Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne každý vztah se ubírá po konvenčních cestičkách. A stejně tak ten, o němž pojednává romantická komedie začínajícího amerického režiséra Eddieho O´Flahertyho. V jejím středu stojí architekt Jeff, jemuž propůjčil tvář Matthew Modine, a Michéle Laroqueová, jež ztělesňuje realitní agentku Christiane, a jen máloco nasvědčuje, že by tento příběh mohl byť jen vteřinu vyprávět o lásce. Na jeho počátku totiž stojí velké neštěstí muže, který se právě od své dcery dozvěděl, že bývalá choť se chystá provdat za jeho nejlepšího kamaráda. Jeff je na pokraji zhroucení. A aby toho nebylo málo, klepe mu na dveře Christine s přáním, aby se z domu, který od něj právě koupila, co nejrychleji odstěhoval, protože hodlá budovu v blízké budoucnosti renovovat k obrazu svému. Je jasné, že toto stěhování neproběhne bez značných komplikací... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rozhádaná dvojice, která nakonec skončí v objetí, je častým motivem romantických komedií. Neoriginálnost tématu se dá ozvláštnit různě, takže to přece jen může být slušný film, jenomže tady to ozvláštnili protivnými charaktery ústředního páru, kdy se oba chovají, jak rozmazlení frackové na pískovišti, co si vzájemně šlapou po bábovičkách. Navíc prolog se táhne před dvě třetiny filmu, kdy sledujeme opravdu jen žabomyší války dvou pitomců a pak najednou, z ničeho nic, obrat o 180 stupňů. Navíc veletoče v charakterech předvádějí snad všechny postavy, zejména hrdinova dcera, která na taťku žárlí a pak, aniž by ji cokoliv přimělo k obratu, najednou sama od sebe vhání otce do náruče cizí ženy. K tomu vystěhovalecké drama ve finále, kdy se na právoplatnou majitelku bytu dívají všichni jako na vraha a ona se kaje, zatímco jen uplatnila svoje regulérní právo na vlastní majetek. Hloupý, protivný film. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Průměrná americká romantická komedie, která je lehce stravitelná a dobře koukatelná a u níž jsem se nenudil. A abych nezapomněl, je i občas docela vtipná, tedy alespoň já jsem se bavil. Celý příběh vychází z nesvárů mezi sympatickou blondýnkou a architektem, kteří jsou zároveň sousedi. Ona koupila celý dům i s jeho bytem a chce, aby se vystěhoval, on se ale vystěhovat odmítá a ona ho nemůže jen tak bezdůvodně z bytu vyhodit. A tak mezi nimi dochází k hašteření a různým naschválům. On se navíc dozvěděl, že jeho bývalá manželka, se kterou má pubertální dceru, se bude vdávat. A aby vzbudil v exmanželce žárlivost, tak osloví atraktivní sousedku, aby hrála na té svatbě jeho snoubenku a on se potom odstěhuje. Takže sami můžete posoudit, že podle popisu to zase není tak fádní a nudný příběh, ale naopak příběh s nápadem, který také může těžit právě z oněch sousedských sporů. A scénář toho dokonale využívá, a tak právě ono hašteření se stává tím vtipnějším, co je v této komedii k vidění. Bohužel ale musím konstatovat, že i když je film na první pohled originální, ve skutečnosti to není nic víc, že průměrná romantická komedie pro chvíle oddechu. Nic navíc zde není k vidění. Jinak herečtí představitelé jsou sympatičtí a ve svých rolích snadno uvěřitelní, což přispívá k dobrému vyznění filmu. Já za sebe tedy uděluji tři hvězdičky, ale jsou to nadprůměrné tři hvězdičky, tato komedie totiž určitě má něco do sebe. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po DVD nosiči jsem v obchůdku sáhl především kvůli Michele Laroque, kterou mám zafixovanou jako partnerku Daniela Auteuila alias Pignona z úspěšné Kondomedie a považuju ji za kvalitní herečku s typickým francouzským šarmem a velkým komediálním talentem. Bohužel jsem si nevšiml, že nejde o francouzský film, ale o americkou produkci, a tak jsem v téhle tisíckrát obehrané variaci na romantickou komedii o citovém sblížení dvou zdánlivě nesmiřitelných protivníků citelně postrádal půvab francouzských konverzačních komedií a vztahových filmů. Jestli něco tenhle snímek opravdu sráží, pak je to právě scénář, který je tak nějak vykastrovaný a mainstreamově zbabělý, zkrátka tuctový. Kdybych měl srovnávat s nedávno hodnocenou Zelenou kartou, pak Matthew Modine nemá ani poloviční charisma Gerarda Depardieu a Michele Laroque sice bez problémů Andie McDowell předčí coby charakterní herečka, jenže tady nemá moc co hrát a kvality scénáře jsou v případě Lásky ze sousedství opravdu o třídu horší, takže pokud jsem Zelené kartě dal 3*, tady musím zákonitě jít dolů. Navíc neodpustím konstatování, že Michele Laroque bylo v době natáčení 47 a na ženu, která se chystá vstoupit poprvé do manželství a zvažuje, zda mít dvě nebo tři děti, už zkrátka při nejlepší vůli nevypadá. Vždyť v o deset let starším dramatu Můj růžový život hrála matku chlapce na kraji puberty... Celkový dojem: 40 %. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Táto romantika strašne trpí na slabučký scenár, ktorý je predvídateľný ako počasie na severnom póle. Najskôr sa hádame so susedou do krvi a čo asi bude následovať je každému už z názvu jasné. Už začínam mať dojem, že takýchto priemerných romantík je na trhu viac, ako by bolo zdravé. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia o realitnej agentke ,ktorá vlastný obytný dom a nemôže sa zbaviť neodbitného podnájomníka tak s ním uzavrie stávku  ,že  zahraje  divadlo na svadbe jeho byvalej manželky , že  je jeho priateľka, a potom sa   dotyčný podnájomník vysťahuje ale nakoniec celá situácia dopadne úplne ináč Celkom zábavná oddychovka  3* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama