Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

italka63 

všechny recenze uživatele

Hodně netypický film pro herce Jackieho Chana a nemůžu říct, že by se mi nelíbil, naopak.Vztahy mezi Čínou a Japonskem jsou z dlouhodobé historie problematické a asi ještě dlouho budou, jak můžeme sledovat na osudu čínských přistěhovalců, kterým defacto nezbývá nic jiného, než se zaplést s místní mafií a díky postavě Jackieho se dostat až mezi její hlavní představitele,leč vcelku nedobrovolně.Celkem reálný film, dávám čtyři hvězdy. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Je sice osvěžující vidět Chana v neobvykle neakční roli, ale při sledování jsem měl pocit že podobně laděnou gangsterku s příběh o stoupání na vrchol, zaplétání se do osidel zla a snaze o vykoupení jsem viděl snad desetkrát. A jak Američané, tak i např. Korejci to předtím zvládli zábavněji. Daniel Wu poprvé nesympatický! 65 % ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Excelentní film, který obstojí jako gangsterka i jako drama ze života ilegálních přistěhovalců. Výborná atmosféra, skvěle budované charaktery a příběh, od kterého nevíte, co čekat. Jackie Chan zde navíc předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů a dokazuje, že opravdu hrát umí a obejde se i bez svých klasických bojových scén a komických vložek.90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela nezvyk vidět Jackieho v takovém filmu. Žádné vtípky ani kaskadérské skopičiny tu nehledejte a souboje vlastně taky ne. XIN SU SHI JIAN je čistokrevné drama o jednom čínském imigrantovy v Japonsku. Žánrově podobných filmů (či her; GTA IV) vznikla spousta i v Americe nebo v Anglii, ale je to právě asijské prostředí, které místy mění zavedená klišé. Jackie navíc hraje jako o život a zároveň úplně jinak než obvykle. Už jen kvůli jeho proměně a brilantně vygradovanému závěru stojí za to tenhle snímek vidět. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o nelegálních čínských přistěhovalcích, co se snaží nějak protlouct ve velkém Tokiu, kde nemají ani pořádnou práci a ani neumí moc dobře japonsky. Silné chvíle přináší každá z nešťastných náhod a rozhodnutí, co hlavní hrdiny jenom stahuje hlouběji do světa zločinu, až i ti nejčistější se díky drogám a moci změní v bezohledné a kruté a ti s těmi nejlepšími úmysly skončí jako zabijáci. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)
  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama