Reklama

Reklama

Inspektor Taggart - Série 24 (2008) (série)


Geneze (S24E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Genesis

Obsahy(1)

Glasgowská klinika asistovaného početí je hodně kontroverzní místo. Upínají se k ní naděje mnohých, kteří už přestali doufat, že se jim podaří přivést na svět potomka tak říkajíc vlastními silami. Kterým se po vyčerpávajících letech marných pokusů dostane ještě jedna - poslední - šance. A pak jsou tací, kteří v ní vidí všechno zlo světa. Pro něž je každé zmařené embryo - a tomu se při asistované reprodukci nelze vyhnout - vraždou. K těm prvním patřila i Julie Pearsová. Dokud ji kdosi neshodil se střechy parkoviště. K těm druhým, kteří před klinikou demonstrují s transparenty "Odmítněte lidské oběti!" třeba reverend Stanford. Je možné, že by nenávist těchto "obránců života" ke klinice a jejím klientkám zašla tak daleko, že by neváhali život vzít? To je otázka, na kterou si teď bude muset vrchní inspektor Burke odpovědět ze všeho nejdřív. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Standardní taggartovka v tom nejlepším smyslu slova. Ani po 25 letech tento seriál neztrácí dech a představuje nám další z případů glasgowské policie. Na rozdíl od mnoha detektivních "kolegů" z jiných televizí vidíme v příbězích skotských vyšetřovatelů rutinní policejní práci, kdy odhalení namísto v laboratořích a pod mikroskopy probíhá v terénu a "mezi lidmi". Výborná Blythe Duff, jejíž Jackie patří k seriálu stejně neodmyslitelně jako její představitelka. Příjemná ukázka ostrovní detektivní školy pro televize. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 24, Episode 1. Tentokrát má Robbie vyplavený byt a tak přespává i Jackie, kde spolu pochlastávají a polemizují o životě a o promarněných příležitostech a dětech. Doktor sperminátor na oplodňovací klinice si vezme za své dělat tak nějak všem radost a za neplodné muže a muže s vadným genomem to vyřeší rázně, prostě poskytne své vlastní vzorky. A o tom to je, jenže jediná sestra, která o tom mluví, by mohla začít mluvit a proto je potřeba se jí zbavit. ()

Elyska 

všechny recenze uživatele

Je trochu smutné, když seriál vykrádá po letech sám sebe a zopakuje už jednou použitou zápletku (viz epizoda Zakázané ovoce z roku 1994). Jinak standardní "nový Taggart". ()

Reklama

Reklama