Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Z natáčení 5
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Z natáčení 5

Recenze (557)

Revanx 

všechny recenze uživatele

Skôr ako Akty X mi Fringe pripomína Alias vylepšený po každej stránke, tak aby presne zapadol do dnešnej doby. Megakorporácie silnejšie ako vlády, tajomstvá a kódy, to všetko dnes letí a to všetko Fringe obsahuje. Zatiaľ hodnotím iba pilot, ktorý sa mne osobne páčil viac ako pilot LOST-u. A to je veľký prísľub do budúcnosti. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet. Veľmi dobré obdobia striedajúce sa s priemernými až veľmi zlými. V tomto smere veľmi nevyvážený seriál. Každopádne naň budem spomínať v dobrom. Nie vďaka poslednej sérii. // Do 2x08: nice. Po parádnom finále a pomalejšom rozjazde 2. série sme na akurátnom tempe, ktoré ma baví. Zvyšujem hodnotenie. // Do 1x10: Na hercov som si zvykla, pribehy byvaju zaujimave, ale pripada mi, ze ktokolvek nam ten pribeh rozprava, nebavi ho to. Chyba mi akesi budovanie atmosfery, napatia (mimo cakania na vysledok nejakeho doktorovho pokusu), obzvlast v poslednej epizode pred pauzou. // Pilot teda neoslovil, privela klise, privela prazdnych pohladov. Sancu ale este dam... ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Fringe s Akty X není tak docela fér. Daleko víc má totiž společného s mysteriózními seriály poslední doby Lost a FlashForward. Fringe má ale na rozdíl od svých bratranců jasnější vizi a po první sérii se nezdá, že bychom se dočkali pouhého kupení otázek bez odpovědí a téměř každý případ posouvá příběh někam dál. Ústřední trojka hraje skvěle a postavy nejsou jenom škatulky - Olivie je nejenom oddaná své práci agentky, ale zároveň i rodinný typ, Walter Bishop je vědec-magor, který vždycky pobaví, ale taky kdysi leccos obětoval pro druhou stranu, a jeho syn Peter je dobrá duše, která se lecky pohybuje na hraně zákona. Jediná škoda je, že vědu, která má na všechno odpověď, tenhle seriál často pozve na rande a pak jí nezavolá - podobně jako v Brainiacu. Fringe zkrátka není zázrak spadlý z nebe, ovšem v konkurenci stále si podobnějších sérii á la HBO rozhodně potěší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pilot mě dost navnadil, ale u druhého dílu už jsem pocítil menší zklamání. Obšírnější koment nahodim po více epizodách. Edit: Tak nenahodím, protože jsem se přes "více" eipzod vůbec nedostal. Po šestém díle mě to přestalo bavit, takže jsem s Fringe skončil. Druhej Edit: Prý se kvalita zvyšuje, plánuju dosledovat... tak uvidíme. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

První dva díly na mě udělali dojem , že tento hybrid Akt X a Lost vydrží tak jednu sezonu a pak se začne vykrádat. Proč? Celé je to o tom jak kdysi v 70.letech jeden věděc dělal pro vládu experimenty a nyní jeho experimenty dělají neplechu. A tak je tu tým co jde ve stopách jeho experimentů. Ono to zní celkem dobře a člověku hned nabíhají nápady a příběhy co vše se mohlo odehrávat v laboratořích a co později na ulicích. Jenže tady je to celé utopené. Už tím jak je hlavní hrdinka pro mě nesympatická a její britský přízvuk bije do uší (agent FBI?).Do toho trhlý vědec co býval vědcem a vymýšlel nechutnosti a najednou má být roztomilý? Ke všemu Joshua Jackson se pořád snaží vymanit ze škatulky onoho teens seriálu. Ještě , že je tu starý známý z LOST. Plešatý vedoucí tohoto "super top secret" týmu , který má laboratoře ve volně dostupné univerzitě a jen tak se prohání po městě a loví superzločince. Tady si Abrahams ukousl dost velký krajíc. Kdyby aspon to nebylo porád to samé schéma a něčím překvapil (starý experiment - nyní ho někdo používá - starý muž si vzpomene - rychle se tento člověk zastaví). A ten motiv Massive Dynamic alá Dharma na mě tolik nepusobí jako Dharma. Kdo ví? Další díly napoví , ale já to vidím na jednu sérii maximálně dvě. Pokud nezapusobí mozek scenaristů a nebudou tolik šablonovití. Osobně doporučím jakýkoli díl Akt X než toto. Mulder a Scullyová prostě mají chemii , kterou blondatá australanka a ten z dawnsona světa prostě nemají. ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • Podľa spisu FBI, 17-ročná Lisa Donovan (Alice Kremelberg) sa narodila 19.11.1982. Ak sa dej epizódy odohráva v priebehu prvej série - medzi rokmi 2008 a 2009, mala by mať 26, alebo 27 rokov. (koba)
  • V některých epizodách je možné si všimnout, že vozy agentů mají místo poznávacích značek jména robotů z filmové série Hvězdné války ohraničené jedničkami. Příkladem je značka 1C3PO1. (tomeek)
  • První série má stopáž dílu 48 minut, zatímco druhá jen 43 minut. (Džejkop)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama