Reklama

Reklama

Sloužit jako ochranka v nákupním centru není žádná legrace. Zvláště když jste trochu násilnický blázen a po obchodě se vám potuluje rozverný exhibicionista v županu. V nákupním centru Forest Ridge uplatňuje hlava místní ochranky, Ronnie Barnhardt (Seth Rogen), všechny svoje povinnosti železnou pěstí. A jestli ho něco skutečně baví, pak je to boj se skateboardisty, zloději a vůbec s každým, kdo si dovolí narušit jeho snění o velkém dnu, kdy jednou bude moci vyměnit směšnou baterku za odznak a opravdovou zbraň. Přesto ho ale zjevení se necudného exhibicionisty mezi regály obchodu mírně vyvede z rovnováhy. Nicméně jelikož je obhroublý Ronnie vnitřním hlasem nucen k vykonání svého poslání ochránce, a protože taky doufá, že by konečně někdo mohl docenit jeho talent, případně že si ho všimne svůdná krasavice Brandi (Anna Farisová) z oddělení make-upu, okamžitě se rozhodne k zákroku. Naneštěstí deviant se ukáže být velmi zdatným soupeřem. A do toho také přichází opravdový policista detektiv Harrison (Ray Liotta), který je evidentně až příliš schopný, a mohl by tak celou Ronnieho práci zmařit. Začíná bitva, kterou tenhle supermarket ještě nikdy nezažil... v drsné a hodně černé komedii začínajícího amerického režiséra Jodyho Hilla. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tyvole. Neskutečnej nářez. Tím, jak dává dohromady zdánlivě neslučitelné prvky, střídá nálady a vyvíjí se naprosto (ale naprosto) nepředvídatelně se vyrovná tomu nejlepšímu z Tarantinovy tvorby. Rozhodně to není prvoplánová komedie. Rozebírat tu dál, čím je hlavní postava Observe And Report tak výjimečná a proč mě tak baví je zbytečné, jen se odkážu na výstižný komentář uživatele JFL. Označovat tenhle film za hloupý považuji za nedostatek filmové reflexe. Pro mě je to jeden z nejchytřejších filmů roku 2009 P.S. Baví mě jak se spousta uživatelů na CSFD často nedokáže vyrovnat s "nesympatickými" hlavními postavami a nedokážou se nedokážou se přes to přenést P.P.S Seth Rogen jde do topky P.P.S: Na IMDb někdo o tomhle filmu jednovětně výstižně napsal "the most wild and unpredictable movie i have ever seen! hysterical!!!!"Souhlas. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Slabota, už od začátku se mi znechutil ten debilní securiťák, který opravdu neumí přemýšlet a je trapnej, že to ani nedokážu popsat a to bude asi ten problém, protože to cele stojí právě na něm. Rogena mám celkem rád, ale tady vyfásl roli opravdu špatnou. Nulová vtipnost a zároveň je to plné klasických klišé. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

vic filmu s psychopatama v hlavni roli, prosim! tak tohle byla hodne divna komedie; scena v “the crossroads” byla nejlepsi - pekne jim tam dal do drzky😁 na konci uz moc film nedaval smysl, takze snizuji hodnoceni; mohli se spis ridit jenom jedne casti pribehu (prace policajta nebo chyceni uchylaka, vyberte si), ale jinak super! || ❝𝐈𝐭'𝐬 𝐥𝐢𝐤𝐞 𝐦𝐲 𝐦𝐨𝐦 𝐚𝐥𝐰𝐚𝐲𝐬 𝐬𝐚𝐢𝐝: 𝐲𝐨𝐮 𝐜𝐚𝐧 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐬𝐡 𝐚 𝐭𝐮𝐫𝐝, 𝐛𝐮𝐭 𝐢𝐭'𝐬 𝐬𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐚 𝐩𝐢𝐞𝐜𝐞 𝐨𝐟 𝐬𝐡𝐢𝐭.❞ 👮🏻‍♂️🔫 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na pol ceste ku klasickej hrubozrnej absurdite á la Eastbound and Down. Má to skvelých hercov, dokonca aj vo vedľajších rolách (motherfucking cameo Dannyho McBridea!), fajn soundtrack (Super Freak!), veľa vtipných momentov (záver s naháňaním úchyla je epický!) ... no ten dej je jedným slovom katastrofa. Jediná jeho výhoda je, že je nepredvídateľný, no zvyšok už je len totálny fail. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nechytlo, ani na chvíli, přestože je tenhle film divnej, nepříjemnej a překvapující celkem chytrým způsobem. Normálně bych se spoustě nadšených hodnocení okolo divil, ale vím, že film pochválil guru Tarantino... a ten má furt moc moc oddaný kluky za sebou, který by kvůli němu blahořečili snad i Lidice. Enjoy :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Skladba znějící při závěrečné scéně během honičky za nudistou v nákupním centru je "Where is my Mind" od kapely Pixies, která se objevila již v závěrečné scéně a titulcích filmu Klub rváčů (1999). (8Dandee)
  • Role detektiva Harrisona byla původně napsána pro Dannyho R. McBrida .Ten jí musel odmítnout kvůli závazkům k jiným projektům. Roli tak dostal Ray Liotta. (cvaky32)
  • Během natáční jedné z bojovích scén Seth Rogen zlomil omylem jednomu z kaskáderu nos, když jej skutečně uhodil do tváře. (cvaky32)

Související novinky

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Reklama

Reklama