Reklama

Reklama

Bobři - cesta divočinou

  • Francie Mèche Blanche, les aventures du petit castor (více)
Rodinný / Dokumentární
Francie, 2008, 74 min

Obsahy(1)

Rodinka bobrů žije na kraji lesa poklidným životem. Jejich dny jsou naplněny usilovnou prací. Staví hráz na řece, shánějí jídlo pro své děti. Ale také musí bránit své teritorium před nelítostnými predátory a vetřelci… Jednoho dne velký medvěd zničí jejich pracně budovanou hráz. Malého bobříka strhne silný říční proud a unáší ho neznámo kam. Chlupatý hrdina musí čelit mnoha nástrahám přírody i útokům divokých a věčně hladových vlků. Ostatní bobři se vydávají na nebezpečnou cestu za jeho záchranou…
Za použití nejnovějších technologií můžeme sledovat jedinečný životní příběh skutečných zvířat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Vykonštruovaný a inscenovaný príbeh, ktorý sa vôbec nestal. Sprievodny rozprávkový komentár je pre deti, lebo iba asi oni tomu uveria. Z komentára sa vlastne o bobroch dokopy nič nedozviete a pokojne sa to dá pozerať popri niečom bez zvuku. Zaujal ma vlastne len rekreatívny pohľad na zvierata. Veľké očakávanie = Veľké sklamanie! ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že si pustím Bobry a čekal jsem něco podobného jako byly Medvědi....och...bylo to hooodně jiné. Tohle bylo opravdu spíše jen pro malé děti. Je to v podstatě pohádka....sice jsou tu krásné záběry přírody, ale ve finále se střídají pouze scény typu: bobr plave, bobr a rys, bobr a medvěd, bobr a sova, bobr a vlci, bobr a tchoř, bobr plave, pořád plave, bobr a užovka, bobr plave až doplave zpět. Pro děti ano, pro dospělé spíše ne. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Bobr je zvíře s ceněnou kožešinou. Krom toho produkuje bobří pižmo (castoreum), které nachází uplatnění v parfumerii, potravinářství i v tabákovém průmyslu. Coby hlodavec škodí hlodáním a je neblaze proslulý tím, že kácí stromy, z nichž staví tzv. bobří hráze. Stav populace bobrů je proto leckde sledovaný a regulovaný. I tak se dnes 100 g castoreum absolute (solid) prodává za 580,- EUR. – Film je určený milovníkům přírody, ale i já, který mám přírodu raději na filmovém plátně nežli v reálu, jsem jej vydržel sledovat až do konce. Jsou to zajímavé bestie, ti bobři, a na pohled jsou přece jen o něco příjemnější než potkani. Předností filmu je, že do něj tvůrci nenacpali žádnou ideologii, jeho nevýhodou jsou neskutečně infantilní průvodní komentáře. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tedy, čekala jsem, že to bude infantilní, ale že až tolik? Co je to za naučný pořad pro děti? "... až k řece dolehl k bobříkům z lesa divný řev a oběma bylo jasné co se stalo, jejich otce dostali vlci..." nebo "Bobří matka je v šoku, popletená..." Na tohle jim neskočím! Bílá čupřinka a jeho dobrodružství si mé sympatie rozhodně nezískali... 3/5 při vypnutém zvuku - za kameru. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný přírodopisný dokument. Opravdové příhody bobříka "bílé čupřinky" nasnímané skvělou kamerou v krásném prostředí nedotčené evropské přírody. Navíc podané perfektním českým dabingem v podání "mistra" Pavla Soukupa. Na legendární "Medvědy" to sice nemá,ale i tak se jedná o skvělý dokument.. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama