Reklama

Reklama

Sloužit jako ochranka v nákupním centru není žádná legrace. Zvláště když jste trochu násilnický blázen a po obchodě se vám potuluje rozverný exhibicionista v županu. V nákupním centru Forest Ridge uplatňuje hlava místní ochranky, Ronnie Barnhardt (Seth Rogen), všechny svoje povinnosti železnou pěstí. A jestli ho něco skutečně baví, pak je to boj se skateboardisty, zloději a vůbec s každým, kdo si dovolí narušit jeho snění o velkém dnu, kdy jednou bude moci vyměnit směšnou baterku za odznak a opravdovou zbraň. Přesto ho ale zjevení se necudného exhibicionisty mezi regály obchodu mírně vyvede z rovnováhy. Nicméně jelikož je obhroublý Ronnie vnitřním hlasem nucen k vykonání svého poslání ochránce, a protože taky doufá, že by konečně někdo mohl docenit jeho talent, případně že si ho všimne svůdná krasavice Brandi (Anna Farisová) z oddělení make-upu, okamžitě se rozhodne k zákroku. Naneštěstí deviant se ukáže být velmi zdatným soupeřem. A do toho také přichází opravdový policista detektiv Harrison (Ray Liotta), který je evidentně až příliš schopný, a mohl by tak celou Ronnieho práci zmařit. Začíná bitva, kterou tenhle supermarket ještě nikdy nezažil... v drsné a hodně černé komedii začínajícího amerického režiséra Jodyho Hilla. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nechytlo, ani na chvíli, přestože je tenhle film divnej, nepříjemnej a překvapující celkem chytrým způsobem. Normálně bych se spoustě nadšených hodnocení okolo divil, ale vím, že film pochválil guru Tarantino... a ten má furt moc moc oddaný kluky za sebou, který by kvůli němu blahořečili snad i Lidice. Enjoy :) ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Ptákovina, kterou musíte brát s vysokým nadhledem, zápletka s hledáním úchyla není vůbec podstatná. Přes chaotický úvod a pocit, jako by režisér neustále hledal svůj styl, se Zevlovat a prudit zvrhne v něco mimořádného. Seth Rogen zachraňuje celý film, stupňovaná agrese, totálně přehnaná a neetická brutalita, nulový tlak na morální hodnoty, to žene snímek mimo běžné komediální koleje a musím říct, že závěr mi neskutečně bavil. Kdyby v podobném duchu probíhal celý film, vznikl by kult koketující s Tarantinem.. Oceňuji i použití písně od skupiny Queen, která vždy zahraje v nejbrutálnějších pasážích. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o filmu myslet. Myslela jsem, že to je stupidní praštěná komedie, ale některé prvky mě tam zarážely. Je to komedie, která se projede několika žánry komedie. Není to klasická pohádka o tom, jak blbej Honza ke štěstí přijde a splní se mu sen, od začátku je ale jasné, kdo ke komu. Charaktery postav jsou vymazlené. Podivná komedie. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to jako komedii, je to sračka jak vyšinutá. Nesympatický mega buran v zoufale nevtipném příběhu v tom nejmainstreamovitějším nejprůměrnějším podání totožným s jakoukoliv (pod)průměrnou dementní komedií z posledních deseti let. Jenže dívat se na to jako sociálně kritickou sondu do průměrnosti, buranství, konzervativnosti, lidské vypatlanosti a nevím, čeho ještě, nese hodně podnětů k zamyšlení. Navíc se mi líbí, že navzdory tomu, jak vypadá, dokáže bořit veškerá divácká očekávání a výborně si zahrávat s polohami i žánrem snímku. Rozhodně bych to ale nepřeháněl k přirovnáváním ke Klubu rváčů (to jsou snad všichni zaslepeni tím během na konci?) nebo k Taxikáři či podobným skvostům. Observe and report je sice zajímavý počin, ale oproti nim je v jádru tím, čím jsem zmiňoval na začátku. Jistě, stačí jen protiargumentovat s tím, že to byl záměr a vést sáhodlouhé diskuze....ale za ně ten film přece nestojí. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Strasne....ale strasne dlho uz nevidel presne taketo nieco, co prave v tejto minute dopozeral. Movie, v ktorom TOTALNE ale absolutne totalne nefungovalo NIC. Biela v nom bola cierna, suche bolo mokrym, kysle sladkym. Proste vsetko naopak....len nie spravne. Uz v zivote! A Seth Rogena som si zhnusil do konca zivota. Nazdar ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Skladba znějící při závěrečné scéně během honičky za nudistou v nákupním centru je "Where is my Mind" od kapely Pixies, která se objevila již v závěrečné scéně a titulcích filmu Klub rváčů (1999). (8Dandee)
  • Během natáční jedné z bojovích scén Seth Rogen zlomil omylem jednomu z kaskáderu nos, když jej skutečně uhodil do tváře. (cvaky32)
  • Role detektiva Harrisona byla původně napsána pro Dannyho R. McBrida .Ten jí musel odmítnout kvůli závazkům k jiným projektům. Roli tak dostal Ray Liotta. (cvaky32)

Související novinky

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Reklama

Reklama