Reklama

Reklama

Mezi zdmi

  • Francie Entre les murs (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Žáci střední školy v jedné z problematických pařížských čtvrtí vedou dialogy s učitelem prosazujícím neobvyklé výchovné metody. Film byl natočen dle autobiografického románu Francoise Bégaudeaua, který si také společně se skutečnými učiteli a žáky ve filmu zahrál. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (221)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Z obdobného soudku mám radši třeba Klass nebo Two Thirty 7, ale ta autenticita, ta autenticita... Pravděpodobně nejrealističtější film reflektující úpadek západního vzdělávacího systému... "Nefilmový" styl vyjádření dává snímku nový rozměr, chápu, že někomu může vadit, ovšem, kdyby zde neúčinkovali hlavně neherci a kamera by nebyla taková jako byla, ztratil by "Entre les murs" na své podmanivosti.. 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

popravdě jsem čekal něco co by se mě víc dotklo ale on je to opravdu"jen"takový ultrareálný pohled do jedné třídy....Nějákou dějovou kostru to vlastně nemá-místo ní máme jen školní rok se všemi těmi pocity flustrace, přetahováním se o respekt a pozornost, prohrami, světlými chvilkami pokroku a naděje.....Konec je vlastně jen takovým zvonkem na konci hodiny s tím,že za chvíli celý ten kolotoč začne nanovo=Zajímavé a hodně dobře natočené-ale znovu už se na to asi nepodívám... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborne remeselne zvládnutý film, ktorý vychádza zo skutočných udalostí a ktorého postavy boli stvárnené skutočnými ľuďmi - nehercami. Sám spisovateľ si privlastnil hlavnú úlohu učiteľa a zvýšil tým uveriteľnosť snímku. Vo filme sa toho veľa nedeje. Sme svedkami obyčajných školských problémov, ktoré trápia každého teenagera - zapadnúť, protestovať, objavovať samého seba a všetky tieto zmeny sú konfrontované s triednym učiteľom, ktorých ich chce niečo naučiť, zároveň ich pochopiť, ale ktorý je tiež len človek a keď situáciu nezvláda, tak situáciu jednoducho nezvláda. Film si vystačí bez dramatických situácií a aj keď sa tam nejaké nachádzajú, nie sú vyhrotené. Je to citlivý, intímny príbeh do duše žiakov a učiteľov, ktorý nevypovedá o všetkom - ani sa o tom nesnaží, ale pritom v sebe nesie množstvo myšlienok(veď je na nich koniec koncov postavený), ktoré nútia k zamysleniu a ktorých hlavným cieľom je pochopiť súčasný svet, ktorý sa vymkol kontrole, ktorý neponúka mladým žiadny normálny vzor a ktorý sa cítia rovnako stratený ako dospelý. Bol som nadšený a poprosil by som viacej takýchto filmov. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

90%. Ve finále to není zas tak silné, chyběla tomu nějaká tečka co by mě dorazila, ale jinak jsem tetelil a opájel autenticitou třídního prostředí. Tenhle film snad nemůže zklamat nikoho, kdo někdy chodil do školy. Třeba estonský Klass (nic proti němu, taky moc dobrý film) mi ted připadá jako hodně stylizovaná pohádka. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Když zase někde uslyším, že Francie je vyspělá země, od níž by se Česká republika měla učit, vzpomenu si na tento film a řeknu si, že by to mělo být naopak. Osobně si totiž nedokáži představit, že by to na nějaké škole mohlo vypadat takto, a proto mě šokuje číst si ve zdejších komentářích, že se film dá aplikovat na české školství nebo že v něm někteří poznávají svá školní léta. Mezi zdmi mě zaujalo, ale pokud skutečně zobrazuje realitu, tak je to smutné. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Režisér si odnesl za snímek nejvyšší ocenění festivalu v Cannes 2008, Zlatou palmu. (POMO)
  • Okrem Françoisa Bégaudeaua hrajú v tomto filme samí neherci. (baruss)
  • Studenti, kteří ve filmu hrají, jsou skutečně žáci střední školy ve 20. pařížském obvodu. Neproběhl casting v pravém slova smyslu, do filmu se studenti, kteří měli zájem, obsadili sami. (Mononoke.)

Související novinky

Po Adele přijde léto v Tunisku

Po Adele přijde léto v Tunisku

21.07.2014

Abdellatif Kechiche minulý rok dobýval svět se svým filmem Život Adele, který si odnesl hlavní cenu z festivalu Cannes. Film, který nakonec Francie nemohla vyslat jako svého zástupce na Oscary kvůli… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama