Reklama

Reklama

Všechno nejlepší k mým narozeninám

  • Kanada Happy Birthday to Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená studentka vysoké školy Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) přežije podivnou nehodu, ale od té doby trpí ztrátou a traumatickými výpadky paměti. Pokouší se začít normálně žít a znovu se stane něco strašného - její přátelé jsou jeden po druhém krutě připravováni o život. Bude sama další obětí nebo je dokonce vražedkyní? Děsivá pravda vyjde najevo v den Virginiiných 18 narozenin... jste srdečně zváni. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V prvých troch štvrtinách je film dosť kúskovitý, po dvoch nudných teenagerských dialógoch nastupuje jedna vražda a tak to ide dookola. Chvalabohu finále, príjemné rozuzlenie, úžasný posledný záber a ďalšie drobnosti v poslednej štvrtine to zachraňujú. Gore je dosť slabé, zväčša sa gro udeje mimo záber a my len sledujeme výsledný "produkt". Ale divák sa môže tešiť na kvalitnú dávku mizerných hereckých výkonov a absurdných dialógov. Príjemný 80s slasher štandard. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som to síce o niečo lepšie, no aj tak tento kanadský slasher nedopadol vôbec zle. Herci sú fajn, vraždy sú nápadité, miestami to je zábavné a miestami absurdné (finálny zvrat). Problém som mal akurát s dĺžkou, film je zbytočne zdĺhavý a byť ho skrátiť o polovicu, šiel by som s hodnotením aj vyššie. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že jsem už viděl všechny možný známý a dobrý slashery, kterým osmdesátky přály. Ale jaktože jsem o tomhle nikdy neslyšel ? Proč jsem na to nikdy nenarazil v tv ? Tenhle nepravem polozapomenutej snímek je naprosto vynikajicí, několik point a překvapení, člověk si myslí, že zná pravidla žánru, ale celý dvě (!) hodiny může jen tušit či hádat, kdo je vrah a jak to vlastně vše je a stejně to nedomyslí... osmdesátková atmosféra jak řemen a pro mě hodně příjemný překvapení, spolu s The Burning příklad toho, že je v 80´s ještě snad pořád co lovit. 7.5/10 ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Další z řady slasher movies. Happy Birthday to Me má v rámci subžánru úctyhodný scénář, hezkou kameru a výtečný závěr. Navzdory poměrně dlouhé stopáži je hluchých míst minimum. Děj se podařilo i přes některé skutečnosti ukočírovat a samozřejmě nechybí vydařené vraždy, přestože krve příliš neteče. Hlavním lákadlem však zůstává vypointovaný závěr, na svou dobu poměrně šokující. Happy Birthday to Me, Happy Birthday to Me… ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slashery mám dost rád. A proto jsem se těšil na tohle dílo, ale popravdě mě vyloženě děsila ta délka která byla opravdu moc přemrštěná. Ale Thompson si s tím poradil a tak díky tomu žádná scéna nevypadá špatně. Ted ale přijde to horší a to třeba to že tu není ani ždibet atmosféry, těšil jsem se že se budu aspoň trochu bát ale nakonec ne. Hlavní hrdinové jsou děsně nesympatický a střádá se s těma nejklišovitějšíma postavama co znám. Navíc vraždy taky nejsou žádný terno, takže gore moc nečekejte. Co mě ale překvapilo byl konec který sem tak nějak nečekal. HBtM je průměrný slasher se skvělým příběhem, přemrštěnou stopáží a ucházejícím soundtrackem. Na jedno zkouknutí to jde. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Glenn Ford sa podľa očitých svedkov počas natáčania oddával nadmernej konzumácii alkoholických nápojov. (beso74)
  • Operácia mozgu bola uskutočnená pravým neurochirurgom, samozrejme nie na skutočnom mozgu. (beso74)
  • V roku 2019 bola vydaná Blu-ray edícia filmu s nešťastne riešeným obalom, ktorý divákovi prezradil, kto je skutočným vrahom. (beso74)

Reklama

Reklama