Reklama

Reklama

Hank a Mike

Trailer

Obsahy(1)

Hank a Mike jsou nejlepší přátelé – a zajíčci. Ale nejsou to ledajací zajíčci, jsou to zajíčci velikonoční! Doplňují se jako jin a jang, jako Felix a Oskar. Hank rád pije, nadává a tráví čas s „královnami noci“; Mike je naopak uzlíček nervů, který celý život obětuje jen a jen své práci. Jakožto velikonoční zajíčci osobně roznášejí košíčky s velikonočními vajíčky poklidně spícím rodinám. Jsou dlouholetými zaměstnanci Velikonoční s. r. o., dceřiné společnosti nadnárodní korporace, která vlastní veškeré náboženské svátky. Ve snaze zvýšit své zisky se správní rada této korporace rozhodla povolat specialistu pana Conrada Hubrisse, aby zjistil, na čem se dá ušetřit a jak co nejvíce zefektivnit chod celého podniku. Ačkoliv Hank a Mike už dlouhou řadu let dělají svou práci nanejvýš poctivě (dokonce by se dalo říct s absolutním nasazením), pan Hubriss korporaci doporučí, aby velikonoční zajíčky, kteří pracují jen jeden den v roce, navíc pro svátek „druhé kategorie“ (svátky první kategorie jsou Vánoce, Chanuka, Svatý Valentýn), okamžitě propustila. Anebo, Mikeovými slovy, „poslala do prdele.“ Tato zpráva Hanka s Mikem tvrdě zasáhne. Zpočátku jí ani nechtějí věřit. Žádného velikonočního zajíčka přece nikdy nikdo nevyhodil na dlažbu! Zdráhavě se vypraví na úřad práce, kde na ně dolehne obrovská deprese. Snaží se s ní bojovat a přijmou každé zaměstnání, které jim na úřadě nabídnou. V hloubi srdce však zůstávají velikonočními zajíčky, a i když se pokouší zapadnout do kolektivu sebevíc, nedokáží potlačit svou přirozenost a v každém novém zaměstnání vždycky zoufale zklamou. Realita bizarního a nepřátelského světa začne postupně ohrožovat i jejich přátelství. Mike se opět uchýlí k alkoholu a Hank, který se od něj nikdy neodchýlil, stiskne láhev o něco pevněji. Život jim vlepil pořádnou facku, ale teprve díky ní si Hank a Mike uvědomili, že existuje něco mnohem důležitějšího než jejich práce… jejich přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

dopita 

všechny recenze uživatele

Pouze hříčka, nic víc. A hlavně nuda. Bohužel to asi kde kdo bude označovat za kultovní film, a to jen proto, že hlavní hrdinové po celej film choděj převlečení za velikonoční zajíce a nikdo se nad tím nepozastavuje. Tím se film možná odlišuje, ale to neznamená, že to není hovadina. Hodně slabý dvě hvězdičky. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, velikonoce holt nejsou vánoce, že... %-/ . . . Každopádně čučet na dva zapruzené velikonoční chlapokrálíky v zapařených ušmudlaných růžových overalech, kterak dostali padáka, protože vyjebali s čokoškou pro jednu fakin ufňukanou holčičku a poté hledají nějakou novou výnosnou pozici a prožívají všelijaká protivenství v bídě svých zmr(k)vených životů... no ...může být velká taškařice ale taky docela opruz - a on je to spíš opruz a pár vskutku lekračních momentů nepřebije zbytek všelijakého tlachacího plácání a plácání se od scénky ke skeči a jak to bylo dál... °-] . . . Tak ještě že to zase nakonec všechno spasí to přátelství a láska a vejce a... Ach... . . . Škoda, Hank a Mike >na TO< měli, ale nakonec spíš klouzali po králičích bobcích a čokotěstovinách od níčeho nikam... A jestli tahle satirka měla být nějaké podobenství o něčem v čem je víc, než jsem pochopil, tak pak jsem to teda asi nepochopil... °-[ . . . Tři hvězdy tedy jen se sebezapřením, protože igitátor má rád všelijaké podobné bizarnosti a i ke králíčkům má milý vztah, i když nejde zrovna o ty Playboyovský nebo Azuřiťky... A víc už nic, leda tak snad zastříhat ušiskama a skrčit nosík... ;o] - - - - - (Poprvé viděno 18.7.2011 na >králičím prostoru< , hodnocení 1080., komentář zde jako stočtrnáctý - 18.7.2011) ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba! Čekal jsem lehce ujetou věc s pár dobrými vtípky. Místo toho jsem se dočkal originality v plmé míře a vtipů tam bylo tolik, že jsem se skoro nepřestával smát. Sebevrazi s reklamou, zpívající Chris Klein, snad v žádném filmu nepoužité děsně jednoduché vtipy, absurdita postavená na další absurditě, všechno to podbarvené výbornýma písničkama a navíc super herci. NEJLEPŠÍ KOMEDIE ROKU 2008!!! Po letech je to pořád skvělý. Jen je lepší podávat to jako společenskou zábavu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nápadem je tento film celkem svěží vítr na ustálené hladině černých komedií a chvilkama je scénář fakt nekompromisně vtipný ( plápolající reklama za padajícím tělem v rámci sponzorované sebevraždy ) a absurdní ( velikonoční králík mé své klasické potřeby ). Celkově tomu chybí nějaké nosnější téma a pakliže film vychází z původního kraťasu, je to znát, ale svým neotřelým přístupem ke kritice establishmentu si mě film snadno získal. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Sice se nejednalo o dokonalost samu. Největší problém filmu tkví asi v nakousnutí a nedotažení několika příběhů, které se buď nakousávat neměly, viz. soused s toasterem, bezdomovec s melounem a záporák v baru, a nebo se měly dopovědět. Na druhou stranu mi přijde zcestnstné, jak tvrdil/a jistý/á recenzent/ka na Aktuálně, že je film příliš zahleděný do samotných králíků, ze kterých má vyplývat jediná komedialita. Ano, je faktem, že v prvních chvílích se smějete zejména tomu, že to co se děje na obrazovce provádí chlápci v komických kostýmech, ale myslím, že po pár minutách to začnete brát jako fakt a smějete se už jen tak. Protože Hank a Mike jsou vtipní, film je vtipný. Druhý problém, pro někoho, mohu spatřovat v poselství filmu. Dosti nepokrytě totiž říká, že pokud je někdo svině, chovejte se k němu svinsky a pěkně s ním zatopte. S touto myšlenkou souhlasit nemohu, na druhou stranu k cynismu hlavních hrdinů prostě patří. Hank a Mike jsou svéráznou komedií, která má jistě své klady a zápory, která také nemusí sednout každému, na druhou stranu... Mně se to líbilo! A basta. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní titulky se objeví až po dvaadvacetiminutovém intru. (Pepinec)
  • Film vyhrál kategorii "nejlepší komedie" na filmovém festivalu "Seattle True Independent Film Festival" v roce 2008. (Riker)
  • Natáčení filmu začalo 1.2.2007 v opuštěném skladišti společnosti Canadian Tire ve městě Toronto. (Riker)

Reklama

Reklama