Reklama

Reklama

Lorna a Ted

(TV film)
všechny plakáty
Psychologický / Drama
Československo, 1991, 90 min

Obsahy(1)

Zpustlý starý mládenec Ted (B. Rösner) žije osaměle ve velkém domě na anglickém venkově. Jednoho dne si podá inzerát, ve kterém shání hospodyni. Přichází Lorna (V. Freimanová), vždy pečlivě upravená městská žena. Po delším čase a mnoha bouřlivých názorových rozepřích se s Tedem intimně sblíží. Nic na tom nezmění ani homosexuální obchodník (S. Fišer), který se Tedovi otevřeně nabízel a byl jím rázně vypoklonkován. (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

eileen 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem dlouhá léta neviděla, nevím, proč ho TV nereprizuje, ale naskytla se mi možnost si vzpomínku osvěžit a jsem ráda, že jsem si tento koncert páně Rösnerův a paní Freimanové mohla připomenout, konec jsem již v paměti neměla a překvapil mě. Stýská se mi po těchto "konverzačkách", to už dnes nikdo v televizi neumí napsat takový scénář a málokdo by to už dnes takto zahrál, škoda. Dnes už jen televizní krimisérie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Boris Rösner byl pro podobné role stvořen. Vynikající vztahovka, která na malém prostoru televizní inscenace dává na frak všem těm moderním výpovědím o údělu člověka. Kontrast mezi na první pohled syrovým mužským jangem Rösnerem  a rovněž na první pohled  čistým ženským jinem  Freimanovou úžasný, nicméně jeho síla spočívá právě v těch styčných třecích plochách touhy po lásce, hraničící se zoufalstvím a tím pohledem číslo dvě, kdy se odkrývá skutečná podstata.  Ted  měnící ze svobodomyslného starého mládence bez závazků (chlapce?) v muže se zodpovědností a Lorna  z lehce upjaté tak trochu zoufalé naivky v emancipovanou sebevědomou ženu, přičemž oba vlaky s vagóny proměn našich protagonistů jedou proti sobě a nezastaví... U finále s rámem jsem se po dlouhé době u filmu cítil  nefalšovaně dojat. Pět hvězd. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Lornu a Teda znám už roky, viděla jsem divadelní představení s Hynkem Čermákem a Stanislavou Jachnickou, tenkrát se mi to moc líbilo a dnes večer jsem si to užila znovu.. Boris Rösner a Veronika Freimanová jsou jedním slovem výborní, bezvadně to mezi nimi jiskří, jejich hádky jsou kořením a to nádherné finále se zarámováním obrazu bylo bez chyby.. Mýma očima TV film za pět hvězd, bylo mi potěšením.. ()

Reklama

Reklama