Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa hral na to, že bude zobrazovať vojnu aj z pohľadu žien - bojovníčok. Avšak trápne scény typu : dvaja rukojemníci pripútaní na jednej reťazi bez nemeckej hliadky, nemecký plukovník s mozgom zatemneným láskou ku Francúzke, odstreľovačka, držiaca pušku voľne v rukách, Bleitreuove naivno nepresvedčivé stvárnenie plukovníka, a bonbónik v podobe dialógu: (rok 1944) .... *** Kedy ste mali naposledy menštruáciu? *** Pred vojnou ..../// .... Nie, nie, nie ... Toto nie je hodné ani komédie typu Bažantov. Tí boli aspoň komickí, ale nehrali sa na vážny film. Toto sa hrá na vážne dielo a takmer z každej scény trčí slama naivity a prostoduchosti. Ani dramatické sekvencie ma nepresvedčili, aby som to mohol ohodnotiť ako priemerne dobrý film .... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Francouzi mají pořád mindrák z toho, jak lehce pustili nacisty do Paříže, tak ve všech filmech statečně proti Němcům bojují, i když pravda o francouzském odboji je poněkud jiná. Tady bojují ženy, bez nich by Den D nepřišel. Jsou ochotny se nechat i znásilnit pro dobrou věc. Mají drsné pohledy a střílí bez výstrahy. Promiňte, ale celé je to tak patetické, až je to k smíchu. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika z dob války. Jsem z jeden těch co válku a filmy s touto tématikou prožívají. Nebyly to lehké časy a těžko to kdo dnes pochopí, zvlášť jaké Němci byli svině....upřímně jsou do dnes. Female agents ale nebylo o moc lepší nebo horší než jiné válečné filmy. Jen to hrálo na ženskost. Ale těch zvěrst se v té době odehrálo mnohem víc. Například kolik dětí zemřelo, to už se raději ani nepočítá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Síla odvahy je neskutečně sympatický film. Líbilo se mě, jak se Francouzi nebáli vystrčit najevo, že špionky, díky kterým se nezhatil plán Dnu D, byli vlastně kurvy. Nicméně i to bylo ve skutečnosti trošku uhozený, a divím se, že to vůbec dopustili. Nicméně se povedlo, i když s velkým štěstím, ale povedlo. Mě ale jen mrzelo, že jedinej člověk, kterej si ve filmu skutečně zasloužil pozornost byla Sophie Marceau. Zbytek je průměr a od toho se pak odvíjí i samotný film. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (3)

  • Film podle skutečnosti o Lis Villameurové, která byla ve službách SOE od roku 1942 do roku 1945. (M.B)
  • Louise sa v roku 1949 vrátila späť do Francúzska, kde sa vydala, obdržala Vojnový kríž a získala titul Rytier čestnej légie. Ako 98 ročná a bezdetná v roku 2004 zomrela. (Smok)
  • Když letí děvčata na začátku filmu do Francie, tak má jejich letadlo na sobě pruhy. Jenže tyto pruhy se na letadla malovaly až v den D, kdy došlo k vylodění v Normadii, aby se lépe rozpoznali Spojenci od Němců. (Rodriguez)

Reklama

Reklama