Reklama

Reklama

Dům loutek

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2009–2010), 20 h 59 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman, Olivia Williams, Reed Diamond, Amy Acker, Brett Claywell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Dollhouse je přísně tajné a velmi ilegální. Je to místo, kde se plní přání. Klienti s dostatkem peněz a správnými kontakty si můžou najmout "Actives" nebo "Dolls". Dolls mají kompletně vymazanou paměť, čili jim můžou být vtisknuty vzpomínky, schopnosti a jazyk pro různá přiřazení. Na misích je kontrolují "Handlers" a po dokončení úkolů jsou opět vymazáni a udržování ve futuristické laboratoři Dollhouse. Jsou to lidé, kteří se rozhodli, pro vlastní důvody, vzdát se svých těl. Můžou být kýmkoliv. (dresi)

(více)

Recenze (168)

KooNY 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý nápad, ale to provedení, vyprávění příběhu mě tedy nezaujalo. Eliza Dushku je pěkná, ale jako Echo nic moc. Další postavy taky nuda, děj plyne pomalu a nezajimavě (trošku adrenalinu do příběhu vlije Alan Tudyk jako perfektní Alpha). Čekal jsem rozhodně něco jiného, docela mě překvapilo, že se Dollhouse dočká druhé série, možná zbytečně, ale na druhou stranu se teď seriál může odvíjet jakkkoliv. Tak 2.sérii se nese v duchu té první a to mě vůbec nebaví...s Dollhousem zatím končím. 1.série = 60%. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Ani po slibované šesté epizodě nenastal žádný boom. Eliza je sice pořád k nakousnutí, ale společně s Whedonem se topí v neslaném, nezajímavém moři klišé, (téměř) bez jediného whedonovského aspektu. Kdyby se Joss vydal jinou stezkou, mohl z Dollhouse být velice zajímavý cyberpunk. Takhle jenom přemýšlím, jestli se do jeho nového vesmíru chci vůbec ještě někdy vrátit. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon má prapodivný vkus na ženy: líbí se mu anorektičky, které dokážou holýma rukama a nohama zmasakrovat četu ozbrojených vojáků. A v tomhle seriálu je takovýchto smrtelných krásek hned několik. ___Muži jsou zase buď úzce specializovaní mimoni, anebo hrdinové, kteří si ukousli až příliš velké sousto. ___Patos - to je další Whedonova zbraň, naštěstí ho ale dokáže maskovat humorem. ___Nešťastné a nenaplněné lásky - zase Whedonův trademark. Popravdě, když se Whedonovým hrdinům konečně někdy zadaří překonat překážky (často jen ve vlastní hlavě), vyznat si cit a strávit spolu noc, tak by se rovnou ráno měli střelit do hlavy - protože ve většině případů je to taky jejich noc poslední a navíc minimálně jednoho z nich čeká už druhý den smrt. ____Prudké zvraty, nenadálé několikanásobné zrady, stírání hranic mezi dobrem a zlem. A, samozřejmě, zlovolné korporace jejichž cíle jsou tak černé, že hluboká půlnoc je proti tomu oslnivé světlo. ___ To vše hrané pěknými, ale televizně sterilními herci, jejichž herecký um je nanejvýš průměrný. ____ Jo, Joss Whedon opět lovil ve stejných vodách své bujné fantazie a mělkých kalužích televizního rozpočtu. Seriál je napínavý, zajímavý, dojímavý, ale těch zvratů bylo tolik, že jsem je ke konci už nestíhala. Závěrečný díl do sebe evidentně napěchoval nápady, které chtěl původně Whedon použít na celou sérii (a možná i na několik). Je to prostě moc kách. /25. 4. 15./ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Eliza Dushku(Pach krve), Summer Glau(Terminátor: Příběh...), Reed Diamond(Cestovatel), Tahmoh Penikett(Battlestar Galactica) a hodně dalších zajímavých tváří, někdy atmosféra a pár zajímavějších dílů, námět -naprosto nevyužitý potenciál!!! často nudné díly, nebo epizody o ničem potácející se v kruhu postav, často nevíte kdo na čí straně stojí/// Nejlepší byly zhruba první tři díly a potom závěrečný z první a druhé řady. Ty první díly mi velmi připomněly seriál Chameleon. I zde dokázal hlavní hrdina vykonávat jakoukoliv profesi a stát se kýmkoliv chtěl. I zmíněný seriál byl později hodně zamotaný, ale nechápu proč u seriálu Dollhouse tvůrci nezkoušeli první 2, 3 řady postavu Echo k různým misím, ale naopak hned ve čtvrté části začali drbat do Společnosti, do jejího vedení apd. Celý zbytek seriálu pak byl jen o tom, kdo je vlastně ten špatnej, ale stejně se pořád nedařilo vyhrát a bylo to stále dokola. Poslední díl první řady byl vůbec nejlepší. Byla to taková postapokalyptická část o tom jak to vše může skončit. V tu chvíli jsem zbystřil a začal se neuvěřitelně těšit na druhou řadu. Jenže ouha, druhá řada se nesla v duchu té první a až poslední díl tuto loutkovou taškařici nějak uzavíral. Mohl to být suprovej seriál, ale jsem z něho spíš otráven a divím se, že jsem to nezapíchnul hned na začátku. Kdybych to jen věděl./// Celkem 65%/// ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Hneď po prvej epizóde v červených číslach ??? WTF ??? Ja som teda narozdiel od mojich spolukomentátorov videl neskutočne idiotský námet porovnateľný (ako som to už raz spomenul v jednom svojom komente) s WOOovým FACE OFF. Ja viem, že námet samotný ešte nemusí byť kameňom úrazu, podstatné je ako ho dotyčný tvorca spracuje. Spracovanie DOLLHOUSE je však príšerné, alebo prinajmenšom nudné. ELIZA podáva "výkon" ktorý by jej asi neuveril ani zaostalejší jedinec a kecy, ktoré sa v tomto diele vedú s absolútne vážnou tvárou mi spôsobovali astmatické záchvaty :-) a to nemám astmu. Čiže po prvej epizóde jasný odpad!, ale v rámci objektivity si hodnotenie odložím až po zhliadnutí viacerých častí. --- K deju: Na začiatku epizódy ELIZA z mne neznámych dôvodov podpíše "revers" o tom, že nejaká supertajná organizácia jej môže vymazať pamäť a použiť ju na akékoľvek účely (sprostosť ? no evidentne asi nie, keď to vymyslel tvorca BUFFY :-) - ten sa predsa nemýli). Namiesto úlohy sexuálnej otrokyne :-), ale (!!!) táto supertajná partička (tvorí ju dominantná štetka, nejaký šéfko, čierny hrdina, maniak do supertajnej techniky a zjazvená masérka - apropo mne najsympatickejšia postava) z ELIZY alias ECHO urobí superšpiónku, ďalej lásku na jednu noc (takže predsa len sex) či vyjednávačku FBI. A práve ako vyjednávačka vyrieši ECHO svoj prvý prípad... (15.2.2009) To, že vyznavači WHEDONovho kultu nás ostatných vyzývajú aby sme tejto kravine dali ešte šancu je chvályhodné. Ja bohužiaľ po 8 epizódach môžem s čistým svedomím prehlásiť, že toto je absolútny odpad!. Z úcty k diskutujúcim, ale udeľujem 1*. (7.4.2009) ()

Galerie (372)

Zajímavosti (10)

  • Společnost stojící za „výrobou“ dollhouse se jmenuje Rossum. Jedná se o odkaz na Karla Čapka a jeho slavné R.U.R. (Rossum's Universal Robots). (TomikZlesa)
  • Námět na seriál vymysleli Joss Whedon a Eliza Dushku na společném obědě. (hellstruck)
  • Všechny jména Actives užívaná v Dollhouse jsou převzata z fonetícké abecedy NATO - Alpha, Echo, Sierra, November, Victor. (TomikZlesa)

Související novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (více)

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

30.08.2012

Dlouho se spekulovalo, o čem přesně bude televizní seriál, jehož rozjetí má Joss Whedon v exkluzivní smlouvě s Marvel Studios. Inu, bude o tajné vojenské obranné organizaci S.H.I.E.L.D. (Strategic… (více)

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

24.10.2009

Nový seriál Josse Whedona od začátku bojoval o přežití. Druhá sezóna byla schválena jen s odřenýma ušima a s nadějí, že se sledovanost zvedne. Opak je pravdou a tak už všichni čekají, kdy Fox seriál… (více)

Joss Whedon má chatu v lesích

Joss Whedon má chatu v lesích

10.07.2008

A v ní, jak jinak, straší. Tvůrce megaúspěšné Buffy a rychle stopnuté, ale přesto kultovní Firefly, startuje v lednu na Foxu nový seriál Dollhouse (Eliza Dushku jako členka party mladých lidí, kteří… (více)

Reklama

Reklama