Reklama

Reklama

Dvojčata v akci

  • Hongkong Shuang zi shen tou (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hon za nebeskou perlou, které jsou přisuzovány nadpřirozené léčebné schopnosti. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná rodinná komédia s twinskami. Má iba obyčajný príbeh o dvojici mníchov, ktorí v boji prídu o vzácnu perlu, ktorá má údajne zázračné liečiteľské schopnosti, pričom sa perla dostane až do Hong Kongu. A tak po nej ide nielen dvojica mníchov, ktorí sa spoja so svojimi priateľmi, cirkusantmi, ale aj zločinecká skupina dvojčiat. Spracovanie je len priemerné, dej je samozrejme len taký detský, takže ani nemá ako výraznejšie zaujať, čo hlavne pri prvej polovici zamrzí, keďže mimo akcie je dosť pomalá, miestami až nezáživná, ale našťastie sa už druhá vylepší, film získa lepší spád, začne sa už niečo diať a túto slušnú dynamiku si udrží až do konca. Len ten celkový nápad s dvojčatami je až moc infantilný a navyše pre príbeh ani nemá žiadny význam, film by fungoval aj bez neho, takže je to skutočne zbytočnosť. Akcie je tu priemerné množstvo a v rámci svojej kategórie je celkom vydarená. V takto ladenom filme sa samozrejme nejaká seriózna akcia očakávať nedá, ale súboje aj tak majú pomerne vydarenú choreografiu a aj prevedenie, za čo môžu hlavne akčné legendy, ktoré sa ich zúčastnia, občas poteší aj nejaký slušný nápad a aj z tých mnohých úplne nereálnych skokov a podobne, ktoré väčšinou prekážajú sa tu nájde viacero, ktoré slušne pobavia. Najviac sa mi páči akcia v obchodnom dome, v ktorom to neustále rozbíjanie výkladov pripomenie slávny Police story a prakticky všetky súboje, ktorých sa zúčastnia Sammo Hung a Jacky Wu, ale až na finále, ktoré je presne také, aké moc nemám rád, každý sa bije s každým a celé je to také prehustené je všetka akcia celkom dobrá. Humoru je tu samozrejme dosť, no až na pár lepších scén za moc nestojí. Herecké obsadenie je výborné, Jacky Wu, Sammo Hung, ktorý ale asi polovicu filmu chýba, príjemné twinsky Gillian Chung a Charlene Choi a poteší aj akčná legenda Wah Yuen. Réžia a technická stránka sú pre tento typ filmu štadardom. Dvojčatá v akcii je presne ten typ filmu, na ktorý by sa už druhýkrát pozerať nedalo, ale keď má práve divák správnu náladu a zároveň vie, čo od toho má čakať, tak nebude výraznejšie sklamaný. Ale z tých štyroch filmov s twinskami, čo som videl je tento rozhodne najslabší. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 56%. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Twins Mission je typickým zástupcem jedné řady hongkongských filmů, které mají příliš komplikovaný děj a mnoho postav, díky nimž si ani pořádně neužijete celkem slušné akční scény. V menších rolích se objeví Sammo Hung a Wu Jing, ale nepředvedou víc než standard. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Akce 5/10/// +Charlene Choi a další sympatičtí herci, je tu spousta akce, hodně divoký soundtrak, rozhodně za vidění stojí prvních deset minut, kdy je vidět ukázková filmařina -potom se tempo zvolní, je tu málo krve, choreografie bojů je často nepřehledná a občas to začíná i nudit, příběhově je to velmi primitivní, o emoce se tu snažili ale nic to se mnou nedělalo, navíc herci často přehrávali, někdy to bylo až směšné/// Z počátku obrovská akční jízda, nadupaný hudební doprovod a poutavé souboje. Všeho je nakonec tolik, že je toho až přespříliš. Nicméně za vidění stojí, i když je to celé takové jednoduší a původně jsem si od filmu sliboval víc./// Celkem 65%/// ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Trocha akce byla znát, i tak chvílema šla hongkongská bojová snaha mimo. Z hloupostí se mi z vedlejších scén kroutila hlava. Dialogy a chování herců poněkud zmatené. Název mluví za své, dvojčata za ušmudlané dvě hvězdy. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Během závěrečného souboje jedna z postav utrží ránu do krční žíly. Sekyta poté však není od krve. (Sydney008)

Reklama

Reklama