Reklama

Reklama

Mocné síly planety Země

(seriál)
  • Česko Země: Planeta a její moc (více)
Velká Británie / Německo, 2007, 4 h 17 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Naše planeta, její fungování, a jedinečnost, díky níž mohl vzniknout život na Zemi. Nový spektakulární koprodukční projekt BBC.
Planeta Země, úchvatný, neustále se měnící svět plný zázraků přírody. Nejsou to však jen krásy, které ji činí tak podivuhodnou. Působí tady též mocné přírodní síly, které z ní učinily jedinečnou planetu naší sluneční soustavy - a umožnily jí stát se kolébkou života. V této epizodě našeho seriálu budeme hovořit o sopkách a vulkanické činnosti. Jsou součástí globálního systému, který nepřetržitě mění tvář našeho světa. Sopky způsobily nejzásadnější evoluční skok v historii Země a pomáhají udržet naši planetu obyvatelnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Úchvatné záběry a zajímavé informace, hlavně první tři díly, no i ten čtvrtý, ale pátý už je jenom takové resumé všeho, co jsme viděli už v předchozích dílech. Holt informace, záběry a animace se tam docela opakujou, ale jinak je to podané chytlavou formou, které rozumí i laik nebo blb. Prostě BBC je na poli dokumentaristiky jednička. Přesto mi odjakživa ve kvalitních dokumentech vadí jedna věc - místo aby nám podali fakta formou komentáře s ověřenými informacemi, často na to použijí vědce, kteří v nějaké lokalitě něco zjišťují a u toho ty teorie předkládají oni (a kolikrát se i stane, že jejich expedice nic nového nepřinese, jen tím zaplácnou část dokumentu). I přes tuto mou kritiku, obsažené informace jsou maximálně poučné a velmi mě to bavilo. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Ano a opět si na své přijde má duše pedagoga biologie. To už je prostě profesionální deformace - jakmile vidím nějaký přírodopisný dokument, už vidím, co na to děcka, co se tam nehodí apod. Ráčejí prominout:-) A tady vidím, že z toho děcka padnou na prdel - obzvlášť díl o vulkanismu je vypečený - i kdybych se jim to snažila vysvětlit sebelíp, tohle je ONO. V konkurenci jiných dokumentů o neživé přírodě (a že jich moc není) z tohohle hlediska nemá obdoby, takže díky za to! ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Človek si po zhliadnutí tohto seriálu povie, že sa jedná o informácie. ktoré by mal každý človek vedieť, no pravda je úplne iná. Koľko ľudí nemá ani najmenšiu šajnu, že oxid uhličitý je rovnako dôležitý dokonca dôležitejší ako kyslík aby vôbec mohol na zemi existovať život.Ale tiež veľké množstvo Oxidu uhličitého ktorý ľudia v poslednej dobe produkujú môže mať katastrofálny účinok pre život na planéte. Alebo,že metán v pôde na Sibírí v rozlohe 9.5 milióna km je najväčšia skrytá hrozba planéty. ktorá sa časom odkryje a vznikne ním skleníkový efekt tak veľký ,že si to človek nevie ani predstaviť. Taktiež malé percento obyvateľstva vie, že vplyv ľadu je taký obrovský, že ovplyvnil vývoj človeka. A mnoho, mnoho ďalších fascinujúcich a zaujímavých informácií, ktoré tento suveréjne najlepší dokumentárny seriál o sile živlov ponúka. Spolu z Planet Earth tvoria bezkonkurenčnú dvojicu dokumentárnych seriálov ktoré boli natočené najlepším koprodukčným projektom na svete BBC. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Někdy to není moc zábavné (o tu ovšem vůbec nejde, tak nechápu, proč to tu někteří vytýkají), ale... - Dokonalý dokument o naší planetě, úchvatné záběry (pro mě naprosto nepochopitelné) a plno nových informací o historii planety (já, prostý smrtelník, nedokážu pochopit, jak vědci na všechny ty události mohli přijít, kolikrát jen z takových prkotin, jako jsou úlomky něčeho někde, sedimenty atd.). Tenhle dokument během hodiny (resp. pěti hodin) dá mnohem víc než leckterá hodina zeměpisu. Plno tady těch věcí už všichni známe, ale jak se k nim přišlo - to je tu to neuvěřitelné. Jinak krásná hudba. (PS: Lidi co tu píši, že by to všechno měl znát i každej středoškolák atd., tak by mě zajímalo, co tu dělají, jestli mají takovou inteligenci, že to všechno ví...) ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s Planet Earth a bohužel musím přiznat, že se dokumentární cyklus Earth: The Power of the Planet se Zázračné planetě nemůže rovnat. Bez fauny a flory to prostě není ono, a přesto, že jsou jednotlivé kamerové záběry ohromující, tak samotné informace neupoutaly příliš moji pozornost. Viděno: E03 Ice. 6/10. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama