Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Bohouš, tentokrát pod taktovkou režiséra F. Filipa.
Z notorického sázkaře Konvalinky (Vladimír Menšík) se stal postrach podniku. Dokáže proměnit v sázku cokoli. Při jedné takové sázce, kdy se nestydí pro výhru zneužít ředitele, si ho všimne bratr majitele Bohouše (Miloš Kopecký), který je zde na návštěvě u kamaráda. Po zjištění, kdo Konvalinka ve skutečnosti je, se rozhodne sázkaře vytrestat. Jelikož pracuje jako vedoucí malé jihočeské hospůdky, rozehraje velkou akci k potrestání Konvalinky. V tomto plánu mu sekundují jeho koumácký tchán (Josef Hlinomaz) a Bohoušův syn bernardýn Pepa. K jejich smůle se do komplotu vloží žena vedoucího hospůdky (Iva Janžurová), která Pepu nesnáší a tak se bohužel potrestání nezdaří. A nebo ano? (KOCOUR-1)

(více)

Recenze (54)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokračování, kterému podle mého soudu schází velká část Bohoušovy kouzelné atmosféry. Kadence vtipů není ani zdaleka tak omračující a film, který je o dvacet minut delší než "první díl", mi připadal dost rozvleklý (obzvlášť závěrečných deset minut). Herci byli pochopitelně dobří (co taky čekat od tak sympatické sestavy), Filipova režie rovněž... Ale jednoduše si nedovedu představit, že bych se na Bohoušova syna díval tak rád a tak často jako na jeho otce. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je velice sympatické, že se tvůrci nadále nezabývají zápetkou o jídle, nejedná se tedy o "Bohoušův" odvar, ale o téměř rovnocenné pokračování. Nápad se sázkami je zde využit na maximum, i když závěr se mi zdál už malinko překombinovaný. Ale mezi herci to očividně jiskří a celé je to velice příjemné. 75%. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohouš je zkrátka Bohouš a jen jeden. Pokračování Bohoušův syn už není tak zajímavé. A to navzdory tomu, že se v něm pohybují výborní herci. První díl měl neopakovatelnou atmosféru. Druhý díl naštěstí neleze podruhé do stejné řeky. I tak ale chybí humornější hlášky, kterých se to v prvním díle jen hemžilo. Vůbec samotná pomsta nedává smysl. Jiří Sovák se totiž chtěl vsadit sám od sebe a Vladimír Menšík rozhodně nepodváděl. I tak ale pořád dobří herci udělají i z prkotiny docela slušnou podívanou. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pokračování kratší televizní komedie Bohouš s názvem Bohoušův syn (mimochodem bernardýn pojmenovaný jako Josef) už postrádá na originalitě souboje psa a jedlíka. První třetina z podniku o Menšíkovi, který se rád sází, je zcela zbytečná, druhá třetina je velmi vtipná a zbytek je už zase spíš jen na dojetí. Navíc celá sázka je vycucaná z prstu a působí hrozně uměle. Přesto ale nelze říct, že by to bylo špatné, člověk se určitě zasměje, ale jedničce to nesahá ani po druhý buřtík na buřt věnci. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Více vtipu než v prvním dílu, navíc se chování ke zvířatům výrazně zlepšilo, ze stupně "nepřijatelný" na stupeň "dokonalý". Z Bohouše juniora se už nedělá popelnice, zblajzne akorát relativně nezávadně znějící Babinskýho vývar s buřtíkem, a netráví celej film v hospodě, pošlou ho i ven, na lov do lesa. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně s chlebíčky někdo ze štábu rukou zjevně nadhodí tác. (Nethall)
  • V kuchyni poletují netopýři, což byl dříve ve studiích běžný problém. (Nethall)

Reklama

Reklama