Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard a Le Grand představují zvláštní duo. Le Grand, který není obdařen přílišnou fyzickou atraktivitou, oslovuje cizí dívky na ulici s tím, že s nimi chce natočit video. Pokud dívky souhlasí, Le Grand s nimi vede rozhovor o jejich sexuálním životě. Richard právě prochází těžkou krizí ve vztahu se svojí přítelkyní, a proto se vrhá do řady milostných dobrodružství s dívkami, které se právě Le Grandovy svěřily se svými nejhlubšími intimnostmi. Ale také Le Grand je lidská bytost toužící po lásce... (claudel)

(více)

Recenze (16)

claudel 

všechny recenze uživatele

"Paříž na vás sere, turisti!"....Vynikající a trefná hláška uprostřed výborného a originálního filmu předkládajícího jeden z možných návodů, jak vést život v Paříži. Mathieu Amalric je geniální, těším se na jeho padoucha v nové bondovce, i když to bude úplně jiné kafe než Richardovo životní tápání. Počítám ovšem s tím, že tento film neosloví široké publikum. O to mu ale určitě ani nešlo. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příběhy Richarda O. se zdají být podlehnutím Damiena Odoula intelektuálnímu výrazovému trendu kontroverzní nahoty upřímnosti. Forma se evidentně jeví být nadřazená myšlence a obsahu a poslání se ztrácí v nepřehlednosti a provokativní mánii. Téma je formě podřízeno a vhodně zapadá do schématu, a přesto se nejasně formulují všechny ideje a očištění. Obrazové kompozice jsou úchvatné, obraz postupem času získává nad obsahem jasnou převahu a nechává nahlédnout do nevšedních atributů. Vyzařuje z nich síla a dychtivá touha promluvit, vše je poskládáno pečlivě a s citem do posledního gesta a pohybu. A přesto nepromlouvají k divákům tak, jak by mohli a sami chtěli. Hlavní postavou příběhu je Richard O. (zajímavý Mathieu Amalric), muž v krizi partnerského vztahu. Řešením je svérázná promiskuitní terapie různorodých tělesných rozkoší. Hledá se osud, který vše posvětí a uzavře. Důležitou postavou je Richardův kamarád Le Grand - Velký (pozoruhodný Stéphane Terpereau) v bizarní odlišnosti, důvěry a nezištné pomoci. Ústředními body jsou ženy v osudovém sepětí s Richardem: rozčarovaná přítelkyně (Ludmila Ruoso), spontánní dívka z restaurace (Alexandra Sollogoub), poslušná gejša (Lucie Borleteau), náruživá a žadonící sousedka (Valerie Bert), trpělivá masérka (Anissa Fériani), hysterická Asiatka (Maï Anh Le), prsatá prostitutka (Sylvia Eland), či bláznivka (Rhizlaine El Cohen), uzavírající Richardův osudový kruh. Z dalších roli: do Velkého zamilovaná dívka (Tiara Comte), taroková věštkyně (Marianne Costa), či zápasnický trenér (režisér filmu Damien Odoul). Forma, obzvláště obrazová složka, je působivá. Ovšem důmyslně poskládané obrazy zadrhávají ve své schopnosti hovořit, ukazovat a znejistit diváka. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Bylo to v podstatě o ničem, byla to vlastně pořádná slátanina, ale nemůžu říct, že by mě to nebavilo. Přeloženo do češtiny – bavilo mě to. Byl to film? Byl to film! A chtěl jsem ho vypnout? Chtěl jsem od něho utéct? Vlastně možná chtěl, v určitou chvíli jsem pochopil, že se tady skutečně už nic zásadního nestane, že to bude už jen plynout, ta vyfabulovaná fantasmagorie o netáhlu, jehož posedlostí je píchání. Bohužel se mi nepodobal, proto mě bavil. Bezstarostný hlavní hrdina i film jako celek. Jsou to lepší tři hvězdy, na čtyři už se mnou málo šijou hormony. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

40% za permanentnú erekciu z videného :). Inak horšie, ako bieda. Príbehovo je to jeden veľký nesúrodý "blábol" bez hlbšej myšlienky, či nebodaj nejakého výraznejšieho zdelenia. Prakticky sa jedná len o umelo naukladané obrázky s motívom prvoplánovo šokovať, nedbajúc na fakt, že to dokopy nedáva žiadny zmysel. Až na tých pár celkom vydarených provokujúcich erotických scén, nula bodov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa budete pozerať na tento erotický film kvôli tomu, aby ste sa dozvedeli, ako sa dá vybaviť si v jednom meste toľko mileniek naraz, tak na to odpoveď Odoul nedáva. Richard hľadá asi šťastie a poslanie v živote, napriek tomu priateľke povie, že na dieťa ešte nie je čas a kto takto reaguje, pri tom vieme, že ten čas nebude nikdy. Takže sa vydáva na šukaciu cestu naprieč Parížom, uspokojí viacero žien, možno aj seba a vy môžete hádať, kam to celé môže smerovať. V tomto je ale zase Odoul priamočiarejší a záver nám ukazuje hneď na začiatku. Eroticky otvorený film tak trochu v štýle Posledného tanga v Paríži a pôvodného eroťáku L´Histoire de O zo sedemdesiatok ale viac ako sexom s viac menej priemerne vyzerajúcimi ženami upúta najmä oduševnelým Amalricovým výkonom. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama