Reklama

Reklama

One Rat Short

Animovaný / Krátkometrážní / Drama
USA, 2006, 10 min

Režie:

Alex Weil

Scénář:

Alex Weil

Hudba:

Sherman Foote
(další profese)

Obsahy(1)

Newyorský krysák při honbě za pytlíkem sýrových křupek objeví krásnou krysí slečnu a hned se mu zalíbí. Ta je ovšem jednou z mnoha pokusných laboratorních krys, které hlídá robot... (Mertax)

Recenze (22)

whack 

všechny recenze uživatele

Smutný a dojemný príbeh z malého pokusného laboratória. Chcelo by to jeden kameň do tých sklenených dverí. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Mimořádně zdařilý (a také mimořádně dojemný) animovaný film o setkání dvou odlišných světů a jednom náhlém přátelství. Děj je natolik lapidární, že prozradit cokoliv z něj, by mohlo jeho vyznění oslabit. Snad jen: jednoho večera se kolem pouličního myšáka mihne sáček od smažených brambůrků a… Vedle citlivého uchopení tématu a poutavě vystavěného příběhu také oceňuji výborně odpozorovanou a zachycenou myší mimiku. Vřele doporučuji všem potkanomilcům! ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zpracování pěkné, myšky byly jako živé, ten robot asi taky, ale toho nemám s čím porovnávat. Ale příběh poněkud slabý, ano, dá se pochopit, že se bílá myš zamiluje do šedé, neboť ta bílá žije mezi samými bílými myšmi a šedá myš tak pro ni vlastně není žádnou šedou myškou zapadající mezi ostatní bílé myši, ale spíš je tahle šedá myš bílou vránou mezi ostatními bílými myšmi. Takže ta bílá se zkrátka zamiluje proto, že ta šedá je jedinečná. No ale proč ta šedá se zamiluje do té bílé, když těch bílých je v laboratoři tolik, proč zrovna do té jedné, když i tahle bílá myš je pouze šedou myškou, zapadající mezi ty ostatní, není to žádná bílá vrána? A navíc mi na příběhu vadí to prostředí laboratoře, je pro mě stísňující, neboť si hned představím nějaké kruté pokusy na zvířatech. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Putování za možným jídlem. To chápu. Zalíbení v krysím protějšku. Také chápu, přeci jen, rozmnožovat se musí všichni tvorové. Útěk z laboratoře, bez toho, že by se ty krysy pokusili rozmnožit... slabé. A nakonec, naprosté zavrhnutí jídla, a objevení lásky (srovnávání se člověkem)... Hodně slabé zbytečné a naivní. První polovina hodně dobrá, druhá (kdy se nám z krys začali stávat lidé) hodně slabá. Za mě 55% Ke zhlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=2WIyjTzdYGo ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama