Reklama

Reklama

Dívka u jezera

  • Česko Dívka z jezera (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Navenek idylické horské městečko se stává dějištěm vyšetřování, jež odstartuje nález nahého těla mrtvé dívky na břehu nedalekého jezera. Místní obyvatele k sobě poutá neprůhledná změť vztahů kořenících hluboko v minulosti, ale stárnoucí policejní inspektor Sanzio neztrácí půdu pod nohama. Drama situované do úchvatného prostředí italských Dolomitů je morální detektivkou v až dürrenmattovském stylu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (20)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Když jsem se v půlce promítání rozhlédl po sále, zjistil jsem, že většina lidí kolem mě zcela spokojeně podřimuje a určitě se jim zdají moc pěkné sny. Dobrý film by takovýto efekt rozhodně mít neměl. Přestože je o nějakou tu třídu lepší, než rakouské a německé detektivky, zůstává hluboko za mým ideálem. Po pěkném, lehce mysteriózním začátku přichází pomalé a pro mě nezábavné vyšetřování, při němž se objevuje málo vtipu a nic, co by mě chytlo svou chytrostí. Nezaujaly mě nijak ani živé postavy a ani podivná disharmonická hudba. Prostředím se podobá film Vraždám v Midsomeru, ale kvalitou je daleko za nimi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2,460,000Tržby Celosvetovo $4,741,986║ Ozdobou tejto drámy je pútavý príbeh s pevnou vyprávačskou kostrou, kde je všetko vykonštruované tak aby sledujúci sa nemohol stratiť v žiadnej spleti, kopiacich vyšetrovaní podozrivých. Samo o sebe nič tématicky prevratné/ ohurujúce to nie je ale za to je zručne zrežírované, bez nejakej nádstavbovej zdĺhavej vaty. /70%/ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímku som si pozrel kvôli krásnej a sexi talianskej herečke Valerií Golino, známej z bláznivých amerických komédií - Bláznivé strely. Román nórskej spisovateľky Karin Fossumové získal v úchvatnom prostredí talianskych Dolomitov až dürrenmattovsky znepokojujúci morálny rozmer. Nevšedný detektívny príbeh o unikavosti pravdy a odvahe prijať budúcnosť, ktorú nedokážeme ovplyvniť, získal na MFF v Benátkach debutujícímu režisérovi Andreovi Molaiolimu prestížnu cenu. Celkom zaujímavý taliansky thriller. Zase aspoň niečo trochu iného než americké filmy, ktoré sa predháňajú v násilí a akciách. Klasická detektívka s klasickým postupom hľadania vraha. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka z italského vnitrozemí. Pod titulkem "Mysteriózní / Thriller" jsem si představoval něco tajemnějšího a drsnějšího, ale nakonec se mi dostalo klasické (až bych řekl old-schoolové) detektivky. Zvládnutá je poměrně dobře po všech stránkách...jen to není žádný závratný počin a originalitou také moc neoplývá. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Jde spíš o psychologický snímek než kriminální příběh, i když na začátku je vražda a na konci dopadení vraha. Postupně se ukazují motivace jednotlivých postav a způsob jejich uvažování. Vraha člověk odhalí s předstihem před oficiálním odhalením vyšetřujícím komisařem, tím pádem se konec filmu stává už trochu zbytečným a nudným, místo toho, aby děj gradoval. Nejlepší byl začátek - hlavně ztvárnění ohledávání místa činu, které bylo pojaté podobně pohádkově, jako působí jezero na místní obyvatele. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama