Reklama

Reklama

13. komnata - Série 3 (2007) (série)


13. komnata Martina Maxy (S03E40)

(epizoda)

Obsahy(1)

Martin Maxa koketoval s verši a skládáním hudby už od gymnázia. Původně to bral jako dobrou možnost, jak zaujmout mladé slečny. Po studiích na Vysoké škole přišla sedmiletá praxe učitele, což byla podle něj z nouze ctnost.
Těsně po revoluci ze školství odešel a rozhodl se splnit si svůj sen, podnikat a spustit svůj vlastní hudební klub. To se mu v jeho rodném Litvínově také podařilo, ale jeho radost netrvala dlouho. Po nějakém čase k němu místní mafie začala chodit pro výpalné. Martin odmítal platit, začalo se tedy stávat, že parta ostrých hochů přišla do klubu, začala v něm mlátit hosty a rozbíjet zařízení. Martin dával na policii jedno trestní oznámení za druhým, ale nic se nedělo. Ataky ze stran mafie nabíraly na intenzitě. Jednoho dne někdo z hostů křičel, že kdosi ze zmíněné party bijců venku surově tluče muže. Martin vyběhl ze svého klubu, viděl tělo ležící na zemi v kaluži krve a nad ním útočníka, který do něj bije zbraní. Vmísil se mezi ně, agresor zvedl pistoli a Martina postřelil do hlavy. Hosté se začali bát do jeho klubu chodit. On sám ty zmlácené navštěvoval v nemocnici a začal propadat beznaději, že nic proti partě vyděračů nezmůže. Jeho velký sen končí, klub zavírá.
Stává se z něj známý zpěvák. Získá ale nálepku prefabrikátu ze žurnálu, který neumí hrát na kytaru ani zpívat. V té době je mu kolem 40 let a má za sebou 20 let hraní s kapelou.
Jako známá osobnost je zván do různých televizních pořadů a party. Jednou z nich je ostravská volba Missis. Tam po slavnostním večeru vystupuje i na party pro zvané. Stojí v hloučku lidí, když najednou po jedné z finalistek večera sahá přítel a brutálním způsobem s ní mrští na zem. Začíná ženu bít. Martin se nerozpakuje a instinktivně svým tělem odráží útočníka. Ten na něj později podává trestní oznámení za ublížení na zdraví a začíná soudní proces. Přes svědectví deseti hostů večírku i samotné napadené ženy je Martin Maxa odsouzen na dva roky podmíněně. Pohlcuje ho pocit bezmocnosti, nedůvěry v režim, soudnictví, legislativu a spravedlnost. "Dodnes to nemohu přijmout. Udělali ze mě násilníka a já vím, že jsem nevinný," říká. Celou záležitost postupuje k soudu do Štrasburku a čeká na jeho verdikt.
Jeho 13. komnatu odemyká redaktorka Šárka Kubelková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím kdo z něj chtěl mít zpěváka, ale svalovec po sezoně neustále lhal. Tak na mě přinejmenším působil. Heslo já nic, já muzikant platí o tomto pseudozpěvákovi stoprocentně.Tenhle pořad vlastně slouží od toho, abychom na tyhle umělce nezapomněli. Barrandov je pak posbírá a Martin Maxa nebo Ivan Varga nebo jak se ten chlap vlastně jmenuje, tak stále žije. Mé hodnocení: 40% ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hvězdičky za dotažení do 13. komnaty patrně nejnudnějšího člověka pod Sluncem. Při jeho vyprávění jsem patrně ztratil několik milionů mozkových buněk. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama