcka z toho budou jistě unešené, zvláště když jde opět o velice oblíbenou konfrontaci dobra se zlem. Já jen se zájmem sledoval docela pohlednou hlavní hrdinku (škoda, že nebyla o několik roků starší), jinak jsem tu toho moc zajímavého neshledal. Snad ještě duši mrtvého pilota a hopsajícího strašáka. 40% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka. V některých situacích opravdu překvapila a někde zase dost zklamala. Líbili se mě třeba efekty a docela schopné herecké výkony. Bohužel někdy se objevovali typické trapnosti - schovám se na nejnápadnější místo, ječím jak malé děcko a mezitím má ten 'strašák' milion příležitostí mě zabít, ale ten je samozřejmě úplně blbý a čeká až se děcko vyřve a ještě vymyslí něco jak se ho zbavit. Za docela kvalitní zpracování občasný vtip, který jsem zde fakt nečekal, tak v rámci žánru bych dal 3,5 hvězdy a protože je tu docela nízké hodnocení, tak dám 4. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Ke konci filmu letí hlavní postavy malým letadlem, které má na boku napsaný kód "OY - 1138". Písmena OY (Oscar Yankee) označují všechna dánská letadla a 1138 odkazuje na THX 1138 (1971) George Lucase. (HappySmile)
  • Ve filmu bylo celkem 630 záběrů s trikovými efekty, které ve filmu zabraly dohromady 35 minut, což dělá Ostrov ztracených duší filmem s nejvíce speciálními efekty ve skandinávské historii. Tento film měl dokonce více efektů než Jurský park (1993). (HappySmile)

Reklama

Reklama