Reklama

Reklama

Sloužit jako ochranka v nákupním centru není žádná legrace. Zvláště když jste trochu násilnický blázen a po obchodě se vám potuluje rozverný exhibicionista v županu. V nákupním centru Forest Ridge uplatňuje hlava místní ochranky, Ronnie Barnhardt (Seth Rogen), všechny svoje povinnosti železnou pěstí. A jestli ho něco skutečně baví, pak je to boj se skateboardisty, zloději a vůbec s každým, kdo si dovolí narušit jeho snění o velkém dnu, kdy jednou bude moci vyměnit směšnou baterku za odznak a opravdovou zbraň. Přesto ho ale zjevení se necudného exhibicionisty mezi regály obchodu mírně vyvede z rovnováhy. Nicméně jelikož je obhroublý Ronnie vnitřním hlasem nucen k vykonání svého poslání ochránce, a protože taky doufá, že by konečně někdo mohl docenit jeho talent, případně že si ho všimne svůdná krasavice Brandi (Anna Farisová) z oddělení make-upu, okamžitě se rozhodne k zákroku. Naneštěstí deviant se ukáže být velmi zdatným soupeřem. A do toho také přichází opravdový policista detektiv Harrison (Ray Liotta), který je evidentně až příliš schopný, a mohl by tak celou Ronnieho práci zmařit. Začíná bitva, kterou tenhle supermarket ještě nikdy nezažil... v drsné a hodně černé komedii začínajícího amerického režiséra Jodyho Hilla. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Strasne....ale strasne dlho uz nevidel presne taketo nieco, co prave v tejto minute dopozeral. Movie, v ktorom TOTALNE ale absolutne totalne nefungovalo NIC. Biela v nom bola cierna, suche bolo mokrym, kysle sladkym. Proste vsetko naopak....len nie spravne. Uz v zivote! A Seth Rogena som si zhnusil do konca zivota. Nazdar ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Seth je nafúknutá trubka reznutá lopatou a hrá ju pomerne slušne. Autor scenára je asi podobného razenia, s tým rozdielom, že nehrá, ale slušne škriabe scenáre s hluchými miestami. Mohol sa sem tam prefackať, ak pri tom driemal, darmožráč. S režisérom je zrejme tiež kamarát a pár krát sa im zadarí scénku nespackať a dotiahnuť ju do konca. Ale pár krát za 86 minút je mizerný výsledok. Vraciam na prepracovanie ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Týpek a slečnou stojí před kinem a vybírají na co jít. Oba jsou pro komedii, protože to je jednoduché, můžou se u toho otlapkávat a ještě se snad i zasmějí. Vyberou si teda Zevlovat a prudit, protože to má přece cool název, koupí popcorn a hurá do sálu. Reklamy, trailery, tma, romantika. Najednou se však na plátně zjeví hovado jménem Seth Rogen, jež všechny posílá do hajzlu, mlátí děti a líbá pozvracené holky. WTF? Holce je špatně, kluk se sice trochu posmál, ale jelikož má zkažený šuk, tak je nasraný taky. Jednu hvězdu za pár fóru a tečka. A nebo... Divák zkusí akceptovat tohle extrémního antihrdinu, vykašle se na předsudky a bude se skvěle bavit. Je pravda, že Seth je prostě fakt zmRd na entou, ovšem pravdou je že takových white trash militantních troubů je zejména (ne však nutně) v USA dost. A proč z něj teda neudělat hrdinu filmu... Ten je navíc tak brilatně postavený, že si divák nemůže být jistý naprosto ničím a jen čeká jaká další šílenost ho praští do hlavy. Paradoxně je snímek i proklatě chytrý a i když se teda nejedná o čistou komedii a dá se pojímat i z jiných úhlů, já se bavil skvěle. Na pět to přece jen není, protože příběh mohl být ještě soudržnější, ale čtyři dávám poměrně s čistým svědomím. The world has no use for another scared man. Right now, the world needs a fucking hero. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Vynikající žánrový mix, který stoupá a padá na faktu, že je podáván s pokerovou tváří. Když přistoupíte na hru a vytvoříte si předpokládaný nadhled, tak si užijete nejlepší Rogenovu komedii a jednu z nejlepších za poslední dobu. Pro mě překvapení jak hrom, nenudil jsem se ani chvilku, jde o naprosto netradičně vyvijející se komedii, která se nedá k ničemu přirovnat a proto je jedinečná - neopírá se o žádná zajetá pravidla a dělá si tak trochu co chce. Observe and report řadím k tomu nejzábavnějšímu, co jsem za poslední dlouhou dobu viděl. Jody Hill musí mít pekelně hodně nakoukáno. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Ptákovina, kterou musíte brát s vysokým nadhledem, zápletka s hledáním úchyla není vůbec podstatná. Přes chaotický úvod a pocit, jako by režisér neustále hledal svůj styl, se Zevlovat a prudit zvrhne v něco mimořádného. Seth Rogen zachraňuje celý film, stupňovaná agrese, totálně přehnaná a neetická brutalita, nulový tlak na morální hodnoty, to žene snímek mimo běžné komediální koleje a musím říct, že závěr mi neskutečně bavil. Kdyby v podobném duchu probíhal celý film, vznikl by kult koketující s Tarantinem.. Oceňuji i použití písně od skupiny Queen, která vždy zahraje v nejbrutálnějších pasážích. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Během natáční jedné z bojovích scén Seth Rogen zlomil omylem jednomu z kaskáderu nos, když jej skutečně uhodil do tváře. (cvaky32)
  • Role detektiva Harrisona byla původně napsána pro Dannyho R. McBrida .Ten jí musel odmítnout kvůli závazkům k jiným projektům. Roli tak dostal Ray Liotta. (cvaky32)
  • Skladba znějící při závěrečné scéně během honičky za nudistou v nákupním centru je "Where is my Mind" od kapely Pixies, která se objevila již v závěrečné scéně a titulcích filmu Klub rváčů (1999). (8Dandee)

Související novinky

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Reklama

Reklama