Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Nezvyklé téma, které proti sobě staví jednu a tu samou osobu v přítomnosti a minulosti. A ačkoli to přítomné já se se svým minulým já vcelku úspěšně vyrovnává, společnost krátkozrace soudí člověka za čin, který udělal před x lety jako dítě, v podstatě jako někdo úplně jiný. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Minulosť nie je dôležitá, podstatná je súčasnosť. Takto by to mohlo fungovať vo svete, kde žijú empatickí, inteligentní ľudia, ktorí si dokážu zachovať nadhľad nad situáciou. Lenže v takom svete bohužiaľ nežijeme. Výborný scenár a réžia britskej snímky, ktorá dokáže emocionálne aj svojim tempom zasiahnuť diváka. Problémom je to, že jej premisa je trochu nereálna. Od odsúdenia 9 ročných detí za vraždu, po vypísanie finančnej odmeny na chlapca, ktorý bol po 14 rokoch prepustený z väzenia. Ako z westernu. Riešila by takúto záležitosť verejnosť po toľkých rokoch? Musel by zostať takýto človek inkognito? Ale nechajme úvah, film je to silný. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Přesně to co jsem čekal. Nezávislá humaniťárna s šikovnou kamerou. Jinak je to klišé nad klišé. Jak film skončí je jasné po pěti minutách, malej kluk pomlátí tři o deset let starší šikanéry, borka z práce ihned projeví neskonalý zájem o toho nejdivnějšího a nejretardovanějšího týpka v okolí a neskončí to dobře. Klasika, nuda. Naštěstí film občas dokáže vykouzlit nepříjemně paranoidní atmosféru a dojemná tragika na konci je dívatelná. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Dokáže se člověk zbavit své nálepky z dob dávno uplynulých, nebo je jejich trvanlivost nekonečná? Mám-li se ptát sama sebe, zda-li věřím, že se člověk dokáže změnit, že dokáže přijmout své provinění a nést následky, že v sobě dokáže najít tu sílu a postavit hranici mezi tím, co bylo a tím, co je, pak musím odpovědět, že nevím. Nevím, jestli člověk dokáže být tak silný. Nicméně John Crowley a Mark O´Rowe zadaptovali novelu Jonathana Trigella a ukázali mi obraz onoho silného jedince, který se snažil začít znova. Eric Wilson už neexistuje, jeho tělesné schránky se zmocnil Jack Burridge - mladý milý hoch, který si našel práci, přátele, dívku. Vypadá to, že našel klid a štěstí ve svém novém začátku, ale stín minulosti zatemnil pokojnou budoucnost... Příběh "napraveného mladíka" je natočen velmi citlivým způsobem. Nevíme, co Eric/Jack provedl, epizody z dětství se postupně prokládají s dějem současným, čímž je utvářen prostor k tomu, abychom na Jacka pohlíželi jako na Jacka, tedy bez předsudků, neovlivněni vědomím toho, kým "byl". Andrew Garfield se své role zhostil dokonale, věřila jsem mu každý nervózní úšklebek i každou slzu. A v napětí jsem očekávala, kterým směrem se příběh bude ubírat... a závěr mě dostal. Byl to sen? Nebo realita? Byl to film, samozřejmě. Ale výborný. Boy A mě tak vtáhl do své atmosféry, jako už dlouho nic. Nijak mi nehrál na city, nijak ve mně nevzbuzoval lítost... oslovil mě svou lidskostí. A to hlasitě. Tohle se mi vážně moc líbilo... nezapomenutelně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drama o mladíkovi, který se vrací z vězení aby začal nový život. Najde si práci, přítelkyni, stane se z něj hrdina ale temná minulost, kterou před všemi skrýval ho nakonec dostihne. Slušné herecké výkony a postupně se odhalující tajemství dokáží diváka udržet v pozornosti až do konce ale po celou dobu film nedokáže strhnout nebo donutit abychom s hlavním hrdinou ke konci soucítili. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown. (FFilipCZ)
  • V jednej z retrospektívnych scén sa mladí Eric a Philip hrajú na Spider-Mana, vystreľujú imaginárne pavučiny a predstierajú let pomedzi mrakodrapy. Herec stvárňujúci dospelého Erica, Andrew Garfield, si neskôr zahral Spider-Mana vo filme The Amazing Spider-Man (2012). (tomashrabek)
  • Eric (Alfie Owen) o svém novém šéfovi říká, že je jako David Brent. To je hlavní postava kultovního britského seriálu Kancl (od r. 2001). (DJDVD)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama